Tu je recept na kyslú fazuľovú polievku s klobásou:
Suroviny:
- 300 g sušených fazúľ (alebo 500 g fazúľ zo sklenenej nádoby)
- 200 g klobásy (najlepšie hrubá údená klobása)
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 zemiaky, ošúpané a nakrájané na kocky
- 1 mrkva, ošúpaná a nakrájaná na kocky
- 1 paprika, očistená a nakrájaná na kocky
- 2 pomaranče, šťava a strúhanka z kôry
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- soľ a korenie podľa chuti
- petržlenová vňať
Kyslá fazuľová polievka s klobásou
Postup:
- Ak používate sušené fazuľky, namočte ich cez noc do vody. Potom ich opláchnite a varte v slanej vode, kým sa nestanú mäkké.
- V hrnci rozpálte olej a pridajte na kocky nakrájanú klobásu. Opekajte ju, kým nezíska zlatohnedú farbu.
- Pridajte cibuľu a cesnak a opražte, kým sa nezjemnia.
- Pridajte mrkvu a papriku a pokračujte v pečení, až kým sa zelenina stane mäkkou.
- Pridajte mletú papriku a paradajkový pretlak a varíme ešte 2-3 minúty.
- Pridajte nakrájané zemiaky a varené fazule.
- Zalejte všetko vodou tak, aby bolo všetko pokryté, pridajte šťavu z pomarančov a kôru. Počkajte, kým začne variť.
- Znížte teplotu a nechajte polievku variť, kým sa zemiaky úplne neuvária.
- Ak chcete, môžete polievku dochutiť soľou a korením podľa chuti.
- Podávajte s čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobenie.
Dobrú chuť!
2)
Ak hľadáte zaujímavý recept, ktorý zahreje vaše srdce aj žalúdok, kyslá fazuľová polievka s klobásou je skvelou voľbou. Tento tradičný recept je ideálny na sychravé dni a určite poteší celú rodinu. Pripravte sa na kombináciu chutí a voňavých surovín, ktoré sa spoja do jedného lahodného jedla.
Ingrediencie na kyslú fazuľovú polievku s klobásou
Na prípravu tejto chutnej kyslej fazuľovej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 250 g suchých fazúľ
- 200 g klobásy (ideálne údenej)
- 1 cibuľa
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 1 mrkva
- 2 zemiaky
- 1 liter zeleninového alebo mäsového vývaru
- 2 polievkové lyžice kyslej smotany
- 2 polievkové lyžice oleja
- soľ, paprika a korenie podľa chuti
Postup prípravy
Pri príprave kyslej fazuľovej polievky je dôležité postupovať krok za krokom. Najprv si namočte fazule do vody na niekoľko hodín, najlepšie cez noc. Potom ich sceďte a varte vo vývare do mäkka. V hrnci si na oleji osmahnite nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak. Pridajte mrkvu a zemiaky nakrájané na kocky. Po niekoľkých minútach pridajte klobásu na kolieska a orestujte ju. Následne zmiešajte všetky suroviny v hrnci, dochuťte soľou a paprikou. Nakoniec pridajte kyslú smotanu a varte ešte 10 minút. Vaša kyslá fazuľová polievka je teraz hotová!
Ak hľadáte zaujímavý recept, ktorý zahreje vaše srdce aj žalúdok, kyslá fazuľová polievka s klobásou je skvelou voľbou. Tento tradičný recept je ideálny na sychravé dni a určite poteší celú rodinu. Pripravte sa na kombináciu chutí a voňavých surovín, ktoré sa spoja do jedného lahodného jedla.
Ingrediencie na kyslú fazuľovú polievku s klobásou
Na prípravu tejto chutnej kyslej fazuľovej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
250 g suchých fazúľ
200 g klobásy (ideálne údenej)
1 cibuľa
2-3 strúčiky cesnaku
1 mrkva
2 zemiaky
1 liter zeleninového alebo mäsového vývaru
2 polievkové lyžice kyslej smotany
2 polievkové lyžice oleja
soľ, paprika a korenie podľa chuti