Lievanec z jahodového kefíru je jednoduchý a chutný recept. Tu je recept v slovenčine:
Ingrediencie:
- 250 g jahôd
- 250 ml kefíru
- 1 lyžica tŕnistého cukru
- 2 vajcia
- 150 g hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
- maslo na vyprážanie
Lievance z jahodového kefíru
Postup:
- Jahody umyte, očistite a zbavte stopky. Niekoľko jahôd si ponechajte na ozdobu.
- Zvyšné jahody rozmixujte spolu s kefírom a tŕnistým cukrom. Vznikne vám jahodová zmes.
- Vajcia vyšľahajte vo veľkej miske a postupne pridávajte jahodovú zmes.
- Pridajte hladkú múku, prášok do pečiva a štipku soli. Dobre premiešajte, aby sa nevytvárali hrudky.
- Na panvici rozohrejte trochu masla a lyžicou naberajte cesto na palacinky.
- Opečte z oboch strán dozlatova.
- Hotové palacinky môžete ozdobiť nakrájanými jahodami a posypať tŕnistým cukrom.
Dobrú chuť!