Kyslá fazuľová polievka zo strukov predstavuje tradičný slovenský pokrm. Prinášame vám jednoduchý recept na jej prípravu:
Ingrediencie:
– 500 g strukových fazúľ
– 1 veľká cibuľa
– 2-3 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice oleja
– 2 lyžice hladkej múky
– 1 lyžica papriky
– 1 lyžica mletej papriky
– soľ, korenie
– hrsť nasekanej petržlenovej vňate
Kyslá fazuľová polievka zo strukov
Postup:
1. Fazuľu predvaríme vo vode so štipkou soli, kým nie sú jemné.
2. V panvici si rozohrejeme olej a na ňom orestujeme nasekanú cibuľu a cesnak.
3. Pridáme hladkú múku a opražíme ju do zlatista. Následne vmiešame papriku a mletú papriku a zalejeme vývarom.
4. Vložíme uvarenú fazuľu a necháme zovrieť.
5. Dochutíme soľou, korením a posypeme nasekanou petržlenovou vňatkou.
Kyslá fazuľová polievka zo strukov je skvelá na chladné dni a môžete ju servírovať s chlebom alebo zemiakovými knedľami. Prajeme dobrú chuť!