Lievance len z celozrnnej múky s hroznom

Ak hľadáte lahodný recept s celozrnnou múkou a hroznom, môžem vám navrhnúť ľahký a chutný recept na celozrnné lievance s hroznom. Tu je, ako na ne:

Suroviny:

  • 1 šálka celozrnné múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • ¼ lyžičky soli
  • 1 lyžička cukru
  • 1 vajce
  • ¾ šálky mlieka
  • 1 lyžica rozpusteného masla
  • hrozno na ozdobenie

 

Lievance len z celozrnnej múky s hroznom

Postup:

  1. V miske zmiešajte celozrnnú múku, prášok do pečiva, soľ a cukor.
  2. Do suchej zmesi pridajte vajce, mlieko a rozpustené maslo. Dobré premiešajte, kým nevznikne hladké cesto.
  3. Na panvici rozohrejte trochu masla alebo oleja na strednom ohni.
  4. Na panvici nalejte lyžičku cesta a vytvarujte malé lievance.
  5. V strede každého lievance umiestnite pár hrozienok.
  6. Nechajte lievance opekať z oboch strán, kým nebudú zlatisté a pekné.
  7. Hotové lievance môžete servírovať s javorovým sirupom, medom alebo čerstvým hroznovým džemom.

Tento recept je skvelým spôsobom, ako vychutnať zdravé a chutné lievance s hroznom. Dobrú chuť!

 

2)

Ak máte chuť na zdravé a chutné raňajky, určite by ste mali vyskúšať tento originálny recept na celozrnné lievance s hroznom. Tieto lievance sú nielen výživné, ale aj jednoduché na prípravu. Celá zrná múka dodáva lievancom bohatú chuť a vlákninu, zatiaľ čo hrozno ich urobí ešte sladšími a šťavnatejšími.

Ingrediencie na prípravu lievancov

Na tento recept budete potrebovať:

  • 1 šálka celozrnnej múky
  • 2 lyžice cukru
  • 1 lyžičku prášku na pečenie
  • 1 vajce
  • 1 šálku mlieka
  • 2 lyžice roztopeného masla
  • 1 šálku hrozna (môže byť čerstvé alebo sušené)

Postup na prípravu lievancov

1. V veľkej miske zmiešajte celozrnnú múku, cukor a prášok na pečenie.

2. V inej miske rozšľahajte vajce, pridajte mlieko a roztopené maslo. Všetko dôkladne premiešajte.

3. Tekuté ingrediencie pridajte k tým suchým a jemne premiešajte, aby sa zmes spojila. Nesnažte sa ju prepracovať; niekoľko hrudiek nevadí.

4. Na konci pridajte umyté hrozno a opatrne ho vmiešajte do cesta.

5. Rozohrejte panvicu na strednom ohni a pridajte trošku masla na vymazanie. Každú štrbinu naplňte lyžicou cesta a pečte, kým sa na povrchu nevytvoria bubliny, potom otočte a pečte aj z druhej strany.

6. Po upečení podávajte teplé a môžete ich ozdobiť ďalším hroznom alebo jogurtom.

Sú to skutočne nezabudnuteľné raňajky, ktoré zaručene oslovia celú rodinu. Užite si prípravu a dobrú chuť!

Podobné príspevky

8 Komentárov

  1. Erika píše:

    Lievance z hroznom, tak to som veru ešte nevidela.

  2. Lexi píše:

    Baby, je to chutné nebojte sa experimentovať.

  3. Drahoslava54 píše:

    Recept na celozrnné lievance s hroznom znie skvele, musím ho vyskúšať!

  4. Cuntalova Jaroslava píše:

    Určite toto vyskúšam, znie to veľmi chutne a zdravo.

  5. Drahomir84 píše:

    Neviem sa dočkať, kým si tieto lievance vyskúšam, ďakujem za recept!

  6. Unovak píše:

    Už teraz cítim vôňu týchto lievancov, musím si ich pripraviť čo najskôr!

  7. Csamel píše:

    Toto je presne ten druh receptu, ktorý som hľadal. Ďakujem!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *