Sous vide je v súčasnosti veľmi populárna metóda varenia, ktorá spočíva v tom, že potraviny sú vakuovo uzavreté a varené vo vode pri kontrolovaných teplotách. Táto metóda zaručuje dokonalé a rovnomerné prepečenie jedla, čo z neho robí skvelý spôsob, ako pripraviť kuracie stehná.
Na prípravu kuracích stehien sous vide po slovensky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– kuracie stehná
– soľ
– korenie
– cesnak
– petržlenová vňať
– olivový olej
Kuracie stehná Sous Vide
Postup:
1. Pred začatím prípravy je dôležité stehná dobre osoliť a okoreniť. Môžete použiť kombináciu mletej čiernej papriky, rasce, ľahko mletého korenia a cesnaku.
2. Nasledujúcim krokom je vakuové zabalenie kuracích stehien. Kuracie stehná pridajte do vakuového vrecka a pridajte na ne trochu olivového oleja a nadrobno nakrájaný cesnak a petržlenovú vňať.
3. Vložte vakuové vrecko do vodného kúpeľa nastaveného na 65 stupňov Celzia a nechajte stehná variť asi 2-3 hodiny. Čas variť kuracie stehná závisí od veľkosti kúskov a vašich preferencií ohľadom prepečenia mäsa.
4. Po upečení stehná vyberte z vakuového vrecka a vložte ich na panvicu s trochou olivového oleja. Opečte stehná z každej strany, aby sa na nich vytvorila chrumkavá kôrka.
5. Servírujte kuracie stehná posypané čerstvou petržlenovou vňaťou a horúcou omáčkou.
Takto pripravené kuracie stehná sous vide po slovensky sú neodolateľné a určite si ich obľúbite. Dobrú chuť!