Lievance podľa Nigelly - recept 

Predkládame jednoduchý recept na palacinky podľa Nigelly:

Ingrediencie:

  • 200 g hladkej múky
  • 1 lyžica cukru
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 vajce
  • 250 ml mlieka
  • maslo na opekanie

 

Palacinky podľa Nigelly – recept

Postup:

  1. V miske zmiešajte múku, cukor, soľ a prášok do pečiva.
  2. V inej miske rozšľahajte vajíčko, pridajte mlieko a dôkladne zamiešajte.
  3. Tekutú zmes vylejte k suchým ingredienciám a miešajte, až kým nezískate hladké a bezhrudkové cesto.
  4. Nechajte cesto aspoň 15 minút odpočívať.
  5. Na rozpálenej panvici rozpusťte trošku masla a lyžicou odoberajte cesto.
  6. Opečte palacinky z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu.
  7. Hotové palacinky môžete podávať so sirupom, javorovým sirupom, ovocím alebo inými obľúbenými prísadami.

Dúfam, že vám tento recept pomôže pripraviť lahodné palacinky. Ak máte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať!

 

Lievance podľa Nigelly - recept  - 2

2) Lievance podľa Nigelly – recept 

Ingrediencie:

  • 200 g hladkej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
  • 1 lyžička cukru
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 vajce
  • 300 ml mlieka
  • 50 g roztopeného masla (pridať ešte trošku na panvicu)
  • 1 lyžička vanilkového extraktu (podľa chuti)

Postup:

Dusená červená kapusta z pohára

Dusená červená kapusta z pohára

Čítať viac »

  1. Príprava suchých ingrediencií: V míse zmiešajte hladkú múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, cukor a soľ.

  2. Príprava mokrých ingrediencií: V inej nádobe vyšľahajte vajce a pridajte mlieko, roztopené maslo a vanilkový extrakt. Dobre zamiešajte, aby sa všetko spojilo.

  3. Spojenie zmesí: Do suchých zložiek pridajte mokré zložky a jemne premiešajte, len dovtedy, kým sa ingrediencie nespoja. Zmes by mala mať mierne hrudkovitú konzistenciu; nepremierujte ju príliš, inak to ovplyvní textúru palaciniek.

  4. Opekanie: Na panvici rozohrejte trošku masla na strednom ohni. Keď je panvica dostatočne horúca, nalejte na ňu lyžicu cesta, aby ste vytvorili palacinky. Opečte každú stranu približne 2-3 minúty, alebo kým sa na povrchu neobjavia bublinky a spodná strana nie je zlatistá. Otočte a pečte ešte 1-2 minúty, kým aj druhá strana nie je nádherne hnedá.

  5. Podávanie: Hotové palacinky môžete podávať s medom, javorovým sirupom, jogurtom alebo čerstvým ovocím podľa voľby.

  6. Užite si: Palacinky chutia najlepšie čerstvé a teplé, takže si ich vychutnajte s obľúbenou polevou!

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

12 Komentárov

  1. Dorotka píše:

    Neviem, ktorá je tá Nigella ale dobre pripravila lievance.
    Ja ich mám však najradšej s brusnicami a džemom.

    1. 😍 Lucia 🔥 píše:

      Je to aj troška mojej fantázie. 🙂

  2. Rita píše:

    A ja ale aj banán a troška roztopenej čokolády neuškodí.

    1. 😍 Lucia 🔥 píše:

      Áno ano to je najchutnejšie na tom celom. 🙂

  3. Sandra píše:

    Áno čokoladá s banánom na lievancách to musí byť stále u nás doma na stole.

    1. 😍 Lucia 🔥 píše:

      U nás je to samozrejmosť, ale taktiež aj lekvár. 🙂

  4. Mirka píše:

    Aj u nás presne, tak isto sandra. Deti to všetko zjedia na posedenie.
    Niekedy ani mne nezostanú lievance. 😀

    1. 😍 Lucia 🔥 píše:

      Ale to máš fakt šikovné a podarené detiská. 🙂

  5. Hlitajova píše:

    Ďakujem za recept, vyzerá to veľmi chutne.

  6. Eugenia Slobodnikova píše:

    Vďaka za skvelý návod, pečiem ich už teraz.

  7. Edej píše:

    Výborný recept na lievance, ďakujem!