Kvasnicová polievka recept

 

Tu je jednoduchý návod na prípravu kvasnicovej polievky:

Potrebné suroviny:

  • 1 cibuľa, drobno nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané
  • 2 stredné zemiaky, olúpané a nakrájané na malé kocky
  • 2 lyžice masla
  • 3 lyžice múky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1 pohár smotany na varenie
  • 2 lyžičky kvasníc
  • soľ a korenie podľa chuti
  • kôpor na dekoráciu

 

Recept na kvasnicovú polievku

Postup prípravy:

  1. Na strednom ohni rozohrejte hrniec a pridajte maslo. Cibuľu a cesnak orestujte do zlatista.
  2. Do hrnca vložte nakrájané zemiaky a restujte ich so zeleninou. Pridajte múku a miešajte, kým sa nevytvorí svetlohnedá hmota.
  3. Postupne pridávajte zeleninový vývar, zároveň miešajte, aby ste dosiahli hladkú konzistenciu. Znížte teplotu a varte 15 – 20 minút, až kým zemiaky nezmäknú.
  4. V miske rozmiešajte kvasnice s malým množstvom teplej vody. Následne ich pridajte do hrnca a dôkladne premiešajte.
  5. Do hrnca pridajte smotanu na varenie, nechajte prevrieť a dochuťte soľou a korením podľa vašich preferencií.
  6. Polievku servírujte so posypaným kôprom na ozdobu.

Prajem dobrú chuť!

Kvasnicová polievka recept-2

Pórovo – jablkový šalát

Pórovo – jablkový šalát

Čítať viac »

2) Kvasnicová polievka recept

Kvasnicová polievka je populárne slovenské jedlo, ktoré sa vyznačuje lahodnou chuťou a výživnými hodnotami. Tento recept je ideálny na zimné obdobie, keď túžite po niečom, čo vás zahreje a zasýti. Hlavné ingrediencie v tejto polievke tvoria kvasnice, zemiaky a zelenina, ktoré môžete prispôsobiť svojim chuťovým preferenciám.

Nezbytné ingrediencie

Na prípravu kvasnicovej polievky potrebujete:

  • 1 balík čerstvých kvasníc (40g)
  • 4 stredné zemiaky
  • 2 stredné mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 1 liter vývaru (zeleninového alebo kuracieho)
  • 100 ml smotany na varenie
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvý kôpor na posypanie

 

Postup na prípravu kvasnicovej polievky

Príprava kvasnicovej polievky je jednoduchá a rýchla. Tu sú jednotlivé kroky:

  1. Začnite tým, že nasekáte cibuľu a mrkvu na malé kocky. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na kocky.
  2. Na panvici s trochou oleja orestujte cibuľu do zlatista. Následne pridajte mrkvu a varte ďalších 3-5 minút.
  3. Pridajte nakrájané zemiaky a všetko dobre premiešajte. Potom zalejte vývarom a priveďte k varu.
  4. Kým sa zelenina varí, pripravte kvasnice. Kvasnice rozmixujte s malým množstvom teplého vývaru, kým sa rozpustia.
  5. Akonáhle sú zemiaky mäkké, pridajte kvasnice do polievky a varte ešte 5 minút. Na konci pridajte smotanu, ochutnajte a upravte podľa chuti soľou a korením.
  6. Servírujte teplé a posypte čerstvým kôprom.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

11 Komentárov

  1. Mabraham píše:

    Článok je úžasný! Kvasnicová polievka je moja obľúbená jedlo, a tento recept znie skvele. Urobím si ju na obed zajtra.

  2. Horvathova Rene píše:

    Skvelý recept, ďakujem! Určite vyskúšam tento víkend.

  3. Eugen65 píše:

    Vážne dobrá polievka, musím to skúsiť.

  4. Dubnickova Belo píše:

    Táto polievka vyzerá veľmi chutne a zdravo.

  5. Nradicova píše:

    Kvasnicová polievka je moja obľúbená, tento recept si určite vyskúšam.

  6. Zlatko Polakova píše:

    Po dlhom čase som si urobila kvasnicovú polievku. Naozaj dobrá chuť.

  7. Viktor Jurina píše:

    Skvelý recept. Rýchly a chutný! Som fanúšikom kvasníc, takže táto polievka je pre mňa.

  8. Murarikova Agata píše:

    Toto vyzerá na super recept! Určite vyskúšam.

  9. Ubabka píše:

    Vyznie to veľmi chutne. Skvelý recept na zimu.