Kyslá zemiaková polievka s údeným mäsom

 

Jednou z alternatív je jednoduchý recept na kyslú zemiakovú polievku s údeným mäsom. Tu je postup:

Suroviny:

  • 500 g zemiakov (olúpaných a nakrájaných na kocky)
  • 1 cibuľa (jemne nasekaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • 200 g údeného mäsa (napríklad šunky alebo údeného rebierka)
  • 1 lyžica oleja
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1 lyžička sušenej majoránky
  • 1 liter vývaru (zeleninový alebo hovädzí)
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • kyslá smotana na servírovanie
  • čerstvé bylinky na ozdobenie

 

Kyslá zemiaková polievka s údeným mäsom

Postup:

  1. Na panvici zahrejeme olej a pridáme cibuľu. Orestujeme ju do zlatistej farby.
  2. Pridáme cesnak a orestujeme ešte chvíľu.
  3. Pridáme mletú papriku a majoránku a dobre premiešame.
  4. Potom pridáme nakrájané zemiaky a údené mäso. Premiešame, aby sa všetko spojilo.
  5. Vývarom zalejeme a privedieme do varu.
  6. Po zovrení varíme na nízkom ohni, kým nie sú zemiaky mäkké (približne 15-20 minút).
  7. Ak je to potrebné, dochutíme soľou a čiernym korením.
  8. Podávame polievku s lyžičkou kyslej smotany a posypeme čerstvými bylinkami.

Verím, že si vychutnáte túto kyslú zemiakovú polievku s údeným masom!

Kyslá zemiaková polievka s údeným mäsom-2

2) Kyslá zemiaková polievka s údeným mäsom

Kyslá zemiaková polievka s údeným mäsom predstavuje obľúbené tradičné jedlo, ktoré láka svojich konzumentov bohatou chuťou a vôňou. Tento recept vám ukáže, ako si túto polievku jednoducho pripraviť doma. Či už máte chuť na niečo teplé v chladnom počasí, alebo jednoducho chcete potešiť svojich hostí, táto polievka určite splní vaše očakávania.

Tradičná gulášová polievka

Tradičná gulášová polievka

Čítať viac »

Ingrediencie

Na výrobu tejto chutnej polievky budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 500 g údeného mäsa (napr. údené rebro)
  • 5 stredne veľkých zemiakov
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 2 bobkové listy
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 10 g sušeného kôpru
  • 3 lyžice kyslej smotany (na podávanie)

Príprava

Najprv si pripravte všetky suroviny. Údené mäso nakrájajte na menšie kusy a cibuľu, mrkvu a zemiaky na kocky. V hrnci si rozohrejte trošku oleja a pridajte cibuľu, ktorú orestujete do zlatistej farby.

Potom pridajte údené mäso a orestujte ho spolu s cibuľou. Keď je mäso mierne zhnednuté, pridajte mrkvu a zemiaky, premiešajte a varte ešte 5 minút. Následne zalejte vývarom, pridajte bobkové listy, osolte a okoreníte podľa chuti.

Nechajte polievku v pokoji variť na miernom ohni asi 30 minút, alebo kým nie sú zemiaky mäkké. Na konci varenia pridajte sušený kôpr a ešte raz premiešajte. Polievku podávajte horúcu, s lyžicou kyslej smotany na vrchu, ktorá dodá krémovú chuť.

Tento skvelý recept vám ukáže, ako si pripraviť kyslú zemiakovú polievku s údeným mäsom, ktorá osloví každého, kto si ju ochutná. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

7 Komentárov

  1. Dalibor92 píše:

    Tento recept na kyslú zemiakovú polievku s údeným mäsom je naozaj skvelý! Už sa teším, až si ho vyskúšam doma.

    1. 😍 Drahomira 🔥 píše:

      Máte sa na čo tešiť! 🙂

  2. Murcova Zita píše:

    Táto kyslá zemiaková polievka s údeným mäsom je moje obľúbené jedlo. Rada si ju pripravím podľa tohto receptu.

  3. Wmenyhert píše:

    Táto polievka vyzerá naozaj chutne. Určite si ju raz skúsime pripraviť doma.

  4. Bondra Anastazia píše:

    Ďakujem za tento recept. Mám veľkú chuť vyskúšať si túto kyslú zemiakovú polievku s údeným mäsom.

    1. 😍 Drahomira 🔥 píše:

      Tak smelo do toho! 🙂