Na prípravu maďarskej guliš polievky budete potrebovať tieto ingrediencie:

– 500 g hovädzieho mäsa (prednostne plece alebo rošt)
– 2 veľké cibule
– 2 veľké zemiaky
– 2 mrkvy
– 1 paprika
– 2 paradajky
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica mletej červenej papriky
– soľ, čierne korenie a mleté koreniny podľa chuti
– olej na smaženie

 

Maďarský guľáš – polievka

Postup prípravy:

1. Mäso očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Osolte a opečte na oleji vo veľkom hrnci alebo hrnci na polievku, kým nebude pekne hnedé.

2. Pridajte nakrájanú cibuľu a orestujte ju spolu s mäsom, kým nebude cibuľa priehľadná.

3. Pridajte k mäsu aj ostatné nakrájané zeleninu (zemiaky, mrkvu, papriku, paradajky) a orestujte ich spolu asi 5 minút.

4. Potom pridajte mletú červenú papriku, čerstvo nasekaný cesnak, soľ, korenie a ďalšie koreniny podľa chuti.

5. Zalejte všetko vriacou vodou tak, aby zelenina a mäso boli úplne pohrabané.

6. Polievku varíme na miernom ohni asi 1-2 hodiny, kým mäso nie je mäkké a zelenina uvarená.

7. Podávajte horúcu s hrubozrným chlebom alebo cestovinami a môžete ozdobiť petržlenovou vňatkou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *