Určite! Predstavujem vám recept na kuracie rolky naplnené pečeňou:
Suroviny:
- 4-6 kuracích pŕs
- 200 g zväčšenej pečene (hovädzia alebo bravčová)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 vajce
- 4 plátky slaniny
- 1 šálka strúhanky
- soľ a korenie podľa chuti
- rastlinný olej na fritovanie
Kuracie rolky naplnené pečeňou
Návod:
- Na úvod si pripravte všetky potrebné suroviny.
- Kuracie prsia nakrájajte na tenké plátky a jemne ich naklepajte, aby boli jednotne tenké.
- Pečeň umyte, osušte a nakrájajte na malé časti.
- Cibuľu a cesnak olúpte a jemne ich nasekajte.
- V mise zmiešajte pečeň, cibuľu, cesnak, vajce, strúhanku, soľ a korenie podľa chuti. Vytvorenou zmesou potrite každý plát kuracieho mäsa.
- Do každého plátu zabaľte plátok slaniny a zrolujte ich do roliek.
- Rozohrejte rastlinný olej na panvici a pridajte rolky. Smažte ich z oboch strán, až kým nebudú zlaté a dobre prepečené.
- Po upečení ich nechajte chvíľu vychladnúť a servírujte s prílohou podľa vlastného vkusu.
Verím, že vám tento recept bude chutiť! Prajem dobrú chuť!
2) Kuracie závitky plnené pečeňou
Suroviny:
- 500 g kuracích pŕs
- 200 g kuracej pečene
- 1 malá cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 g syra (napr. eidam alebo mozzarella)
- 2 lyžice masla
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 čajová lyžička sušeného oregana alebo tymiánu
- 1 vajce
- Strúhanka na obalenie
- Olej na fritovanie
Návod:
-
Príprava kuracích pŕs: Kuracie prsia umyte, osušte a nakrájajte na tenké plátky. Pomocou kladiva ich jemne naklepte, aby sa stali tenšími a pružnejšími.
-
Príprava náplne: Na panvici rozpustite maslo a osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak do zlata. Pridajte kuraciu pečeň a smažte, kým nie je prepečená (asi 5–7 minút). Osoľte a okoreňte podľa chuti. Po uvarení nechajte vychladnúť.
-
Mixovanie náplne: Vychladenú pečeňovú zmes premiestnite do mixéra a pridajte syr. Mixujte, kým nezískate jemnú konzistenciu. Ak je zmes príliš hustá, môžete pridať trošku vody.
-
Plnenie roliek: Na každý plátok kuracieho mäsa položte lyžicu pripravenej pečeňovej zmesi a zrolujte ho. Rolky môžete zabezpečiť špajdľou alebo ich previazať potravinárskou niťou, aby sa neotvorili.
-
Obalenie: Rolky najprv obaľte v rozšľahanom vajci a potom v strúhanke.
-
Smaženie: Na panvici rozohrejte olej a rolky opražte zo všetkých strán do zlatista, asi 5-7 minút. Potom ich presuňte na papierovú utierku, aby ste odstránili prebytočný olej.
-
Servírovanie: Kuracie rolky naplnené pečeňou podávajte so zeleninovou prílohou alebo zemiakmi. Môžete ich ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť!