Kyslá kapustová polievka s klobásou. Dnes ju pripravíme a pochutí si celá rodinka z jedného hrnca.
Ingrediencie:
- 500 g kyslej kapusty
- 200 g klobásy
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 zemiaky
- 1 lyžica mletej papriky
- 1 lyžička majoránky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- olej na opraženie
Kyslá kapustová polievka s klobásou
Postup:
- Najskôr si pripravíme všetky potrebné ingrediencie. Kyslú kapustu dôkladne opláchneme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu aj cesnak očistíme a nakrájame na jemno.
- V hrnci si rozohrejeme olej a pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Opražíme ich dozlatista.
- Pridáme mletú papriku a za stáleho miešania ju spolu s cibuľou a cesnakom opražíme asi minútu.
- Potom pridáme kyslú kapustu a opražíme ju ešte asi 5 minút, kým trochu zmäkne.
- Zatiaľ si ošúpeme a nakrájame zemiaky na kocky.
- Kapustu zalijeme vodou tak, aby bola úplne pokrytá. Pridáme nakrájané zemiaky a majoránku. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
- Polievku varíme asi 30-40 minút, kým sa zemiaky a kapusta zmäknú.
- Klobásu nakrájame na plátky a pridáme do polievky. Varíme ešte asi 5 minút, kým klobása dobre prevrie.
- Hotovú kyslú kapustovú polievku podávame hneď, môžeme posypať čerstvou petržlenovou vňaťou a podávať s chlebom.
Dobrú chuť!