Tu je recept na makaróny so steakovým gulášom:
Ingrediencie:
- 400 g hovädzieho mäsa (nakrájaného na malé kusy)
- 1 veľká cibuľa (nakrájaná na kocky)
- 2 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
- 400 g penne makarónov
- 2 poháre rajčinového pretlaku
- 2 poháre hovädzieho vývaru
- 1 polievková lyžica papriky
- 1 polievková lyžica mletej sladkej papriky
- 1 čajová lyžička zmesi korenia na guláš
- soľ a korenie (podľa preferencií)
- olej na smaženie
Makaróny so steakovým gulášom
Príprava:
- Na panvici zahrejte olej a pridajte cibuľu. Smažte, kým nie je mäkká a priesvitná.
- Do panvice vložte nakrájané hovädzie mäso a restujte ho z každej strany, až kým sa dobre nezapečie.
- Pridajte rozdrvený cesnak, zmes korenia na guláš, mletú sladkú papriku a pálivú papriku. Dobre premiešajte, aby sa koreniny rovnomerne rozložili.
- Pridajte rajčinový pretlak a hovädzí vývar. Znížte teplotu a nechajte guláš pomaly variť približne 1 hodinu, kým mäso nie je mäkké a omáčka sa zahustí.
- V inom hrnci uvarte penne makaróny podľa pokynov na obale, kým nie sú al dente.
- Ako náhle sú makaróny hotové, sceďte ich a pridajte do panvice s gulášom. Dobre premiešajte, aby sa makaróny obalili omáčkou.
- Podávajte teplé. Môžete pridať trochu nasekanej petržlenovej vňate na ozdobu.
Dobrú chuť!
2) Makaróny s hovädzím gulášom
Ak hľadáte jednoduchý a pritom výnimočný recept, ktorý určite očarí vašich blízkych, ste na správnej adrese! Dnes sa naučíme, ako pripraviť makaróny so steakovým gulášom. Tento recept je nielen chutný, ale aj výdatný, ideálny narodinnú večeru alebo obed. Poďme sa pozrieť na potrebné suroviny a postup!
Na prípravu makarónov so steakovým gulášom budete potrebovať tieto suroviny:
- 250 g makarónov
- 500 g hovädzieho mäsa (svalovina)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 1 červená paprika
- 2 polievkové lyžice rajčinového pretlaku
- 1 liter hovädzieho vývaru
- soľ, korenie, paprika a bylinky podľa preferencií
- trochu olivového oleja
Príprava a postup prípravy jedla
Začnite tým, že na olivovom oleji na panvici osmažíte nakrájanú cibuľu a cesnak. Keď sú zlatisté, pridajte nakrájané hovädzie mäso a restujte, kým nie je hnedé.
Potom pridajte na kolieska nakrájanú mrkvu a papriku. Po niekoľkých minútach pridajte rajčinový pretlak, posypte koreninami a zalejte vývarom. Nechajte guláš variť približne 1-1,5 hodiny na nízkej teplote.
Medzitým si v osolenej vode pripravte makaróny podľa pokynov na obale. Keď sú hotové, sceďte ich a premiešajte s hotovým hovädzím gulášom. Podľa chuti dosoľte a pridajte čerstvé bylinky.
Na záver servírujte makaróny s gulášom na tanieri a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou. Toto jedlo je nielen lahodné, ale aj plné energie, a preto si ho určite zamilujete!