Lahodné bryndzové krídelká

Ak máte radi lahodné bryndzové krídelká, tu máte recept, ktorý môžete vyskúšať:

Suroviny:

  • 500 g kuracích krídeliek
  • 200 g bryndze
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • cerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Lahodné bryndzové krídelká

Postup:

  1. Kuracie krídelká dôkladne umyte a osušte kuchynským papierom.
  2. V miske si pripravte marinádu. Rozotrite bryndzu vidličkou, pridajte na jemno nadrobený cesnak, olej, soľ a korenie. Všetko dobre premiešajte, aby ste dosiahli hladkú pastu.
  3. Vložte krídla do marinády a nechajte ich v nej prevoniať aspoň 30 minút, alebo radšej cez noc v chladničke, aby sa dobre prenikla chuť.
  4. Pripravte si plech na pečenie. Predhrejte rúru na 200 °C.
  5. Krídelká odoberieme z marinády a dáme ich na plech. Pečieme ich vo vyhriatej rúre asi 25-30 minút, kým nebudú pekne zlatisté a voniať.
  6. Podávajte s čerstvou petržlenovou vňaťou ako ozdobou.

Dúfam, že si pochutnáte na týchto lahodných bryndzových krídelkách! Dobrú chuť!

 

 

2)

Ak hľadáte chutný recept, ktorý osloví každého milovníka slovenských špecialít, bryndzové krídelká sú ideálnou voľbou. Tieto krídelká sú prekvapivo jednoduché na prípravu a ideálne na grilovanie či pečenie. V tomto článku vám predstavíme recept, ktorý nádherne kombinujeme bryndzu s korením a vytvára neodolateľnú chuť.

Ingrediencie na bryndzové krídelká

Aby ste si mohli pripraviť tieto chutné bryndzové krídelká, budete potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 1 kg kuracích krídelok
  • 200 g bryndze
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 čajová lyžička papriky
  • 1 čajová lyžička solí
  • Čerstvý čierny korenie podľa chuti
  • Olivový olej na potretie
  • Na podávanie: čerstvé bylinky a zeleninový šalát

Postup prípravy bryndzových krídeliek

1. Najprv si pripravte marinádu. V miske zmiešajte bryndzu, pretlačený cesnak, papriku, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.

2. Kuracie krídelká umyte a osušte. Následne ich dobre potrite pripravenou marinádou. Odporúčame nechať krídelká marinovať aspoň hodinu v chladničke, ideálne však cez noc.

3. Predhrejte gril alebo rúru na 200 °C. Krídelká potrite olivovým olejom a umiestnite na gril alebo do pekáča. Pečte približne 30-40 minút, po polovici pečenia ich otočte.

4. Po upečení podávajte bryndzové krídelká s čerstvými bylinkami a zeleninovým šalátom. Môžete ich podávať ako hlavný chod alebo ako chutné predjedlo na rodinné oslavy a večierky.

Tento recept na bryndzové krídelká je skvelý spôsob, ako potešiť svojich blízkych a priateľov s touto tradičnou slovenskou špecialitou. Nezabudnite si ho zamilovať!

Podobné príspevky

8 Komentárov

  1. Kornelia Dekys píše:

    Skvelý recept, bryndzové krídelká sú naše obľúbené jedlo!

  2. Ycuntalova píše:

    Tento recept je skvelý, ľahký a chutný!

  3. Ursula Masaryk píše:

    Recept je skvelý, pečieme ich pravidelne a vždy sa nám veľmi páčia!

  4. Zita Mikulik píše:

    Bryndzové krídelká sú moja obľúbená pochúťka, tento recept musím skúsiť!

  5. Lukacova Alojz píše:

    Vyskúšala som tento recept minulý týždeň a všetci hosťia si pochvaľovali, boli veľmi chutné.

  6. Liska Hortenzia píše:

    Recept znie naozaj chutne, uz sa tesim, kedy ho vyskusam.

  7. Fingerlandova Ursula píše:

    Toto je super recept! Uz teraz citim ten vonavy smradok.

  8. Kopecka Julia píše:

    Kuracie krídla sú moje obľúbené jedlo, takže tento recept si určite vyskúšam.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *