Kyslá fazuľová polievka s klobásou

Tu je recept na kyslú fazuľovú polievku s klobásou:

Suroviny:

  • 300 g sušených fazúľ (alebo 500 g fazúľ zo sklenenej nádoby)
  • 200 g klobásy (najlepšie hrubá údená klobása)
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 zemiaky, ošúpané a nakrájané na kocky
  • 1 mrkva, ošúpaná a nakrájaná na kocky
  • 1 paprika, očistená a nakrájaná na kocky
  • 2 pomaranče, šťava a strúhanka z kôry
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • petržlenová vňať

 

Kyslá fazuľová polievka s klobásou

Postup:

  1. Ak používate sušené fazuľky, namočte ich cez noc do vody. Potom ich opláchnite a varte v slanej vode, kým sa nestanú mäkké.
  2. V hrnci rozpálte olej a pridajte na kocky nakrájanú klobásu. Opekajte ju, kým nezíska zlatohnedú farbu.
  3. Pridajte cibuľu a cesnak a opražte, kým sa nezjemnia.
  4. Pridajte mrkvu a papriku a pokračujte v pečení, až kým sa zelenina stane mäkkou.
  5. Pridajte mletú papriku a paradajkový pretlak a varíme ešte 2-3 minúty.
  6. Pridajte nakrájané zemiaky a varené fazule.
  7. Zalejte všetko vodou tak, aby bolo všetko pokryté, pridajte šťavu z pomarančov a kôru. Počkajte, kým začne variť.
  8. Znížte teplotu a nechajte polievku variť, kým sa zemiaky úplne neuvária.
  9. Ak chcete, môžete polievku dochutiť soľou a korením podľa chuti.
  10. Podávajte s čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobenie.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *