Makaróny s hubami, troška inak, ako ich len ja pripravujem.
Na prípravu budete potrebovať:
- 250 g cestovín (najvhodnejšie penne alebo farfalle)
- 300 g húb (napríklad šampiňónov alebo lesných húb)
- 1 cibuľka, jemne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 1/2 šálky smotany na varenie
- strúhanka a nasekaný petržlen
Pasta s hubami
Návod na prípravu:
- Uvaríme cestoviny podľa pokynov na obale, scedíme ich a necháme bokom.
- V rozohriatej panvici zohrejeme olivový olej a primiešame cibuľu. Opekáme ju dozlatista.
- Potom pridáme huby a cesnak. Opekáme, kým nezmäknú a voda z nich sa neodparí.
- Dochutíme soľou a korením podľa vlastnej preferencie.
- Pridáme smotanu a varíme, až kým omáčka nezhustne.
- Do hotovej zmesi zašľaháme uvarené pasta a dôkladne premiešame, aby sa všetko spojilo.
- Podávame posypané strúhankou a čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.
Prajem vám dobrú chuť!
2) Makaróny s hubami
Hľadáte inšpirácie na nové recepty? Dnes si pripravíme jedinečné cestoviny s hubami, ktoré sú nielen vynikajúce, ale aj jednoduché na prípravu.
S kombináciou zlatistých cestovín a chutných húb, toto jedlo osloví vaše chuťové poháriky. Pozrime sa na potrebné suroviny a na postup prípravy.
Na prípravu cestovín s hubami budeme potrebovať:
- 250 g cestovín
- 300 g čerstvých húb (napr. šampiňóny alebo hrianky)
- 1 stredná cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 50 ml olivového oleja
- 4 lyžice smotany
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- čerstvý petržlen na dekoráciu
Návod na prípravu
Začneme s varením cestovín v osolenej vode podľa pokynov na obale. Kým sa cestoviny varia, pripravíme si omáčku s hubami.
Na panvici penzime olivový olej, v ktorom sa opraží nakrájaná cibuľa a cesnak, kým nezískajú zlatistý vzhľad. Následne pridáme nakrájané huby a varíme ich, kým nezmäknú a nezískajú zlatú farbu.
Akonáhle budú cestoviny hotové, sceďte ich a vmiešajte do panvice s hubami. Všetko dôkladne premiešajte a primiešajte smotanu. Ochuťte soľou a korením podľa chuti. Cestoviny s hubami podávajte teplé, posypané čerstvým petržlenom.
A to je celé! S týmito jednoduchými krokmi ste si pripravili lahodné cestoviny s hubami, ideálne na večeru alebo obed. Vychutnajte si tento skvelý recept a prekvapte svojich blízkych.