Kyslá kapustová polievka s párkom

 

Ak máte chuť na kyslú kapustovú polievku s klobásou, prinášame vám jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 500 g kyslej kapusty
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 zemiaky
  • 4 klobásy alebo párky
  • 1 lyžica oleja
  • soľ a korenie podľa preferencie
  • hrášok (voliteľné, pre farebný efekt)

 

Kyslá kapustová polievka s klobásou

Postup:

  1. Kyslú kapustu prepláchnite pod tečúcou vodou, aby ste znížili jej kyslosť. Potom ju nakrájajte na menšie kúsky.
  2. Cibuľu a cesnak ošúpte a jemne nakrájajte. Zemiaky ošúpte a na krájajte na kocky.
  3. V hrnci zohrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Nechajte ju dusiť, až kým nebude mäkká.
  4. Pridajte nasekaný cesnak a kyslú kapustu. Osoľte a okoreňte podľa chuti. Dusíme asi 10 minút, dokiaľ kapusta nezmäkne.
  5. Pridajte nakrájané zemiaky a zalejte ich vodou. Varíme, kým sa zemiaky neuvaria.
  6. V druhom hrnci uvaríme klobásy alebo párky. Po ich uvarení ich nakrájajte na plátky, pridajte ich do polievky a nechajte ich zohriať.
  7. Ak chcete pridať farebný efekt, môžete do polievky pridať aj hrášok. Varíme ešte niekoľko minút, kým je hrášok uvarený.
  8. Polievku ochutnajte a prípadne dochuťte soľou alebo korením podľa potreby.
  9. Servírujte horúcu kapustovú polievku s klobásou a môžete ju ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.

Verím, že vám bude chutiť!

Kyslá kapustová polievka s párkom-2

Zabíjačková paštéta

Zabíjačková paštéta

Čítať viac »

2) Kyslá kapustová polievka s párkom

Kyslá kapustová polievka s klobásou je tradičným pokrmom, ktorý má svoje korene v slovenskej gastronómii. Táto vyvážená kombinácia kyslej kapusty a šťavnatých klobás vás určite zahreje a osvieži. Je to jedlo, ktoré je nielen lahodné, ale aj výživné, dokonalé na chladné dni.

Ingrediencie

Na prípravu kyslej kapustovej polievky s klobásou budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 liter vývaru alebo vody
  • 500 g kyslej kapusty
  • 300 g klobás
  • 2 zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica papriky
  • soľ a korenie podľa preferencie
  • olivový olej na osmahnutie

Postup prípravy

Na začiatku si pripravte cibuľu a cesnak. Cibuľu nakrájajte nadrobno a cesnak na plátky. Na panvici na olivovom oleji osmažte cibuľu do zlata a pridajte cesnak, aby jeho aróma vystúpila. Potom pridajte kyslú kapustu a nezabudnite na papriku, ktorú premiešate s kapustou.

Po chvíli pridajte na kocky nakrájané zemiaky a zalejte vývarom alebo vodou. Nezabudnite dochutiť soľou a korením. Varíme zhruba 20 minút, kým zemiaky nezmäknú. A nakoniec pridajte nakrájané klobásy, ktoré len prehrievate. Podávajte horúce a vychutnajte si túto skvelú polievku so svojou rodinou alebo priateľmi!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

4 Komentáre

  1. Wotcenas píše:

    To je presne ten recept, ktorý som potrebovala. Dúfam, že to bude chutiť.

  2. Petronela92 píše:

    Kyslá kapustová polievka s párkom je tradičným jedlom, ktoré má svoje korene v slovenskej kuchyni. Táto harmonická kombinácia kyslej kapusty a šťavnatých párkov vás zaručene zahreje a poteší. Je to jedlo, ktoré je nielen chutné, ale aj výživné, ideálne na chladnejšie dni.

  3. Oleg Maslo píše:

    Ďakujem za recept! Určite si ho vyskúšam.

  4. Marianna41 píše:

    Recept je skvelý a veľmi podrobný. Určite si ho skúsim pripraviť na obed pre rodinu!