Lievance len z celozrnnej múky s hroznom

Ak máte záujem o chutný recept s celozrnnou múkou a hroznom, rád by som vám odporučil jednoduchý a lahodný recept na celozrnné lievance s hroznom. Tu je postup, ako ich pripraviť:

Ingrediencie:

  • 1 šálka celozrnnej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • ¼ lyžičky soli
  • 1 lyžička cukru
  • 1 vajce
  • ¾ šálky mlieka
  • 1 lyžica roztopeného masla
  • hrozno na dekoráciu

 

Celozrnné lievance s hroznom

Príprava:

  1. V miske dôkladne premiešajte celozrnnú múku, prášok do pečiva, soľ a cukor.
  2. Do zmesi pridajte vajce, mlieko a roztopené maslo a dobre premiešajte, až kým nezískate hladké cesto.
  3. Na panvici zahrejte trošku masla alebo oleja na strednom ohni.
  4. Na panvicu nalejte lyžicu cesta a vytvorte malé lievance.
  5. Do stredu každého lievanca vložte niekoľko hrozienok.
  6. Opečte lievance z oboch strán, kým nezískajú zlato-hnedý odtieň a nebudú pekné.
  7. Hotové lievance môžete podávať s javorovým sirupom, medom alebo čerstvým hroznovým džemom.

Tento recept je fantastickým spôsobom, ako si vychutnať zdravé a chutné lievance s hroznom. Prajem dobrú chuť!

 

Lievance len z celozrnnej múky s hroznom- 2

2) Lievance len z celozrnnej múky s hroznom

Ak túžite po zdravých a chutných raňajkách, mali by ste určite vyskúšať tento originálny recept na celozrnné lievance s hroznom.

Tieto lievance sú nielen výživné, ale aj veľmi jednoduché na prípravu. Celozrnná múka dáva lievancom bohatú chuť a vlákninu, zatiaľ čo hrozno ich robí ešte sladšími a šťavnatejšími.

Ingrediencie na prípravu lievancov

Na tento recept si pripravte:

Ako uvariť punč?

Ako uvariť punč?

Čítať viac »

  • 1 šálku celozrnnej múky
  • 2 lyžice cukru
  • 1 lyžičku prášku na pečenie
  • 1 vajce
  • 1 šálku mlieka
  • 2 lyžice roztopeného masla
  • 1 šálku hrozna (môže byť čerstvé alebo sušené)

Postup na prípravu lievancov

1. V rozmernej miske zmiešajte celozrnnú múku, cukor a prášok na pečenie.

2. V druhej miske rozšľahajte vajce, pridajte mlieko a roztopené maslo, potom všetko poriadne premiešajte.

3. Tekuté prísady pridajte k suchým a jemne premiešajte, aby sa spojili. Nemusíte sa snažiť o dokonalosť; niekoľko hrudiek je v poriadku.

4. Nakoniec pridajte umyté hrozno a opatrne ho primiešajte do cesta.

5. Rozohrejte panvicu na strednom ohni a pridajte trošku masla na vymazanie. Každú štrbinu naplňte lyžičkou cesta a pečte, kým sa na povrchu nevytvoria bublinky, potom otočte a pečte aj z druhej strany.

6. Po upečení podávajte teplé a môžete je ozdobiť ďalším hroznom alebo jogurtom.

Sú to naozaj nezabudnuteľné raňajky, ktoré zaručene oslovia celú rodinu. Prajem vám príjemné pečenie a dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

8 Komentárov

  1. Erika píše:

    Lievance z hroznom, tak to som veru ešte nevidela.

  2. Lexi píše:

    Baby, je to chutné nebojte sa experimentovať.

  3. Drahoslava54 píše:

    Recept na celozrnné lievance s hroznom znie skvele, musím ho vyskúšať!

  4. Cuntalova Jaroslava píše:

    Určite toto vyskúšam, znie to veľmi chutne a zdravo.

  5. Drahomir84 píše:

    Neviem sa dočkať, kým si tieto lievance vyskúšam, ďakujem za recept!

  6. Unovak píše:

    Už teraz cítim vôňu týchto lievancov, musím si ich pripraviť čo najskôr!

  7. Csamel píše:

    Toto je presne ten druh receptu, ktorý som hľadal. Ďakujem!