Kuracie štvrtky v hubovej omáčke

Pokiaľ máte záujem o jedlá s kuracím mäsom a houbovou omáčkou, ponúkame vám jednoduchý recept na kuracie štvrtky v houbovej omáčke:

Ingrediencie:

  • 4 kusy kuracích štvrtiek
  • 200 g húb (napríklad šampiňónov), nakrájaných na plátky
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 250 ml smotany na varenie
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 lyžička rasce (alebo iného obľúbeného korenia)
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Kuracie štvrtky v houbovej omáčke

Príprava:

  1. Osolte a okoreňte kuracie štvrtky podľa chuti.
  2. V hrnci rozohrejte olej a z oboch strán opražte kuracie štvrtky, až kým nezískajú zlatohnedý odtieň. Následne ich vyberte z hrnca a odložte na bok.
  3. Do toho istého hrnca dajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Nechajte ich smažiť, kým nezosklovatí.
  4. Pridajte huby a varte, až kým sa nezmenia farbu a väčšina likvidiny neodparí.
  5. Pridajte hladkú múku a dôkladne premiešajte, aby sa huby obalili.
  6. Potom nalejte smotanu na varenie a miešajte, kým sa nevytvorí krémová omáčka.
  7. Vráťte kuracie štvrtky do hrnca, pridajte rasce a varte na miernom ohni približne 15 – 20 minút, kým kuracie mäso nie je úplne prepečené a jemné.
  8. Podávajte s ryžou, cestovinami alebo zemiakovou kašou.

Dúfam, že si pochutnáte na týchto kuracích štvrtkách v houbovej omáčke!

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 kuracie štvrtky
  • 250 g čerstvých húb (napríklad šampiňónov)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml sladkej smotany
  • 1 šálka kuracieho vývaru (alebo vody)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička sušenej majoránky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Petržlenová vňať na posypanie (voliteľne)

Príprava:

  1. Príprava surovín:

    Ako uvariť čiernu šošovicu?

    Ako uvariť čiernu šošovicu?

    Čítať viac »

    • Kuracie štvrtky umyte a osušte papierovou utierkou. Osolte a okoreňte z oboch strán.
    • Cibuľu nakrájajte nadrobno a cesnak nakrájajte na plátky. Húb umyte a nakrájajte na plátky.
  2. Smaženie kuracích štvrtiek:

    • Na rozpálenom olivovom oleji na panvici opečte kuracie štvrtky dozlatista z oboch strán (približne 7-8 minút z každej strany). Potom ich vyberte a položte na tanier.
  3. Príprava houbovej omáčky:

    • Do tej istej panvice pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte na strednej teplote, až kým cibuľa nebude mäkká a nezíska zlatistú farbu.
    • Pridajte nakrájané huby a smažte ďalších 5-7 minút, kým sa nezredukujú.
  4. Pridanie omáčky:

    • Keď sú huby hotové, pridajte kurací vývar a dobre premiešajte. Nechajte chvíľu povariť.
    • Následne vmiešajte sladkú smotanu a majoránku. Zmes dochuťte soľou a čiernym korením. Ponorte späť kuracie štvrtky do omáčky.
  5. Dusenie:

    • Zakryte panvicu pokrievkou a nechajte kuracie štvrtky dusiť na strednej teplote približne 20 minút, aby sa chute spojili.
  6. Podávanie:

    • Po dusesení preložte kuracie štvrtky na tanier a polejte ich omáčkou.
    • Posypte nasekanou petržlenovou vňaťou, ak používate.

Servírovanie:

Kuracie štvrtky v houbovej omáčke sú skvelé s varenými zemiakmi, ryžou alebo čerstvým chlebom. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

7 Komentárov

  1. Denis29 píše:

    Tento recept znie veľmi chutne, určite ho budem musieť vyskúšať!

  2. Valmasi píše:

    Vždy sa mi páčia jednoduché recepty, ďakujem za zdieľanie!

  3. Anonym píše:

    Ako fanúšik kuracieho mäsa toto musím vyskúšať. Vďaka za skvelý recept!

  4. Vbalasa píše:

    Recept sa mi veľmi páči, určite ho vyskúšam.

  5. Aholuby píše:

    Vyzerá to veľmi chutne, ďakujem za recept!

  6. Oholubova píše:

    Recept vyzerá jednoducho, určite ho vyskúšam.

  7. Ferdinand29 píše:

    Tento recept som už skúšal, chutil skvele.