Lievance z jahodového kefíru

Lievanec z jahodového kefíru je jednoduchý a chutný recept. Tu je recept v slovenčine:

Ingrediencie:

  • 250 g jahôd
  • 250 ml kefíru
  • 1 lyžica tŕnistého cukru
  • 2 vajcia
  • 150 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • maslo na vyprážanie

 

Lievance z jahodového kefíru

Postup:

  1. Jahody umyte, očistite a zbavte stopky. Niekoľko jahôd si ponechajte na ozdobu.
  2. Zvyšné jahody rozmixujte spolu s kefírom a tŕnistým cukrom. Vznikne vám jahodová zmes.
  3. Vajcia vyšľahajte vo veľkej miske a postupne pridávajte jahodovú zmes.
  4. Pridajte hladkú múku, prášok do pečiva a štipku soli. Dobre premiešajte, aby sa nevytvárali hrudky.
  5. Na panvici rozohrejte trochu masla a lyžicou naberajte cesto na palacinky.
  6. Opečte z oboch strán dozlatova.
  7. Hotové palacinky môžete ozdobiť nakrájanými jahodami a posypať tŕnistým cukrom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *