Recept na kysnuté pečivo plnené mletým mäsom. Tento recept pripravujem už len takto.
Potrebné suroviny:
- 500 g hladkej múky
- 250 ml mlieka
- 30 g cukru
- 30 g masla
- 20 g droždia
- 1 vajce
- 1 lyžička soli
- 300 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo zmiešané)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- Soľ a korenie podľa preferencií
- 1 vajce na potretie
Kysnuté pečivo plnené mletým mäsom
Príprava:
- Zohrejte mlieko v hrnci, ale dbajte na to, aby sa nevarilo, len ho ohrejte.
- Do misky preosejte múku a v strede vytvorte jamku, kam nasypte cukor a rozdrobené droždie. Zakryte utierkou a nechajte kvas napučať asi 15 minút.
- Počas čakania na vzkysnutie droždia si môžete pripraviť náplň. Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno a orestujeme na panvici spolu s mletým masom. Dochutíme soľou a korením, následne necháme vychladnúť.
- Keď droždie nabobtná, pridajte vajce, maslo a soľ. Miešajte, kým sa všetko úplne spoji.
- Postupne pridávajte mlieko a zvyšok múky. Vytvorte jemné cesto, ktoré necháte odpočívať v teplote, kým sa jeho objem nezväčší (približne 1 hodinu).
- Vykysnuté cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske a rozdeľte na menšie kúsky.
- Ako posledné z každého kúsku vyformujte koláčik a do stredu dajte lyžicu náplne.
- Okraje cesta zovrite a položte pečivo do vymastenej a vysypanej formy.
- Dobre osolené a potreté vajíčkom pečivo nechajte ešte chvíľu v teple oddychovať, kým ho vložíte do predhriatej rúry.
- Pečte pri teplote 180 °C asi 25 – 30 minút, kým nie je zlatohnedé a nadýchané.
Prajem dobrú chuť!