Ak máte radi jedlo s kuracím mäsom a hubovou omáčkou, tu je jednoduchý recept na kuracie štvrtky v hubovej omáčke:
Suroviny:
- 4 kusy kuracích štvrtiek
- 200 g hubov (napr. šampiňónov), nakrájaných na plátky
- 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 250 ml smotany na varenie
- 1 lyžica hladkej múky
- 1 lyžička rascebu (alebo iného obľúbeného korenia)
- 2 lyžice oleja
- soľ a korenie podľa chuti
Kuracie štvrtky v hubovej omáčke
Postup:
- Kuracie štvrtky osolte a okoreňte podľa chuti.
- V hrnci zohrejte olej a orestujte kuracie štvrtky z oboch strán dovtedy, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Potom ich vyberte z hrnca a dajte bokom.
- Do rovnakého hrnca pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Dusíme ich dozlatista.
- Pridajte huby a varejte ich, až kým nezmenia farbu a väčšina tekutiny odparí.
- Pridajte hladkú múku a premiešajte ju, aby sa huby obalili.
- Následne nalejte smotanu na varenie a premiešajte, kým nevznikne krémová omáčka.
- Vráťte kuracie štvrtky do hrnca, pridajte rascebu a pokračujte varením na miernom ohni približne 15 – 20 minút, kým nie je kuracie mäso úplne upečené a mäkké.
- Podávajte s ryžou, cestovinami alebo zemiakovou kaší.
Dúfam, že si vychutnáte tieto kuracie štvrtky v hubovej omáčke!
2)
Ingrediencie:
- 4 kuracie štvrtky
- 250 g čerstvých húb (napr. šampiňóny)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml sladkej smotany
- 1 šálka kuracieho vývaru (alebo vody)
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 čajová lyžička sušenej majoránky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Petržlenová vňať na posypanie (voliteľne)
Postup:
-
Príprava surovín:
- Kuracie štvrtky umyte a osušite papierovou utierkou. Osolte a okoreňte ich z oboch strán.
- Cibuľu nakrájajte na jemno a cesnak posekajte na plátky. Húb umyte a nakrájajte na plátky.
-
Smaženie kuracích štvrtiek:
- Na rozpálenom olivovom oleji na panvici opečte kuracie štvrtky dozlatista z oboch strán (približne 7-8 minút z každej strany). Potom ich vyberte a dajte na tanier.
-
Príprava hubovej omáčky:
- Do tej istej panvice pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte ich na strednej teplote, až kým cibuľa nezmäkne a nezískava zlatistú farbu.
- Pridajte nakrájané huby a smažte ďalších 5-7 minút, kým sa nerestujú a nezredukujú.
-
Pridanie omáčky:
- Keď sú huby hotové, pridajte kurací vývar a premiešajte. Nechajte pár minút povariť.
- Následne pridajte sladkú smotanu a majoránku. Zmes dochuťte soľou a čiernym korením. Ponorte späť kuracie štvrtky do omáčky.
-
Dusenie:
- Zakryte panvicu pokrievkou a nechajte kuracie štvrtky dusiť na strednej teplote približne 20 minút, aby sa prepojili chute.
-
Servírovanie:
- Po dusesení preložte kuracie štvrtky na tanier a polejte ich omáčkou.
- Posypte nasekanou petržlenovou vňaťou, ak používate.
Podávanie:
Kuracie štvrtky v hubovej omáčke sa výborne hodia s varenými zemiakmi, ryžou alebo čerstvým chlebom. Príjemnú chuť!
Tento recept znie veľmi chutne, určite ho budem musieť vyskúšať!
Vždy sa mi páčia jednoduché recepty, ďakujem za zdieľanie!
Ako fanúšik kuracieho mäsa toto musím vyskúšať. Vďaka za skvelý recept!
Recept sa mi veľmi páči, určite ho vyskúšam.
Vyzerá to veľmi chutne, ďakujem za recept!
Recept vyzerá jednoducho, určite ho vyskúšam.
Tento recept som už skúšal, chutil skvele.