Tu je recept pre vajíčkovú polievku s rašcou:

Potrebné suroviny:

  • 4 vajcia
  • 500 ml vývaru (zeleninového alebo kuracieho)
  • 2 zemiaky (stredne veľké)
  • 1 cibuľa (stredne veľká)
  • 1 mrkva (stredne veľká)
  • 100 g rašcie
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 200 ml smotany na varenie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • petržlenová vňať na ozdobenie

 

Vajíčková polievka s rascou kalórie

Postup:

  1. V hrnci rozohrejte maslo. Pridajte na malé kúsky nakrájanú cibuľu a mrkvu. Dusíme ich dozlatista.
  2. Pridajte na kocky nakrájané zemiaky a vylejte vývar. Osolte, okoreňte a nechajte variť, kým zemiaky nebudú mäkké.
  3. Medzitým vo väčšej miske dôkladne vymiešajte vajcia a múku, aby ste dosiahli hladké cesto.
  4. Pomaly nalejte smotanu na varenie do vajíčkovej zmesi, neustále miešajte.
  5. Keď sú zemiaky mäkké, pridajte na drobno nakrájanú rašcu do hrnca. Varíme ďalších 5 minút.
  6. Jemne premiešajte vajíčkovú zmes a postupne ju nalejte do hrnca s polievkou. Po každom príleve dobre premiešajte, aby sa vytvorili jemné vaječné “škvrny”.
  7. Polievku varíme ešte približne 2-3 minúty, aby sa vajcia uvarené. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  8. Polievku podávame horúcu, posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *