Kyslá kapustová polievka s paradajkovým pretlakom

Tu máte recept na kyslú kapustovú polievku s paradajkovým pretlakom:

Suroviny:

  • 500 g kyslej kapusty
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 mrkvy, nakrájané na kolečká
  • 2 zemiaky, nakrájané na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 pohár paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica ľanových semienok
  • soľ a korenie podľa chuti
  • petrovský kôpor 

 

Kyslá kapustová polievka s paradajkovým pretlakom

Postup:

  1. V hrnci na strednom ohni zohrejte olej a orestujte cibuľu, mrkvu a zemiaky, až kým cibuľa nie je sklovitá.
  2. Pridajte nasekaný cesnak a orestujte ho ešte pár sekúnd.
  3. Pridajte kyslú kapustu a pretlak z paradajok. Zalejte vodou, tak aby boli všetky suroviny ponorené.
  4. Pridajte ľanové semienka a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
  5. Varte polievku na miernom ohni asi 30 – 40 minút, kým sa zemiaky dostatočne uvaria a kyslá kapusta zmäkne.
  6. Pred podávaním ozdobte polievku nasekaným petrovským kôprom.

Dobrú chuť! Ak máte akékoľvek otázky, neváhajte sa spýtať.

 

2)

Kyslá kapustová polievka s paradajkovým pretlakom je tradičné jedlo, ktoré dokáže zahriať aj najchladnejšie dni. Kombinácia kyslej kapusty a paradajok dodáva tejto polievke jedinečnú chuť a prínos pre zdravie. Pripravte sa na lahodný zážitok, dozviete sa, ako si túto polievku jednoducho uvariť doma!

Ingrediencie, ktoré budete potrebovať

Na prípravu kyslej kapustovej polievky s paradajkovým pretlakom si pripravte nasledujúce ingrediencie:

  • 1 liter vody
  • 400 g kyslej kapusty
  • 150 g paradajkového pretlaku
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 2 zemiaky
  • 1 čajová lyžička sušeného oregána
  • soľ a korenie podľa chuti
  • rastlinný olej na opraženie

Postup prípravy

Najprv si očistíme a nakrájame cibuľu, mrkvu a zemiaky. Na panvici rozohrejeme rastlinný olej a na ňom opražíme cibuľu, až sa stane zlatistou. Potom pridáme mrkvu a zemiaky, miešame a necháme pár minút restovať.

Do hrnca nalejeme liter vody, pridáme kyslú kapustu a opraženú zeleninu. Privedieme k varu a varíme asi 20 minút. Po uplynutí tejto doby pridáme paradajkový pretlak a oregáno. Nezabudnite dochutiť soľou a korením podľa osobných preferencií.

Polievku varíme ďalších 10 minút, aby sa chute prepojili. Ak je polievka ste pripravení, môžete ju podávať s čerstvým chlebom alebo chrumkavými krutónmi. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. Ivica Malikova píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Určite vyskúšam, vyzerá to veľmi chutne.

  2. Alfonz Sindlerova píše:

    Táto polievka je môj obľúbený recept na chladné dni. Vďaka!

  3. Viktoria Cerna píše:

    Konečne som našla recept, ako si spraviť kyslú kapustovú polievku doma. Díky!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *