Lahodné bryndzové krídelká

 

Pokiaľ ste fanúšikom delikátnych bryndzových krídeliek, ponúkame vám recept, ktorý môžete vyskúšať:

Ingrediencie:

  • 500 g kuracích krídeliek
  • 200 g bryndze
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • soľ a korenie podľa preferencie
  • čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu

 

Skvelé bryndzové krídelká

Návod na prípravu:

  1. Najprv dôkladne umyte kuracie krídla a osušte ich papierovou utierkou.
  2. Pripravte si marinádu v miske. Pomocou vidličky rozmiešajte bryndzu, pridajte na jemno nasekaný cesnak, olej, soľ a korenie. Všetko dobre spojte, aby ste vytvorili hladkú zmes.
  3. Do marinády vložte krídla a nechajte ich marinovať minimálne 30 minút, ideálne však cez noc v chladničke pre dokonalé prenikanie chuti.
  4. Pripravte plech na pečenie a predhrejte rúru na 200 °C.
  5. Krídla vyberte z marinády a položte ich na plech. Pečte v predhriatej rúre približne 25-30 minút, kým nezískajú krásnu zlatistú farbu a voňajú úžasne.
  6. Servírujte s čerstvou petržlenovou vňaťou ako ozdobou.

Dúfam, že si na týchto vynikajúcich bryndzových krídelkách pochutnáte! Dobrú chuť!

Lahodné bryndzové krídelká-2

2) Lahodné bryndzové krídelká

Ak hľadáte chutný recept, ktorý osloví každého priaznivca slovenských jedál, bryndzové krídelká sú skvelou voľbou. Tieto krídla sú prekvapivo jednoduché na prípravu a vhodné na grilovanie či pečenie. V nasledujúcich riadkoch vám predstavy recept, ktorý dokonale spája bryndzu s koreninami a vytvára neodolateľnú chuť.

Plnka do polievky z kuracej pečienky

Plnka do polievky z kuracej pečienky

Čítať viac »

Ingrediencie k bryndzovým krídelkám

Aby ste si mohli pripraviť tieto chutné bryndzové krídelká, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 kg kuracích krídelok
  • 200 g bryndze
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 čajová lyžička papriky
  • 1 čajová lyžička soli
  • Čerstvý mletý čierny korenie podľa chuti
  • Olivový olej na potretie
  • Na podávanie: čerstvé bylinky a zeleninový šalát

Návod na prípravu bryndzových krídeliek

1. Najskôr si pripravte marinádu. V miske zmiešajte bryndzu, pretlačený cesnak, papriku, soľ a čierne korenie. Dobrovoľne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.

2. Kuracie krídla poriadne umyte a osušte. Potom ich dôkladne potrite pripravenou marinádou. Odporúčame nechať krídla marinovať aspoň hodinu v chladničke, ideálne však cez noc.

3. Predhrejte gril alebo rúru na 200 °C. Krídla potrite olivovým olejom a umiestnite na gril alebo do pekáča. Pečte približne 30-40 minút a po polovici pečenia ich otočte.

4. Po upečení servírujte bryndzové krídelká s čerstvými bylinkami a zeleninovým šalátom. Môžete ich podávať ako hlavný chod alebo ako chutné predjedlo na rodinné oslavy a večierky.

Tento recept na bryndzové krídelká je výborný spôsob, ako potešiť svojich blízkych a priateľov s touto tradičnou slovenskou špecialitou. Určite si ho zamilujete!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

8 Komentárov

  1. Kornelia Dekys píše:

    Skvelý recept, bryndzové krídelká sú naše obľúbené jedlo!

  2. Ycuntalova píše:

    Tento recept je skvelý, ľahký a chutný!

  3. Ursula Masaryk píše:

    Recept je skvelý, pečieme ich pravidelne a vždy sa nám veľmi páčia!

  4. Zita Mikulik píše:

    Bryndzové krídelká sú moja obľúbená pochúťka, tento recept musím skúsiť!

  5. Lukacova Alojz píše:

    Vyskúšala som tento recept minulý týždeň a všetci hosťia si pochvaľovali, boli veľmi chutné.

  6. Liska Hortenzia píše:

    Recept znie naozaj chutne, uz sa tesim, kedy ho vyskusam.

  7. Fingerlandova Ursula píše:

    Toto je super recept! Uz teraz citim ten vonavy smradok.

  8. Kopecka Julia píše:

    Kuracie krídla sú moje obľúbené jedlo, takže tento recept si určite vyskúšam.