Kuracie stehná vykostené - Recepty mimibazár

 

Kuracie stehná vykostené – Recepty mimibazár

Ingrediencie:
– 4 vykostené kuracie stehná
– 3 lyžice medu
– 2 lyžice dijonskej horčice
– 1 lyžica olivového oleja
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:
1) Predkúrite rúru na 200°C. Kuracie stehná umyte a osušte, následne ich ochutnajte soľou a čiernym korením.
2) V miske zmiešajte med, horčicu, olivový olej a prelisovaný cesnak. Touto marinádou dôkladne potrite stehná zo všetkých strán.
3) Kuracie stehná uložte do zapekacej misy a pečte približne 35-40 minút, kým sa nevytvorí zlatá kôrka a mäso dôkladne prepečie.
4) Po upečení nechajte kuracie stehná chvíľu odpočinúť a potom podávajte so zemiakmi alebo čerstvým chlebom.

Výhody: Med a horčica vytvárajú skvelú rovnováhu medzi sladkým a pikantným, čím dodávajú kuraciemu mäsu jedinečnú chuť a arómu.
Počet kalórií na porciu: približne 400 kcal.varenie
– 1 polievková lyžica hladkej múky
– 1 čajová lyžička sušeného tymianu
– soľ a mleté čierne korenie podľa vlastnej preferencie

Postup:
1) Ošúpte cibuľu a cesnak, potom ich nasekajte nadrobno. Huby dôkladne očistite a nakrájajte na tenké plátky. V hlbokej panvici rozpáľte maslo a na ňom opekajte kuracie stehná z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu. Potom ich vyberte a nechajte stranou.
2) Do výpeku vložte cibuľu a cesnak, smažte ich 2-3 minúty. Následne pridajte huby, tymian, soľ a korenie a varte ešte 5-7 minút, kým sa huby nezapracujú do šťavy.
3) Vráťte kuracie stehná späť do panvice, zalejte ich smotanou rozmiešanou s múkou a priveďte do varu. Znížte teplotu a nechajte variť 15-20 minút, kým omáčka nezhustne a mäso sa nestane jemným.
4) Servírujte s varenou ryžou, cestovinami alebo zemiakovou kašou.

Výhody: Kuracie stehná v smotanovej omáčke s hubami sú krémovým a sýtym jedlom, ktoré uspokojí vaše chuťové poháriky. Smotanová omáčka s hubami výborne doplní delikátne kuracie mäso.
Počet kalórií na porciu: približne 450 kcal.

 

Varecha nepečené koláče

Varecha nepečené koláče

Čítať viac »

Kuracie stehná s omáčkou z brusníc - 2

2) Kuracie stehná s omáčkou z brusníc

Ingrediencie:
– 4 vykostené kuracie stehná
– 1 polievková lyžica olivového oleja
– 150 g brusníc (môžu byť čerstvé alebo mrazené)
– 100 ml vody
– 2 polievkové lyžice cukru
– 1 polievková lyžica škrobu
– 1 čajová lyžička citrónovej šťavy
– soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:
1) Kuracie stehná posoľte a okoreňte z oboch strán. Na panvici rozohrejte olivový olej a opekajte stehná z každej strany 4-5 minút, kým sa nezafarbia na zlatohnedo. Potom ich preneste do zapekacej formy.
2) V hrnci zmiešajte brusnice, vodu a cukor. Priveďte do varu a varte 5 minút, až sa brusnice rozpraskajú. V troche vody rozmiešajte škrob a pridajte ho do brusnicovej zmesi. Ešte povarte 1-2 minúty, kým nepríde k zahusteniu omáčky.
3) Omáčku z brusníc okoreňte citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením. Prelejte ju cez opekajúce kuracie stehná a vložte ich do rúry predhriatej na 180°C.
4) Pečte 20-25 minút, kým mäso nie je dostatočne prepečené a omáčka sa pekne zahustí. Podávajte s pečenými zemiakmi alebo dusenou zeleninou.

Výhody: Kuracie stehná s omáčkou z brusníc tvoria vynikajúce jedlo s mierne kyslou chuťou. Brusnice osviežujú pokrm a sú plné antioxidantov.
Počet kalórií na porciu: približne 380 kcal.

Záver:
Vykostené kuracie stehná predstavujú veľmi univerzálnu surovinu, ktorá by nemala chýbať vo vašej kuchári. Vyskúšajte týchto 5 jedinečných receptov a presvedčte sa, že aj z bežných kuracích stehien dokážete pripraviť netradičné a chutné jedlá.

Bez ohľadu na to, či máte radi tradičné kombinácie alebo sa radi púšťate do nových chutí, tieto recepty vás inšpirujú a prinesú potešenie pre vaše chuťové poháriky. Tak neváhajte a pustite sa do varenia!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Zdenko Jonata píše:

    Toto je skvelý recept, určite ho vyskúšam!

  2. Levoslav Grznar píše:

    Vyznie to veľmi chutne, ďakujem za recept!

  3. Nina Sarova píše:

    Takéto jednoduché recepty sú vždy vítané, ďakujem!