Lúsková polievka so zemiakmi

By som Vám rada poskytla recept na ľahkú a chutnú luskovú polievku so zemiakmi. Tu je:

Potrebujete:

  • 250 g sušených lúskov
  • 2 veľké zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
  • 1 cibuľu, jemne nakrájanú
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1 čajová lyžica sušeného majoránu
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • petržlenovú vňať na ozdobu

 

Lúsková polievka so zemiakmi

Postup:

  1. V hrnci zohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým sa nezačnú zmäknúť, asi 5 minút.
  2. Pridajte sušené lúsky a zemiaky do hrnca. Premiešajte ich spolu s cibuľou a cesnakom, aby sa všetko dobre premiešalo.
  3. Pridajte zeleninový vývar a sušený majorán. Ochutnajte soľou a čiernym korením podľa chuti.
  4. Varťe polievku na strednom ohni, kým zemiaky a lúsky neoschnú. Potom znížte teplotu, zakryte hrniec a nechajte variť asi 20-25 minút, kým sa lúsky a zemiaky úplne neuvária.
  5. Použite ponorný mixér na dokončenie polievky. Ak preferujete hrubšiu konzistenciu, jemne mixujte. Ak chcete hladkú polievku, mixujte až do hladka.
  6. Podávajte horúcu polievku ozdobenú petržlenovou vňaťou. Môžete ju trochu pokvapkať olivovým olejom alebo pridať kúsky opraženého chleba pre chrumkavosť.

Dúfam, že tento recept Vám bude chutiť! Dobrú chuť!

 

2)

Lúsková polievka so zemiakmi je tradičné slovenské jedlo, ktoré zahreje nielen telo, ale aj dušu. Tento jednoduchý recept vás prevedie všetkými ingredienciami a krokmi na prípravu. Poteší všetkých, ktorí majú radi zdravé a chutné jedlá.

Ingrediencie na Lúskovú Polievku

Na prípravu lúskovej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 200 g lúskového strukoviny (napr. hrach, fazuľa)
  • 3-4 kusy zemiakov
  • 1 cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 1 mrkva
  • 2-3 lyžice oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • voda alebo zeleninový vývar

Postup Prípravy Polievky

Prvým krokom je pripravte lúskoviny. Dôkladne ich umyte a namočte na pár hodín. Potom ich varte do mäkka vo vode alebo vývare. Zatiaľ čo sa lúskoviny varia, nakrájajte na malé kocky zemiaky, mrkvu a cibuľu. Na panvici s olejom osmažte cibuľu do sklovita, pridajte mrkvu a cesnak, a keď sú zemiaky uvarené, všetko pridajte do hrnca.

Keď sú všetky ingrediencie skombinované, nechajte ich spolu variť ešte asi 10-15 minút. Nakoniec dochuťte soľou a korením podľa vlastnej chuti. Lúsková polievka so zemiakmi je skvelá na podávanie za horúca, ideálna aj na nasledujúci deň, keď sú chute ešte intenzívnejšie.

Podobné príspevky

2 Komentáre

  1. Danica55 píše:

    Recept na lúskovú polievku je úžasný! Určite ho vyskúšam, ďakujem!

  2. Dubovsky Jaroslava píše:

    Lúsková polievka so zemiakmi je tradičné slovenské jedlo, ktoré zahreje nielen telo, ale aj dušu. Tento jednoduchý recept vás prevedie všetkými ingredienciami a krokmi na prípravu. Poteší všetkých, ktorí majú radi zdravé a chutné jedlá.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *