Kuracie stehná spodné s hubovou omáčkou

Tu je recept na kuracie stehná so zemiakovým pyré a omáčkou z húb:

Ingrediencie:

  • 4 kusy kuracích stehien
  • 200 g húb (napríklad žampióny)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 250 ml smotany určené na varenie
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa vkusu
  • olej na praženie

 

Spodné kuracie stehná s omáčkou z húb

Postup:

  1. Kuracie stehná osolíme a dochutíme čiernym korením.
  2. Na panvici zahrejeme olej a opečieme kuracie stehná z oboch strán, až kým nezískajú zlatistú farbu.
  3. Potom ich vyberieme a položíme na tanier.
  4. Do tej istej panvice vložíme nasekanú cibuľu a dusíme ju približne 5 minút, kým nezmäkne a nezačne karamelizovať.
  5. Pridáme nakrájané huby a dusíme, kým nezhnednú.
  6. Pridáme nasekaný cesnak a dusíme ešte asi minútu.
  7. Do panvice nalijeme smotanu na varenie, pridáme opečené kuracie stehná a dusíme na slabšom ohni približne 20-25 minút, kým mäso nezmäkne a omáčka nezíska potrebnú konzistenciu.
  8. Podávame s dusenými zemiakmi alebo zemiakovým pyré.

Prajem dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

Na kuracie stehná:

Kuracie rezne dusené v jogurte

Kuracie rezne dusené v jogurte

Čítať viac »

  • 4 kusy spodných kuracích stehien
  • Soľ a čierne korenie podľa preferencií
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 lyžička sušeného tymiánu (alebo môže byť aj čerstvý)

Na omáčku z húb:

  • 250 g čerstvých húb (napríklad šampiňónov alebo hlivy ustricovej, nakrájaných na plátky)
  • 1 cibuľa (nasekaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 250 ml smotany na varenie
  • 1/2 šálky kuracieho vývaru (môže byť aj z kostky)
  • 1 lyžica masla
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička čerstvého petržlenu (nasekaného) na ozdobu

Postup:

  1. Príprava kuracích stehien:

    • Rúru predhrejte na 180 °C.
    • Kuracie stehná osolíme, okoreníme a jemne potrieme olivovým olejom. Posypeme nasekaným cesnakom a tymiánom.
    • Umiestnite ich do pekáča a pečte v predhriatej rúre asi 30–40 minút, kým nebudú zlatohnedé a dôkladne prepečené.
  2. Príprava omáčky z húb:

    • Na panvici rozohrejte maslo na strednom ohni.
    • Pridajte nasekanú cibuľu a orestujte ju do sklovita (asi 5 minút).
    • Potom vložte nasekané huby a smažte, kým nezmäknú a nezačnú zľahka zlatisto opekať (ďalších 5-7 minút).
    • Pridajte nasekaný cesnak a smažte ešte 1-2 minúty, kým sa neobjaví jeho vôňa.
    • Následne pridajte kurací vývar a smotanu na varenie. Dobre premiešajte a nechajte zmes pozvoľna variť na nízkom ohni, aby sa omáčka zredukovala a zhustla (asi 5-10 minút). Ochutnajte a v prípade potreby dochuťte soľou a korením.
  3. Servírovanie:

    • Upečené kuracie stehná podávajte na tanieri a prelejte ich omáčkou z húb. Ozdobte nasekaným petržlenom.
    • Môžete ich podávať aj s prílohou ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý chlieb.

Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Kamila05 píše:

    Recept znie super, určite ho vyskúšam.

  2. Blahoslav Hecko píše:

    Tento recept mám už niekoľko rokov a je stále skvelý. Odporúčam!

  3. Nikola40 píše:

    Recept sa mi zdá veľmi chutný.

  4. Liana Holubova píše:

    Ľahké a rýchle recepty sú vždy vítané.

  5. Fpirosova píše:

    Chutné a rýchle jedlo, skvelé na obed.

  6. Plch Vlasta píše:

    Neviem či to stihnem urobiť za 30 minút.

  7. Gabriel45 píše:

    Dobrá chuť! Tento recept musím skúsiť.

  8. Pirosova Ingrida píše:

    Jemné jedlo, ktoré si zamiluje celá rodina.

  9. Anovotna píše:

    Všetky ingrediencie na tento recept mám doma.

  10. Nemcova Monika píše:

    Tento recept sa mi nezdá tak náročný ako iné recepty na kuracie mäso. Nemôžem sa dočkať, kedy ho vyskúšam.