Maková torta s mascarpone

 

Krémová a bohatá maková torta s mascarpone predstavuje dokonale sladké potešenie pre všetkých fanúšikov dezertov. Tu je nenáročný recept:

Suroviny:

  • 200 g mletej makovej zmesi
  • 250 ml mlieka
  • 200 g masla (zmäknutého na izbovú teplotu)
  • 200 g cukru
  • 4 vajíčka
  • 200 g pšeničnej múky
  • 1 balenie prášku na pečenie
  • 250 g mascarpone
  • 100 g práškového cukru
  • 250 ml šľahačkovej smotany (na šľahanie)

 

Maková torta s mascarpone

Pokyny:

  1. Predhrejte rúru na 180°C a pripravte tortovú formu s papierom na pečenie.
  2. V hrnci ohrejte mlieko a nechajte v ňom napučať makovú múku približne 15 minút. Potom nechať vychladnúť.
  3. Maslo a cukor premiešajte do krémovej štruktúry. Postupne pridávajte vajíčka a dobre premiešajte.
  4. Do zmesi vmiešajte makovú múku, pšeničnú múku spolu s práškom na pečenie a premiešajte, kým nevznikne homogénna hladká hmota.
  5. Nalejte cesto do pripravenej formy a pečte v rúre asi 30-40 minút, alebo kým povrch nie je zlatohnedý a suchý.
  6. Nechajte korpus vychladnúť.
  7. V miske combinejte mascarpone s práškovým cukrom, až kým nezískate hladký krém.
  8. V inej miske šľahajte smotanu a potom ju opatrne zapracujte do mascarpone.
  9. Horizontálne rozrežte vychladnutý korpus na dve rovnaké časti.
  10. Medzi vrstvy korpusu natierajte vrstvu mascarpone krému a na vrch torty.
  11. Na záver tortu ozdobte strúhanou čokoládou alebo mandľovými plátkami.
  12. Pred podávaním nechajte tortu chladnúť v chladničke aspoň 2 hodiny.

Dúfam, že si túto chutnú makovú tortu s mascarpone vychutnáte!

Maková torta s mascarpone-2

Vrstvený šalát recept

Vrstvený šalát recept

Čítať viac »

2) Maková torta s mascarpone

Tento recept na makovú tortu s mascarpone je perfektným dezertom pre tých, ktorí chcú ochutnať kombináciu jemného mascarpone s lahodnou chuťou maku. Tortu je možné servírovať pri rôznych príležitostiach, od narodeninových osláv až po rodinné stretnutia. Poďme si prejsť potrebné suroviny a jednoduchý postup prípravy.

Potrebné suroviny na makovú tortu

Na prípravu budeme potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 250 g mletého maku
  • 150 g cukru
  • 4 vajcia
  • 200 g masla
  • 150 g mascarpone
  • kôra z 1 citróna
  • 2 lyžice práškového cukru na ozdobenie
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • štipka soli

Pokyny na prípravu

Najskôr si predhrejte rúru na 180 °C a vymažte formu na tortu maslom a posypte múkou. V miske si vyšľahajte maslo s cukrom do peny, potom pridajte vajcia postupne. Dôkladne premiešajte a vmiešajte mletý mak, kôru z citróna a prášok do pečiva. Na záver starostlivo zapracujte mascarpone.

Hmotu vylejte do pripravenej formy a pečte približne 30-35 minút. Po upečení nechajte tortu vychladnúť a potom ju posypte práškovým cukrom. Táto maková torta s mascarpone je nielen vizuálne príťažlivá, ale aj veľmi chutná. Ohromte svojich hostí týmto vynikajúcim dezertom!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Jeden komentár

  1. Avatar of Koloman Soltisova Koloman Soltisova píše:

    Mňam! Musím si túto tortu upiecť, znie to ako dokonalá sladká pochúťka pre milovníkov dezertov.