Na prípravu maďarskej guliš polievky budete potrebovať tieto ingrediencie:
– 500 g hovädzieho mäsa (prednostne plece alebo rošt)
– 2 veľké cibule
– 2 veľké zemiaky
– 2 mrkvy
– 1 paprika
– 2 paradajky
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica mletej červenej papriky
– soľ, čierne korenie a mleté koreniny podľa chuti
– olej na smaženie
Maďarský guľáš – polievka
Postup prípravy:
1. Mäso očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Osolte a opečte na oleji vo veľkom hrnci alebo hrnci na polievku, kým nebude pekne hnedé.
2. Pridajte nakrájanú cibuľu a orestujte ju spolu s mäsom, kým nebude cibuľa priehľadná.
3. Pridajte k mäsu aj ostatné nakrájané zeleninu (zemiaky, mrkvu, papriku, paradajky) a orestujte ich spolu asi 5 minút.
4. Potom pridajte mletú červenú papriku, čerstvo nasekaný cesnak, soľ, korenie a ďalšie koreniny podľa chuti.
5. Zalejte všetko vriacou vodou tak, aby zelenina a mäso boli úplne pohrabané.
6. Polievku varíme na miernom ohni asi 1-2 hodiny, kým mäso nie je mäkké a zelenina uvarená.
7. Podávajte horúcu s hrubozrným chlebom alebo cestovinami a môžete ozdobiť petržlenovou vňatkou.
Dobrú chuť!