Maková torta s mascarpone

Krémová a bohatá maková torta s mascarpone je dokonalá sladká pochúťka pre všetkých milovníkov dezertov. Tu je jednoduchý recept:

Ingrediencie:

  • 200 g mletej makoviny
  • 250 ml mlieka
  • 200 g masla (zmäknutého)
  • 200 g cukru
  • 4 vajcia
  • 200 g múky
  • 1 balenie kypriaceho prášku
  • 250 g mascarpone
  • 100 g práškového cukru
  • 250 ml šľahačky (šľahací krém)

 

Maková torta s mascarpone

Postup:

  1. Zohrejte rúru na 180°C a vyložte tortovú formu papierom na pečenie.
  2. V hrnci zohrejte mlieko a nechajte v ňom napučať makovú múku asi 15 minút. Potom ju nechajte vychladnúť.
  3. Zmiešajte maslo a cukor do krémovitej konzistencie. Postupne pridávajte vajcia a premiešajte.
  4. Do zmesi pridajte makovú múku, múku s kypriacim práškom a premiešajte, až kým nevznikne jednotná hladká hmota.
  5. Nalejte testo do pripravenej formy a pečte v rúre asi 30-40 minút, alebo kým je zvrchu zlatohnedé a suché.
  6. Nechajte korpus vychladnúť.
  7. V miske zmiešajte mascarpone s práškovým cukrom, až kým nevznikne hladký krém.
  8. V samostatnej miske šľahajte šľahačku a potom ju opatrne primiešajte do mascarpone krému.
  9. Rozrežte horizontálne vychladnutý korpus na dve rovnaké polovice.
  10. Medzi vrstvy korpusu natrieme vrstvu mascarpone krému a zdola po povrchu torty.
  11. Na záver môžeme tortu ozdobiť strúhanou čokoládou alebo plátkami mandlí.
  12. Pred podávaním nechajte tortu chladniť v chladničke aspoň 2 hodiny.

Dúfam, že si túto lahodnú makovú tortu s mascarpone vychutnáte!

 

 

2)

Tento recept na makovú tortu s mascarpone je ideálnym dezertom pre tých, ktorí si chcú vychutnať kombináciu jemného mascarpone so sladkou chuťou maku. Tortu môžeme servírovať na rôzne príležitosti, od narodeninových osláv po rodinné stretnutia. Poďme sa pozrieť na potrebné ingrediencie a jednoduchý postup na jej prípravu.

Ingrediencie na makovú tortu

Budeme potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 250 g mletého maku
  • 150 g cukru
  • 4 vajcia
  • 200 g masla
  • 150 g mascarpone
  • kôra z 1 citróna
  • 2 lyžice práškového cukru na ozdobenie
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • štipka soli

Postup na prípravu

Najprv si predhrejte rúru na 180 °C a vymažte formu na tortu maslom a posypte múkou. V miske si vyšľahajte maslo s cukrom do peny, potom pridajte vajcia jedno po druhom. Dôkladne premiešajte a pridajte mletý mak, kôru z citróna a prášok do pečiva. Na záver opatrne zapracujte mascarpone.

Hmotu nalejte do pripravenej formy a pečte asi 30-35 minút. Po upečení nechajte tortu vychladnúť a potom ju ozdobte práškovým cukrom. Táto maková torta s mascarpone je nielen krásna, ale aj lahodná. Oslňte svojich hostí týmto výnimočným dezertom!

Podobné príspevky

Jeden komentár

  1. Koloman Soltisova píše:

    Mňam! Musím si túto tortu upiecť, znie to ako dokonalá sladká pochúťka pre milovníkov dezertov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *