Kyslá kapustová polievka s klobásou

 

Kyslá kapustová polievka s klobásou. Dnes ju pripravíme a celá rodina si pochutí z jedného hrnca.

Zloženie:

  • 500 g kyslej kapusty
  • 200 g klobásy
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 zemiaky
  • 1 lyžica mletej papriky
  • 1 lyžička majoránky
  • soľ a čierne korenie podľa preferencie
  • olej na osmaženie

 

Kyslá kapustová polievka s klobásou

Návod na prípravu:

  1. Na začiatku si zhromaždíme všetky potrebné zložky. Kyslú kapustu dôkladne opláchneme a nasekáme na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na drobno.
  2. V hrnci rozohrejeme olej a pridáme nasekanú cibuľu a cesnak. Osmažíme ich do zlatista.
  3. Potom pri stálej práci pridáme mletú papriku a opražíme ju spolu s cibuľou a cesnakom približne minútu.
  4. Následne pridáme kyslú kapustu a osmažíme ju ešte približne 5 minút, kým jemne nezmäkne.
  5. Medzitým si ošúpeme a nakrájame zemiaky na kocky.
  6. Kapustu zalejeme vodou tak, aby bola celkom ponorená. Pridáme nakrájané zemiaky a majoránku. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
  7. Polievku varíme asi 30-40 minút, kým sa zemiaky a kapusta pokrupnatejú.
  8. Klobásu nakrájame na plátky a pridáme do polievky. Varíme ešte asi 5 minút, kým sa klobása dobre prevarí.
  9. Hotovú kyslú kapustovú polievku podávame okamžite, môžeme posypať čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou a servírovať s chlebom.

Dobrú chuť!

Kyslá kapustová polievka s klobásou-2

Penne na šampiňónoch

Penne na šampiňónoch

Čítať viac »

2) Kyslá kapustová polievka s klobásou

Kyslá kapustová polievka je populárnym a chutným jedlom, ktoré môžete pripraviť počas celého roka. Vyniká svojou osviežujúcou kyslou chuťou a je skvelým spôsobom, ako využiť kyslú kapustu. V tomto recepte sa zameriame na prípravu polievky s klobásou, ktorá dodáva jedlu výraznú chuť.

Zloženie

Na prípravu kyslej kapustovej polievky s klobásou budete potrebovať:

  • 500 g kyslej kapusty
  • 300 g klobásy (napr. údenej alebo klasickej)
  • 1 veľkú cibuľu
  • 2 zemiaky
  • 1 mrkvu
  • 2 litry vývaru (alebo vody)
  • soľ, korenie, rascu a bobkový list podľa preferencií
  • kyslá smotana na podávanie

Návod na prípravu

Začnite tak, že nakrájate cibuľu a klobásu na menšie kúsky. Na veľkej panvici alebo v hrnci na strednom ohni orestujte cibuľu, kým nezmäkne a nezačne zlátnuť. Potom pridajte klobásu a krátko ju orestujte, aby sa oslobodila jej chuť.

Potom pridajte zemiaky a mrkvu nakrájané na kocky. Keď bude zelenina hotová, pridajte kyslú kapustu a dobre premiešajte. Zalejte všetkým vývarom alebo vodou a pridajte bobkový list, rascu, soľ a korenie podľa chuti.

Polievku varte na nízkom ohni približne 30 – 40 minút, kým nie sú všetky zložky dobre prevarené. Môžete servírovať teplú, so lyžicou kyslej smotany na vrchu. Tento recept na kyslú kapustovú polievku s klobásou je ideálnym jedlom na chladné dni a na zahriatie po dlhom dni.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

11 Komentárov

  1. Nora90 píše:

    Vyzera to super, urcite si to vyskusam! Mnam mnam.

  2. Yvaluska píše:

    Toto je presne ten typ polievky, na ktory sa tesim v chladnejsich mesiacoch. Dakujem za recept!

  3. Senko Bohumir píše:

    Skvele na chladny vecer, jednoduche a chutne. Idealne.

  4. Simonovic Marina píše:

    Polievka vyzerá lahodne a chuťovo vyhovuje aj mojej rodinke. Už sa teším, kým ju vyskúšame.

  5. Pavol32 píše:

    Super recept! Ja pridám ešte trochu chilli papričky pre pikantnejšiu chuť.

  6. Gzipser píše:

    Pekný recept, skvelé na zahriatie v chladných dňoch.

  7. Novotna Bohumila píše:

    Ďakujem za skvelý recept, určite ho vyskúšam!

  8. Medard06 píše:

    Vyzdvihujem jednoduchý postup, aj začiatočníci to zvládnu.

  9. Konstantin89 píše:

    Vyzera to ako skvely recept, urcite vyskusam.

  10. Ihnacak Barbora píše:

    Tento recept na kyslú kapustovú polievku s klobásou znie fantasticky. Už sa teším, až si ju vyskúšam.

  11. Hana Murcova píše:

    Tento recept mi pripomína moju babičku. Určite si ju vyskúšam.