Kyslá kapustová polievka je klasický slovenský pokrm. Tu je návod, ako ju pripravíte:
Ingrediencie:
– 1 hlávka kapusty
– 1 veľká cibuľa
– 2 zemiaky
– 2 mrkvy
– 1 paprika
– 1 paradajka
– 2 polievkové lyžice oleja
– 1 polievková lyžica mletej papriky
– soľ a korenie podľa preferencií
– 1 liter vody
– smotana na dochutenie
Kyslá polievka z kapustovej šťavy
Postup:
1. Kapustu nasekáme na tenké prúžky, cibuľu na malé kúsky a zemiaky, mrkvu, papriku a paradajku na kocky.
2. V hrnci zahrejeme olej a osmahneme na ňom cibuľu. Pridáme mletú papriku a smažíme ju spolu s cibuľou.
3. Následne pridáme nasekanú kapustu a zeleninu, prelejeme vodou a varíme približne 30-40 minút, kým zelenina nezmäkne.
4. Na koniec ochutíme polievku soľou, korením a smotanou.
Kyslú kapustovú polievku servírujeme teplú a môžeme ju ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou. Prajeme dobrú chuť!