Kyslá kapustová polievka s klobásou

Kyslá kapustová polievka s klobásou. Dnes ju pripravíme a pochutí si celá rodinka z jedného hrnca.

Ingrediencie:

  • 500 g kyslej kapusty
  • 200 g klobásy
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 zemiaky
  • 1 lyžica mletej papriky
  • 1 lyžička majoránky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olej na opraženie

 

Kyslá kapustová polievka s klobásou

Postup:

  1. Najskôr si pripravíme všetky potrebné ingrediencie. Kyslú kapustu dôkladne opláchneme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu aj cesnak očistíme a nakrájame na jemno.
  2. V hrnci si rozohrejeme olej a pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Opražíme ich dozlatista.
  3. Pridáme mletú papriku a za stáleho miešania ju spolu s cibuľou a cesnakom opražíme asi minútu.
  4. Potom pridáme kyslú kapustu a opražíme ju ešte asi 5 minút, kým trochu zmäkne.
  5. Zatiaľ si ošúpeme a nakrájame zemiaky na kocky.
  6. Kapustu zalijeme vodou tak, aby bola úplne pokrytá. Pridáme nakrájané zemiaky a majoránku. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
  7. Polievku varíme asi 30-40 minút, kým sa zemiaky a kapusta zmäknú.
  8. Klobásu nakrájame na plátky a pridáme do polievky. Varíme ešte asi 5 minút, kým klobása dobre prevrie.
  9. Hotovú kyslú kapustovú polievku podávame hneď, môžeme posypať čerstvou petržlenovou vňaťou a podávať s chlebom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *