Lievance (vegan) - recept

Tu je lahodný vegánsky recept na šošovicu.

Vegánska šošovicová polievka

Ingrediencie:

  • 1 hrnček sušenej červenej šošovice
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
  • 1 malý kúsok zázvoru, nastrúhaný
  • 1 červená paprika, nakrájaná na kocky
  • 1 malá baklažán, nakrájaný na kocky
  • 1 plechovka kokosového mlieka
  • 2 polievkové lyžice kari pasty
  • 1 čajová lyžička kurkumy
  • 1 čajová lyžička rascebia
  • 1 čajová lyžička koriandrového prášku
  • Soľ podľa chuti
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • čerstvá korianderová vňať, nasekaná (voliteľné)

 

Lievance (vegan) – recept

Postup:

  1. Šošovicu dôkladne prepláchnite a nechajte odkvapkať.
  2. Väčšiu hrniec zohrejte na strednom plameni a pridajte trochu oleja.
  3. Prilejte cibuľu a orestujte ju, kým sa nezačne sklovacieť.
  4. Pridajte cesnak, zázvor, papriku a baklažán. Orestujte ich asi 5 minút.
  5. Pridajte kari pastu, kurkumu, rascebia a koriandrový prášok. Orestujte ešte 1 minútu.
  6. Pridajte šošovicu, kokosové mlieko a soľ. Zohrejte do varu.
  7. Znížte teplotu, zakryte hrniec a nechajte vrieť 20-25 minút, alebo kým šošovica nie je mäkká.
  8. Osolte a okoreňte podľa chuti.
  9. Ozdobte čerstvým koriandrom, ak si prajete.
  10. Podávajte šošovicovú polievku s ryžou alebo naan chlebom.

Dobrú chuť!

 

 

2)

Ingrediencie:

  • 1 šálka hladkej múky (môžeš použiť aj celozrnnú)
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1 šálka rastlinného mlieka (napríklad mandľového, sójového alebo ovseného)
  • 1 lyžica jablkového pyré alebo 1 zrelý banán (rozmačkaný)
  • 2 lyžice rastlinného oleja (napríklad kokosového alebo slnečnicového)
  • 2 lyžice javorového sirupu alebo agávového nektáru (podľa chuti)
  • Voliteľné: škorica, vanilkový extrakt, kúsky čokolády alebo čerstvé ovocie na ozdobenie

Postup:

  1. Príprava suchých ingrediencií: V miske zmiešaj hladkú múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ. Dobre premiešaj, aby sa všetky suché ingrediencie spojili.

  2. Príprava mokrých ingrediencií: V druhej miske zmiešaj rastlinné mlieko, jablkové pyré alebo rozmačkaný banán, rastlinný olej a javorový sirup. Ak používaš, pridaj aj vanilkový extrakt alebo škoricu.

  3. Spojenie ingrediencií: Postupne pridávaj mokré ingrediencie do suchej zmesi a jemne premiešaj, kým sa všetko dobre nespojí. Dávaj pozor, aby si cesto nepreháňal, malé hrudky sú v poriadku.

  4. Zohriatie pánvice: Na strednom ohni zohrej panvicu alebo grilovaciu plochu a jemne ju potri vrstviacim olejom, aby sa lievance neprilepili.

  5. Pečenie lievancov: Na panvicu nalej porciu cesta (asi 1/4 šálky na jeden lievanec) a smaž, kým sa na povrchu nezačnú tvoriť bublinky a okraje nebudú vyzerať suché (asi 2-3 minúty). Potom lievanec otoč a smaž druhú stranu dozlatista (ďalšie 1-2 minúty).

  6. Podávanie: Hotové lievance servíruj teplé s obľúbenými toppingami, ako sú čerstvé ovocie, javorový sirup, orechy alebo rastlinný jogurt.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

13 Komentárov

  1. Bibi píše:

    Veganské lievance.
    No paráda, konecne niečo aj pre nás veganov. 🙂

  2. Mia píše:

    Dnes som si ich robila a sú fakt, že skvelé.

    1. 😍 Lucia 🔥 píše:

      Ďakujem ti veľmi pekne z celého srdiečka. 🙂

  3. Dana píše:

    Ja tiež a zjedli sa všetky. Aj oco čo nemá rád všetko veganské, čo doma pripravujem.
    Tak ich chválil.

    1. 😍 Lucia 🔥 píše:

      To rada čítam, snažila som sa.
      Nech cutí celej rodinke. 🙂

  4. Paťka píše:

    To je pekne chutná pochúťka. 😀

    1. 😍 Lucia 🔥 píše:

      Ďakujem krásna Patrícia. 🙂

  5. Pauko Erik píše:

    Vegánske recepty sú výborné, aj keď nie som vegán.

  6. Milota28 píše:

    Tento recept si určite vyskúšam, vyzerá to byť chutné.

  7. Vitazoslav Straka píše:

    Vyzera to velmi chutne a zdravo.

  8. Mkarvas píše:

    Lievance vyzeraju ako skvely napad na zdravy obed.

  9. Gertruda Hantuchova píše:

    Polievka je vzdy dobra volba, mozno vyskusam.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *