Kuracie stehná - údené

Na začiatku si nachystáme všetky potrebné súčasti:
– 4 kuracie stehienka
– soľ a korenie podľa chuti
– olej
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 cibule
– 2 mrkvy
– 2 petržlenové korene
– 2 bobkové listy
– 10 koriandrových semien
– 5 čiernych korení
– 5 zrnkov nového korenia
– 1 kyslá smotana
– olej

 

Údené kuracie stehienka

Postup:

1. Kuracie stehienka očistíme, ochutíme soľou a korením a osmažíme z každej strany do zlato hnedej farby na oleji. Následne ich vyberieme a na tom istom tuku orestujeme nakrájanú cibuľu, mrkvu a petržlenové korene.

2. Orestujeme do zlatista, pridáme trochu vody a následne cesnak, bobkový list, koreniny, nové korenie, koriandrové semienka a niekoľko zrniek čierneho korenia.

3. Pridáme opražené kuracie stehienka a cibuľu vymeníme, potom prelejeme smotanovou omáčkou.

Hokaido polievka – Fit

Hokaido polievka – Fit

Čítať viac »

4. Medzitým, kým sa jedlo varí na sporáku, pripravíme zemiakové chipsy.

5. V tomto bode si môžeme prichystať tatársku omáčku.

6. Kuracie stehno s cesnakom a kyslou smotanou sa servíruje horúce so zemiakovými chipsami a na vrchu je posypané nadrobno nakrájanou zeleninou a kyslou smotanou. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

4 Komentáre

  1. Barbara píše:

    Tieto udene kuracie prsia bola jedna delikatesa.Podľa tohto receptu sa mi veľmi vydarili.Chválim admina.Ďakujem.

  2. Ruzena86 píše:

    Recept znie jednoducho, určite ho vyskúšam.

  3. Karol01 píše:

    Kuracie stehná s cesnakom a kyslou smotanou znie ako skvelá kombinácia.

  4. Viktor12 píše:

    Tento recept sa mi zdá byť veľmi chutný, musím ho skúsiť!