Kysnuté pečivo plnené mletým mäsom

Recept na kysnuté pečivo plnené mletým mäsom. Tento recept pripravujem už len takto.

Potrebné suroviny:

  • 500 g hladkej múky
  • 250 ml mlieka
  • 30 g cukru
  • 30 g masla
  • 20 g droždia
  • 1 vajce
  • 1 lyžička soli
  • 300 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo zmiešané)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Soľ a korenie podľa preferencií
  • 1 vajce na potretie

 

Kysnuté pečivo plnené mletým mäsom

Príprava:

Ako pripraviť mangold?

Ako pripraviť mangold?

Čítať viac »

  1. Zohrejte mlieko v hrnci, ale dbajte na to, aby sa nevarilo, len ho ohrejte.
  2. Do misky preosejte múku a v strede vytvorte jamku, kam nasypte cukor a rozdrobené droždie. Zakryte utierkou a nechajte kvas napučať asi 15 minút.
  3. Počas čakania na vzkysnutie droždia si môžete pripraviť náplň. Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno a orestujeme na panvici spolu s mletým masom. Dochutíme soľou a korením, následne necháme vychladnúť.
  4. Keď droždie nabobtná, pridajte vajce, maslo a soľ. Miešajte, kým sa všetko úplne spoji.
  5. Postupne pridávajte mlieko a zvyšok múky. Vytvorte jemné cesto, ktoré necháte odpočívať v teplote, kým sa jeho objem nezväčší (približne 1 hodinu).
  6. Vykysnuté cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske a rozdeľte na menšie kúsky.
  7. Ako posledné z každého kúsku vyformujte koláčik a do stredu dajte lyžicu náplne.
  8. Okraje cesta zovrite a položte pečivo do vymastenej a vysypanej formy.
  9. Dobre osolené a potreté vajíčkom pečivo nechajte ešte chvíľu v teple oddychovať, kým ho vložíte do predhriatej rúry.
  10. Pečte pri teplote 180 °C asi 25 – 30 minút, kým nie je zlatohnedé a nadýchané.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *