Ak máte záujem o chutný recept s celozrnnou múkou a hroznom, rád by som vám odporučil jednoduchý a lahodný recept na celozrnné lievance s hroznom. Tu je postup, ako ich pripraviť:
Ingrediencie:
- 1 šálka celozrnnej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- ¼ lyžičky soli
- 1 lyžička cukru
- 1 vajce
- ¾ šálky mlieka
- 1 lyžica roztopeného masla
- hrozno na dekoráciu
Celozrnné lievance s hroznom
Príprava:
- V miske dôkladne premiešajte celozrnnú múku, prášok do pečiva, soľ a cukor.
- Do zmesi pridajte vajce, mlieko a roztopené maslo a dobre premiešajte, až kým nezískate hladké cesto.
- Na panvici zahrejte trošku masla alebo oleja na strednom ohni.
- Na panvicu nalejte lyžicu cesta a vytvorte malé lievance.
- Do stredu každého lievanca vložte niekoľko hrozienok.
- Opečte lievance z oboch strán, kým nezískajú zlato-hnedý odtieň a nebudú pekné.
- Hotové lievance môžete podávať s javorovým sirupom, medom alebo čerstvým hroznovým džemom.
Tento recept je fantastickým spôsobom, ako si vychutnať zdravé a chutné lievance s hroznom. Prajem dobrú chuť!
2) Lievance len z celozrnnej múky s hroznom
Ak túžite po zdravých a chutných raňajkách, mali by ste určite vyskúšať tento originálny recept na celozrnné lievance s hroznom.
Tieto lievance sú nielen výživné, ale aj veľmi jednoduché na prípravu. Celozrnná múka dáva lievancom bohatú chuť a vlákninu, zatiaľ čo hrozno ich robí ešte sladšími a šťavnatejšími.
Ingrediencie na prípravu lievancov
Na tento recept si pripravte:
- 1 šálku celozrnnej múky
- 2 lyžice cukru
- 1 lyžičku prášku na pečenie
- 1 vajce
- 1 šálku mlieka
- 2 lyžice roztopeného masla
- 1 šálku hrozna (môže byť čerstvé alebo sušené)
Postup na prípravu lievancov
1. V rozmernej miske zmiešajte celozrnnú múku, cukor a prášok na pečenie.
2. V druhej miske rozšľahajte vajce, pridajte mlieko a roztopené maslo, potom všetko poriadne premiešajte.
3. Tekuté prísady pridajte k suchým a jemne premiešajte, aby sa spojili. Nemusíte sa snažiť o dokonalosť; niekoľko hrudiek je v poriadku.
4. Nakoniec pridajte umyté hrozno a opatrne ho primiešajte do cesta.
5. Rozohrejte panvicu na strednom ohni a pridajte trošku masla na vymazanie. Každú štrbinu naplňte lyžičkou cesta a pečte, kým sa na povrchu nevytvoria bublinky, potom otočte a pečte aj z druhej strany.
6. Po upečení podávajte teplé a môžete je ozdobiť ďalším hroznom alebo jogurtom.
Sú to naozaj nezabudnuteľné raňajky, ktoré zaručene oslovia celú rodinu. Dobrú chuť a nech sa vám podarí každý recept!
Lievance z hroznom, tak to som veru ešte nevidela.
Aj ja som prekvpaená.
Baby, je to chutné nebojte sa experimentovať.
Recept na celozrnné lievance s hroznom znie skvele, musím ho vyskúšať!
Určite toto vyskúšam, znie to veľmi chutne a zdravo.
Neviem sa dočkať, kým si tieto lievance vyskúšam, ďakujem za recept!
Už teraz cítim vôňu týchto lievancov, musím si ich pripraviť čo najskôr!
Toto je presne ten druh receptu, ktorý som hľadal. Ďakujem!