Na začiatku si pripravíme potrebné ingrediencie:
– 4 kuracie stehná
– soľ a korenie
– horečka
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 cibule
– 2 mrkvy
– 2 petržlenové korene
– 2 bobkové listy
– 10 koriandrových semienok
– 5 čierne koreniče
– 5 zrnka nového korenia
– 1 kyslá smotana
– olej
Kuracie stehná – údené
Postup:
1. Kuracie stehná ošúpeme, osolíme, okoreníme a opekáme z každej strany dozlatista na oleji. Vyndáme ich a vypečieme na tej istej tukové ingrediencie nasačenej jamke nakrájanej cibule, mrkvy a petržlenovej korene.
2. Vypečieme do zlatista, pridáme trochu vody, pridáme cesnak, bobkový list, koreníčky, nové korenie, koriandrové semienko a pár zrniek čierneho korenia.
3. Prilijeme hotové kuracie stehno s cibuľou, cibuľu odkážeme, prelejeme so smotanovou šťavou.
4. Medzitým, kým jedlo stúpne na sporáku, podáme zemiakové lupienky.
5. V tomto štádiu si môžeme vybaviť tátovanie.
6. Kuracie stehno s cesnakom a kyslou smotanou sa podáva horúca so zemiakovými lupienkami a na hŕbli kyslou smotanou posypanou nadrobno nakrájanou zeleninou. Dobrú chuť!