Kuracie stehná trochu inak

Na prípravu kuracích stehien „trochu inak“ budete potrebovať nasledujúce suroviny:

– 4 kuracie stehná
– 2 polievkové lyžice oleja
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 polievkové lyžice horčice
– soľ, korenie podľa chuti
– olivový olej

 

Kuracie stehná trochu inak

Postup:

1. Najskôr si pripravíme marinádu. Do misy vložíme horčicu, olej, soľ, korenie, nadrobno nakrájanú cibuľu a roztlačený cesnak. Všetko dôkladne premiešame.

2. Stehná dôkladne umyjeme, osušíme a natrieme ich marinádou. Necháme ich minimálne 30 minút odpočívať v chladničke.

Kuracie prsia na čínsky spôsob

Kuracie prsia na čínsky spôsob

Čítať viac »

3. Na rozohriatej panvici opražíme stehná z oboch strán do zlatista. Následne ich preložíme do pekáča a polejeme olivovým olejom.

4. Pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov približne 40 – 45 minút, pravidelne ich otáčame a polievame vlastnou šťavou.

5. Po dokončení pečenia necháme ešte chvíľu odpočívať, aby mäso mohlo absorbovať šťavu.

Podávame so šalátom, zemiakovou kašou alebo pečenými zemiakmi. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

11 Komentárov

  1. Vvesely píše:

    Recept sa zdá byť veľmi jednoduchý a chutný. Určite vyskúšam.

  2. Silvester Antal píše:

    Skvelý recept, určite si ho vyskúšam. Mám rád nové spôsoby prípravy jedál.

  3. Rchudik píše:

    Neviem či mi to bude chutiť, ale skúsim to.

  4. Bohus Stastna píše:

    Vie niekto, kde sa dajú získať najlepšie kuracie stehná?

  5. Lea07 píše:

    Tento recept vyzerá super! Už sa teším, kým ho vyskúšam.

  6. Balasa Frantisek píše:

    Zaujímavý spôsob prípravy kuracích stehien. Určite to skúsim.

  7. Benadik46 píše:

    Toto je skvelý recept! Určite ho vyskúšam tento víkend.

  8. Nkocurova píše:

    Vyzera to dobre, určite vyskúšam.

  9. Renata51 píše:

    Táto recept sa mi zdá byť jednoduchý, skúsim ho zajtra!

  10. Jstastna píše:

    Neviem, či bude chutiť, ale určite to skúsim.

  11. Viola Murcova píše:

    Mňam, kuracie stehná s horčicou sú vždy dobrá voľba.