Lúsková polievka so zemiakmi

 

Rada by som Vám ponúkla recept na jednoduchú a chutnú polievku z luskovín so zemiakmi. Tu je:

Budete potrebovať:

  • 250 g sušených luskových strukov
  • 2 veľké zemiaky, očistené a nakrájané na kocky
  • 1 cibuľu, jemne nasekanú
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne posekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1 čajová lyžica sušeného majoránu
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • petržlenovú vňať na dekoráciu

 

Polievka z luskovín so zemiakmi

Návod na prípravu:

  1. Na stredne vysokú teplotu zohrejte olivový olej v hrnci. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a restujte ich, pokým nezmäknú, približne 5 minút.
  2. Do hrnca vložte sušené lusky a zemiaky. Dôkladne premiešajte s cibuľou a cesnakom, aby sa všetko spojilo.
  3. Pridajte zeleninový vývar a sušený majorán. Dochutťe soľou a čiernym korením podľa vlastnej chuti.
  4. Varťe polievku na strednom ohni, kým zemiaky a lusky nezmäknú. Potom znížte teplotu, hrniec zakryte a nechajte variť asi 20-25 minút, kým sú lusky a zemiaky úplne uvarené.
  5. Na dokončenie polievky použite ponorný mixér. Ak preferujete hrubšiu textúru, jemne rozmixujte. Pre hladkú polievku mixujte dôkladne do hladka.
  6. Podávajte horúcu polievku ozdobenú petržlenovou vňaťou. Môžete ju pokvapkať olivovým olejom alebo pridať kúsky opečeného chleba pre chrumkavú chuť.

Verím, že Vám tento recept prispeje k dobrému jedlu! Dobrú chuť!

Lúsková polievka so zemiakmi-2

Kuracie prsia s paprikou

Kuracie prsia s paprikou

Čítať viac »

2) Lúsková polievka so zemiakmi

Polievka z luskovín so zemiakmi je tradičné slovenské jedlo, ktoré zahreje nielen telo, ale aj dušu. Tento jednoduchý recept Vás prevedie všetkými potrebnými surovinami a krokmi na prípravu. Poteší všetkých, ktorí majú radi zdravé a chutné pokrmy.

Ingrediencie na Polievku z Luskovín

Na prípravu polievky z luskovín budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 200 g luskových strukov (napr. hrach, fazuľa)
  • 3-4 kusy zemiakov
  • 1 cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 1 mrkva
  • 2-3 lyžice oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • voda alebo zeleninový vývar

Pokyny na Prípravu Polievky

Prvým krokom je pripraviť luskoviny. Dôkladne ich umyte a namočte na niekoľko hodín. Potom ich varte do mäkka vo vode alebo vývare. Zatiaľ, čo sa luskoviny varia, nakrájajte na malé kocky zemiaky, mrkvu a cibuľu. Na panvici s olejom osmažte cibuľu do sklovita, potom pridajte mrkvu a cesnak, a keď sú zemiaky uvarené, všetko vložte do hrnca.

Keď sú všetky suroviny skombinované, nechajte ich spolu variť ešte ďalších 10-15 minút. Nakoniec dochuťte soľou a korením podľa vlastných preferencií. Polievka z luskovín so zemiakmi je výborná na podávanie teplá, ideálna aj na nasledujúci deň, keď sú chute ešte výraznejšie.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Danica55 píše:

    Recept na lúskovú polievku je úžasný! Určite ho vyskúšam, ďakujem!

  2. Dubovsky Jaroslava píše:

    Lúsková polievka so zemiakmi je tradičné slovenské jedlo, ktoré zahreje nielen telo, ale aj dušu. Tento jednoduchý recept vás prevedie všetkými ingredienciami a krokmi na prípravu. Poteší všetkých, ktorí majú radi zdravé a chutné jedlá.