Kyslá kapustová polievka s paradajkovým pretlakom

 

Tu je recept na kyslú kapustovú polievku s paradajkovým pretlakom:

Prísady:

  • 500 g kyslej kapusty
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
  • 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
  • 2 zemiaky, rozkrájané na malé kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, nadrobno nasekané
  • 1 pohár paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica semienok ľanu
  • soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • kôpor

 

Kyslá kapustová polievka s paradajkovým pretlakom

Postup:

  1. Na strednom plameni v hrnci rozohrejte olej a orestujte cibuľu, zemiaky a mrkvu, kým cibuľa neomadne.
  2. Pridajte nasekaný cesnak a orestujte ešte na krátku chvíľu.
  3. Umiestnite kyslú kapustu a paradajkový pretlak do hrnca. Prilejte vodu, aby boli všetky ingrediencie ponorené.
  4. Pridajte semienka ľanu a dochuťte soľou a korením podľa preferencií.
  5. Povedzte polievku na nízkom ohni približne 30 – 40 minút, kým zemiaky nezmäknú a kapusta sa neobalí.
  6. Pred podávaním posypte polievku nasekaným kôprom.

Dobrú chuť! Ak máte nejaké otázky, neváhajte sa opýtať.

Kyslá kapustová polievka s paradajkovým pretlakom-2

Ako zavárať uhorky v rúre?

Ako zavárať uhorky v rúre?

Čítať viac »

2) Kyslá kapustová polievka s paradajkovým pretlakom

Kyslá kapustová polievka s paradajkovým pretlakom predstavuje tradičné jedlo, ktoré vás dokáže zahriať aj v tých najchladnejších dňoch. Spojenie kyslej kapusty a paradajok dodáva tejto polievke osobitú chuť a zdravotné výhody. Pripravte sa na lahodný zážitok a naučte sa, ako si túto polievku jednoducho pripraviť doma!

Ingrediencie, ktoré potrebujete

Na výrobu kyslej kapustovej polievky s paradajkovým pretlakom si pripravte nasledujúce prísady:

  • 1 liter vody
  • 400 g kyslej kapusty
  • 150 g paradajkového pretlaku
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 2 zemiaky
  • 1 čajová lyžička sušeného oregána
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na opraženie

Postup varenia

Na začiatok si očistíme a pokrájame cibuľu, mrkvu a zemiaky. Na panvici rozohrejeme rastlinný olej a na ňom osmažíme cibuľu do zlatistej farby. Potom pridáme mrkvu a zemiaky, postupne ich miešame a necháme niekoľko minút pražiť.

Do hrnca nalejeme liter vody, pridáme kyslú kapustu a orestovanú zeleninu. Necháme zovrieť a varíme približne 20 minút. Po uplynutí tejto doby pridáme paradajkový pretlak a oregáno. Nezabudnite polievku dochutiť soľou a korením podľa svojich preferencií.

Polievku varíme ďalších 10 minút, aby sa chute spojili. Ak je polievka hotová, môžete ju podávať s čerstvým chlebom alebo chrumkavými krutónmi. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Ivica Malikova píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Určite vyskúšam, vyzerá to veľmi chutne.

  2. Alfonz Sindlerova píše:

    Táto polievka je môj obľúbený recept na chladné dni. Vďaka!

    1. 😍 Drahomira 🔥 píše:

      to je naozaj skvelá voľba, keď máš chuť na niečo sýte a chutné. Určite poteší aj celú rodinu!

  3. Viktoria Cerna píše:

    Konečne som našla recept, ako si spraviť kyslú kapustovú polievku doma. Díky!

    1. 😍 Drahomira 🔥 píše:

      Rádo sa stalo! Kyslá kapustová polievka je naozaj výborná, teším sa, že si ju vyskúšaš! Určite si na nej pochutnáš.