Jednou z možností je jednoduchá receptúra pre kyslú zemiakovú polievku s údeným mäsom. Tu je návod:
Prísady:
- 500 g zemiakov (olúpaných a nakrájaných na kocky)
- 1 cibuľa (jemne nasekaná)
- 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
- 200 g údeného mäsa (napríklad šunky alebo údeného rebierka)
- 1 lyžica oleja
- 1 lyžička mletej papriky
- 1 lyžička sušeného majoránku
- 1 liter vývaru (zeleninový alebo hovädzí)
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
- kyslá smotana na podávanie
- čerstvé bylinky na ozdobenie
Kyslá zemiaková polievka s údeným mäsom
Postup:
- V hrnci zahrejeme olej a pridáme cibuľu. Orestujeme ju do zlatista.
- Pridáme cesnak a orestujeme ho ešte chvíľu.
- Pridáme mletú papriku a majoránku a premiešame.
- Pridáme nakrájané zemiaky a údené mäso. Premiešame, aby sa všetko spojilo.
- Zalejeme vývarom a privedieme k varu.
- Po zovrení varíme na miernom ohni, kým sa zemiaky zmäknú (asi 15-20 minút).
- Ak je potrebné, dochutíme soľou a čiernym korením.
- Podávame polievku s lyžičkou kyslej smotany a posypeme čerstvými bylinkami.
Dúfam, že vám chutí táto kyslá zemiaková polievka s údeným masom!
2)
Kyslá zemiaková polievka s údeným mäsom je obľúbeným tradičným jedlom, ktoré svojich konzumentov láka bohatou chuťou a vôňou. Tento recept vám ukáže, ako si túto polievku jednoducho pripraviť doma. Či už máte chuť na niečo teplé v chladný deň, alebo len chcete zaujať svojich hostí, táto polievka určite splní vaše očakávania.
Ingrediencie
Na prípravu tejto chutnej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 500 g údeného mäsa (napr. údené rebro)
- 5 stredne veľkých zemiakov
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- 1 liter zeleninového vývaru
- 2 bobkové listy
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 10 g sušeného kôpru
- 3 lyžice kyslej smotany (na servírovanie)
Postup prípravy
Najprv si pripravte všetky ingrediencie. Údené mäso nakrájajte na malé kúsky a cibuľu, mrkvu a zemiaky na kocky. V hrnci si rozohrejte kvapku oleja a pridajte cibuľu, ktorú orestujete do zlatista.
Potom pridajte údené mäso a orestujte ho spolu s cibuľou. Keď je mäso jemne zhnednuté, pridajte mrkvu a zemiaky, premiešajte a varte ďalších 5 minút. Následne zalejte s vývarom, pridajte bobkové listy, osolte a okoreníte podľa chuti.
Nechajte polievku variť na miernom ohni asi 30 minút, alebo kým nie sú zemiaky mäkké. Na konci varenia pridajte sušený kôpr a ešte raz premiešajte. Polievku podávajte horúcu, s lyžicou kyslej smotany na vrchu, ktorá pridá krémovú chuť.
Tento skvelý recept vám ukáže, ako si pripraviť kyslú zemiakovú polievku s údeným mäsom, ktorá osloví každého, kto si ju ochutná. Dobrú chuť!
Tento recept na kyslú zemiakovú polievku s údeným mäsom je naozaj skvelý! Už sa teším, až si ho vyskúšam doma.
Táto kyslá zemiaková polievka s údeným mäsom je moje obľúbené jedlo. Rada si ju pripravím podľa tohto receptu.
Táto polievka vyzerá naozaj chutne. Určite si ju raz skúsime pripraviť doma.
Ďakujem za tento recept. Mám veľkú chuť vyskúšať si túto kyslú zemiakovú polievku s údeným mäsom.