Tu je jednoduchý návod na prípravu kvasnicovej polievky:
Potrebné suroviny:
- 1 cibuľa, drobno nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, nakrájané
- 2 stredné zemiaky, olúpané a nakrájané na malé kocky
- 2 lyžice masla
- 3 lyžice múky
- 1 liter zeleninového vývaru
- 1 pohár smotany na varenie
- 2 lyžičky kvasníc
- soľ a korenie podľa chuti
- kôpor na dekoráciu
Recept na kvasnicovú polievku
Postup prípravy:
- Na strednom ohni rozohrejte hrniec a pridajte maslo. Cibuľu a cesnak orestujte do zlatista.
- Do hrnca vložte nakrájané zemiaky a restujte ich so zeleninou. Pridajte múku a miešajte, kým sa nevytvorí svetlohnedá hmota.
- Postupne pridávajte zeleninový vývar, zároveň miešajte, aby ste dosiahli hladkú konzistenciu. Znížte teplotu a varte 15 – 20 minút, až kým zemiaky nezmäknú.
- V miske rozmiešajte kvasnice s malým množstvom teplej vody. Následne ich pridajte do hrnca a dôkladne premiešajte.
- Do hrnca pridajte smotanu na varenie, nechajte prevrieť a dochuťte soľou a korením podľa vašich preferencií.
- Polievku servírujte so posypaným kôprom na ozdobu.
Prajem dobrú chuť!
2) Kvasnicová polievka recept
Kvasnicová polievka je populárne slovenské jedlo, ktoré sa vyznačuje lahodnou chuťou a výživnými hodnotami. Tento recept je ideálny na zimné obdobie, keď túžite po niečom, čo vás zahreje a zasýti. Hlavné ingrediencie v tejto polievke tvoria kvasnice, zemiaky a zelenina, ktoré môžete prispôsobiť svojim chuťovým preferenciám.
Nezbytné ingrediencie
Na prípravu kvasnicovej polievky potrebujete:
- 1 balík čerstvých kvasníc (40g)
- 4 stredné zemiaky
- 2 stredné mrkvy
- 1 cibuľa
- 1 liter vývaru (zeleninového alebo kuracieho)
- 100 ml smotany na varenie
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- čerstvý kôpor na posypanie
Postup na prípravu kvasnicovej polievky
Príprava kvasnicovej polievky je jednoduchá a rýchla. Tu sú jednotlivé kroky:
- Začnite tým, že nasekáte cibuľu a mrkvu na malé kocky. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na kocky.
- Na panvici s trochou oleja orestujte cibuľu do zlatista. Následne pridajte mrkvu a varte ďalších 3-5 minút.
- Pridajte nakrájané zemiaky a všetko dobre premiešajte. Potom zalejte vývarom a priveďte k varu.
- Kým sa zelenina varí, pripravte kvasnice. Kvasnice rozmixujte s malým množstvom teplého vývaru, kým sa rozpustia.
- Akonáhle sú zemiaky mäkké, pridajte kvasnice do polievky a varte ešte 5 minút. Na konci pridajte smotanu, ochutnajte a upravte podľa chuti soľou a korením.
- Servírujte teplé a posypte čerstvým kôprom.