Sous vide je v súčasnosti veľmi populárna metóda varenia, ktorá spočíva v tom, že potraviny sú vakuovo uzavreté a varené vo vode pri kontrolovaných teplotách. Táto metóda zaručuje dokonalé a rovnomerné prepečenie jedla, čo z neho robí skvelý spôsob, ako pripraviť kuracie stehná.
Na prípravu kuracích stehien sous vide po slovensky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– kuracie stehná
– soľ
– korenie
– cesnak
– petržlenová vňať
– olivový olej
Kuracie stehná Sous Vide
Postup:
1. Pred začatím prípravy je dôležité stehná dobre osoliť a okoreniť. Môžete použiť kombináciu mletej čiernej papriky, rasce, ľahko mletého korenia a cesnaku.
2. Nasledujúcim krokom je vakuové zabalenie kuracích stehien. Kuracie stehná pridajte do vakuového vrecka a pridajte na ne trochu olivového oleja a nadrobno nakrájaný cesnak a petržlenovú vňať.
3. Vložte vakuové vrecko do vodného kúpeľa nastaveného na 65 stupňov Celzia a nechajte stehná variť asi 2-3 hodiny. Čas variť kuracie stehná závisí od veľkosti kúskov a vašich preferencií ohľadom prepečenia mäsa.
4. Po upečení stehná vyberte z vakuového vrecka a vložte ich na panvicu s trochou olivového oleja. Opečte stehná z každej strany, aby sa na nich vytvorila chrumkavá kôrka.
5. Servírujte kuracie stehná posypané čerstvou petržlenovou vňaťou a horúcou omáčkou.
Takto pripravené kuracie stehná sous vide po slovensky sú neodolateľné a určite si ich obľúbite. Dobrú chuť!
Znie to veľmi chutne, určite to skúsim!
Nikdy som nepočula o tejto metóde varenia, ale zaujala ma. Ďakujem za recept!
Táto metóda varenia vyzerá zaujímavo. Čo presne sa tým dosiahne?
Zaujímavý spôsob prípravy, určite vyskúšam.
Vakuovanie je síce zaujímavé, ale zdá sa mi to ako veľa práce.
Nikdy som to nevyskúšala, ale znie to dobre.