Kuracie stehná s omáčkou

Na prípravu kuracích stehien s omáčkou budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 4 kuracie stehná
– soľ a korenie
– 2 lyžice oleja
– 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kúsky
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané
– 2 lyžice hladkej múky
– 400 ml kuracieho vývaru
– 200 ml smotany na šľahanie
– 1 lyžica horčice
– 1 lyžica medu
– 1 lyžica octu
– čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Kuracie stehná s omáčkou

Postup:

1. Stehná umyte, osušte a nakrájajte na menšie kúsky. Osolte a okoreňte podľa chuti.
2. Na panvici zohrejte olej a opražte kuracie kúsky z oboch strán, kým nezelejú.
3. Do panvice pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich.
4. Pridajte hladkú múku a miešajte, kým múka nezhnedne.
5. Postupne pridávajte kurací vývar a nechajte omáčku zahustiť.
6. Potom pridajte smotanu na šľahanie, horčicu, med a ocot. Premiešajte a nechajte povariť ešte pár minút.
7. Servírujte kuracie stehná s omáčkou posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.

Podávajte teplé s pečenými zemiakmi alebo cestovinami. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

13 Komentárov

  1. Gsulc píše:

    Tento recept je skvelý, určite ho vyskúšam!

  2. Fridrich Tatar píše:

    Kuracie stehná s omáčkou sú moje obľúbené jedlo. Teším sa, že som našiel nový recept na vyskúšanie.

  3. Benjamin31 píše:

    Vyzerá to veľmi chutne, ďakujem za recept!

  4. Jancova Zlatica píše:

    Super nápad pridať med a ocot do omáčky, určite to dodá špeciálny zázvor.

  5. Tatiana50 píše:

    Milujem kuracie mäso, tento recept je pre mňa skvelým tipom!

  6. Finkova Koloman píše:

    Už sa teším, až si toto jedlo vyskúšam! Recept znie veľmi jednoducho a chutne.

  7. Ferjencikova Patricia píše:

    Skvelý recept, určite vyskúšam!

  8. Samson Kamila píše:

    Ďakujem za tip, vyzerá to veľmi chutne.

  9. Goravcova píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadala. Ďakujem!

  10. Timotej Dolezal píše:

    Takéto jednoduché recepty sú vždy vítané. Ďakujem!

  11. Alan65 píše:

    Určite vyskúšam tento recept, vyzerá veľmi lahodne.

  12. Szabova Sergej píše:

    Vyzdvihujem jednoduchosť prípravy. Skvelý recept!

  13. Stela Slobodnikova píše:

    Vďaka za inšpiráciu, tento týždeň sa pustím do varenia tohto jedla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *