Na začiatku si nachystáme všetky potrebné súčasti:
– 4 kuracie stehienka
– soľ a korenie podľa chuti
– olej
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 cibule
– 2 mrkvy
– 2 petržlenové korene
– 2 bobkové listy
– 10 koriandrových semien
– 5 čiernych korení
– 5 zrnkov nového korenia
– 1 kyslá smotana
– olej
Údené kuracie stehienka
Postup:
1. Kuracie stehienka očistíme, ochutíme soľou a korením a osmažíme z každej strany do zlato hnedej farby na oleji. Následne ich vyberieme a na tom istom tuku orestujeme nakrájanú cibuľu, mrkvu a petržlenové korene.
2. Orestujeme do zlatista, pridáme trochu vody a následne cesnak, bobkový list, koreniny, nové korenie, koriandrové semienka a niekoľko zrniek čierneho korenia.
3. Pridáme opražené kuracie stehienka a cibuľu vymeníme, potom prelejeme smotanovou omáčkou.
4. Medzitým, kým sa jedlo varí na sporáku, pripravíme zemiakové chipsy.
5. V tomto bode si môžeme prichystať tatársku omáčku.
6. Kuracie stehno s cesnakom a kyslou smotanou sa servíruje horúce so zemiakovými chipsami a na vrchu je posypané nadrobno nakrájanou zeleninou a kyslou smotanou. Prajeme dobrú chuť!