Kuracie štvrte so zeleninou

 

Na prípravu kuracích štvrtí so zeleninou budete potrebovať tieto suroviny:

  • 4 kuracie štvrte
  • 2 papriky (červená a žltá), nakrájané na prúžky
  • 1 cibuľa, rozkrájaná na кусочки
  • 2 mrkvy, nastrúhané
  • 1 cuketa, nakrájaná na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
  • Soľ a čierne korenie na dochutenie
  • Olivový olej na opraženie

 

Kuracie štvrte so zeleninou

Pracovný postup:

  1. Na strednom ohni predohrejte panvicu a nalejte trocha olivového oleja.
  2. Vložte kuracie štvrte a opražte ich z oboch strán, až kým nezískajú zlatohnedú farbu a nie sú poriadne prepečené. Potom ich vyberte z panvice a odložte bokom.
  3. Do panvice pridajte cibuľu a cesnak, a opražte, kým nezmäknú a nezačnú voňať.
  4. Pridajte nakrájané papriky, mrkvu a cuketu a opražte tak, aby zelenina zmäkla, ale ostala stále chrumkavá.
  5. Vráťte kuracie štvrte späť do panvice a dobre premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  6. Dochutťe soľou a čiernym korením podľa vlastnej chuti.
  7. Nechajte všetko orestovať asi 5 minút, aby sa chute prepojili.
  8. Servírujte na taniere a podávajte teplé.

Prajem dobrú chuť!

 

Kuracie štvrte so zeleninou - 2

2) Kuracie štvrte so zeleninou

Ingrediencie:

  • 1 kg kuracích štvrťí
  • 2 stredné zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 1 červená paprika
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sušenej majoránky
  • 1 lyžička rozmarínu (môžete použiť aj čerstvý)
  • Soľ a čierne korenie na chuť
  • Šťava z 1 citrónu
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Príprava surovín:

    Bravčová krkovička s provensalským korením na kapuste a so šampiňónmi

    Bravčová krkovička s provensalským korením na kapuste a so šampiňónmi

    Čítať viac »

    • Kuracie štvrte dôkladne umyte a vysušte papierovou utierkou. Osoľte a okoreňte čiernym korením z oboch strán.
    • Zemiaky a mrkvu očistite a nakrájajte na väčšie kusy. Červenú papriku narežte na kocky a cibuľu nadrobno. Cesnak nasekajte na jemno.
  2. Marinovanie:

    • V miske skombinujte olivový olej, šťavu z citróna, majoránku, rozmarín, nasekaný cesnak a soľ. Do tejto zmesi pridajte kuracie štvrte a dôkladne premiešajte, aby sa marináda dostala na celé maso. Nechajte marinovať aspoň 30 minút, ideálne však niekoľko hodín v chladničke.
  3. Opekanie:

    • Predhrejte rúru na 200 °C.
    • Na plech dajte cibuľu, zemiaky, mrkvu a papriku. Premiešajte a dochuťte soľou a čiernym korením.
    • Na zeleninu položte marinované kuracie štvrte s kožou smerom nahor.
  4. Pečenie:

    • Pečte v predhriatej rúre asi 40-50 minút, kým kuracie štvrte nezískajú zlatú farbu a nie sú dôkladne prepečené (vnútorná teplota by mala dosiahnuť minimálne 75 °C). Počas pečenia môžete kuracie štvrte raz alebo dvakrát poliať výpekom, aby ostali šťavnaté.
  5. Servírovanie:

    • Po upečení vytiahnite plech z rúry a nechajte jedlo chvíľu odpočívať. Podávajte s čerstvou petržlenovou vňaťou posypanou navrch.

Tip:

K tomuto pokrmu sa skvele hodí aj čerstvý chlieb alebo ryža ako príloha.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Qvajcik píše:

    Výborný recept, skúsim určite!

  2. Martin Litajova píše:

    Tento recept je veľmi chutný a jednoduchý na prípravu, ideálne aj pre začiatočníkov v kuchyni.

  3. Lucia90 píše:

    Ďakujem za recept! Určite ho skúsim, veľmi chutné jedlo to vyzerá.

  4. Ladislav Fingerlandova píše:

    Kuracie štvrti sú moje obľúbené mäso na prípravu. Tento recept vyskúšam už tento týždeň, znie veľmi chutne!

  5. Margita69 píše:

    Tento recept vyzerá super! Určite ho vyskúšam, keďže viem variť len jednoduché jedlá. Díky!

  6. Antonia Talianova píše:

    Velmi dobra kombinacia s cesnakom a citronom

  7. Vkubanova píše:

    Skvelý recept! Kuracie štvrti sú vždy dobrá voľba a sú skvelé aj pre deti.

  8. Pkucera píše:

    Tento recept som vyskúšal minulý týždeň a bol skvelý! Určite ho ešte urobím.

  9. Gonova Patrik píše:

    Včera som to uvaril, bolo to veľmi chutné. Kuracie mäso bolo krásne mäkké a šťavnaté. Určite sa to stane pravidelným jedlom v našej kuchyni.