Kuracie štvrte s dubákmi 

Pokiaľ sa zaujímate o recept na kuracie štvrte s dubovými hubami, tu nájdete jednoduchý postup, ako ich pripraviť:

Suroviny:

  • 4 kusy kuracích štvrťí
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 1 stredná cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemné kúsky
  • 250 ml smotany na varenie
  • 1 polievková lyžica hladkej múky
  • 250 ml kuracieho vývaru
  • 2 polievkové lyžice dijónskej horčice
  • 2 polievkové lyžice čerstvého nasekaného kôprom
  • soľ a mleté korenie podľa vkusu

 

Kuracie štvrte s dubákmi

Postup:

  1. Na strednom ohni rozohrejte olej spolu s maslom v hrnci. Pridajte cibuľu a cesnak a opražte ich do zlatohneda.
  2. Kuracie štvrte vložte do hrnca a restujte ich z oboch strán, až kým nezískajú svetlo zlatú farbu.
  3. V samostatnej nádobe zmiešajte múku so smotanou, vývarom a dijónskou horčicou.
    Dobre premiešajte, aby sa zloženie spojilo.
  4. Do hrnca s kuracím mesom vlejte smotanovú zmes. Dobre premiešajte a priveďte do varu.
  5. Teplotu znížte, pridajte kôpor a nechajte omáčku variť ešte asi 10 minút, aby sa kuracie štvrte dôkladne uvarili a omáčka zhustla.
  6. Podľa vkusu dochuťte soľou a korením.

Tieto chutné kuracie štvrte s dubákmi podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, ako sú ryža, zemiakové pyré alebo cestoviny.

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 kusy kuracích štvrťí (hornej alebo dolnej časti)
  • 300 g čerstvých dubákov (prípadne hlivy, ak nie sú k dispozícii)
  • 2 stredne veľké cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 200 ml kuracieho vývaru (alebo bieleho vína)
  • 100 ml smotany na varenie
  • 3-4 polievkové lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička rímskeho kmínu (voliteľné)
  • Čerstvá petržlenová vňať na zdobenie

Postup:

Kuracie prsia v krémovej čili omáčke so špenátom

Kuracie prsia v krémovej čili omáčke so špenátom

Čítať viac »

  1. Príprava kuracieho mäsa:

    • Kuracie štvrte umyte a osušte. Osoľte a okoreníte z oboch strán. Ak máte radi pikantnejšie jedlá, môžete pridať aj rímsky kmín.
  2. Opekanie:

    • V hlbokej panvici zohrejte olivový olej na stredne vysokej teplote. Kuracie štvrte opražte z oboch strán do zlatista (približne 5-7 minút z každej strany). Potom ich vyberte z panvice a uložte na tanier.
  3. Úprava zeleniny a húb:

    • Na tej istej panvici (ak je potrebné, pridajte ešte trochu oleja) osmažte nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak, kým nezmäknú a nezačnú zlatnúť (asi 3-5 minút).
    • Pridajte nakrájané dubáky (ak sú väčšie, nakrájajte ich na menšie kúsky). Opekajte ich spolu s cibuľou a cesnakom približne 5-7 minút, kým nie sú mäkké a zlatožlté.
  4. Dusením:

    • Vráťte kuracie štvrte späť do panvice. Nalejte kurací vývar alebo víno, priveste k varu a potom znížte plameň. Zakryte pokrievkou a dusíme na slabom ohni asi 25-30 minút, kým nie je kuracie mäso úplne uvarené.
  5. Zahustenie omáčky:

    • Po uplynutí času pridajte smotanu na varenie a všetko dobre premiešajte. Nechajte ešte niekoľko minút variť, aby sa omáčka mierne zahustila. Ochutnajte soľou a korením podľa chuti.
  6. Podávanie:

    • Servírujte teplé, ozdobené čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou. Výborne sa hodí s varenými zemiakmi, ryžou alebo čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Eva Ciger píše:

    Ďakujem za super recept! Už teraz sa teším, až ho vyskúšam. Verím, že bude chutiť skvele!

  2. Ikusnirova píše:

    Tento recept vyzerá veľmi chutne! Určite si ho vyskúšam. Ďakujem za inšpiráciu.

  3. Samuel Riszdorfer píše:

    Recept je veľmi podrobný a dobre vysvetlený. Ďakujem, už teraz sa teším na výsledok!