Krémová a bohatá maková torta s mascarpone predstavuje dokonale sladké potešenie pre všetkých fanúšikov dezertov. Tu je nenáročný recept:
Suroviny:
- 200 g mletej makovej zmesi
- 250 ml mlieka
- 200 g masla (zmäknutého na izbovú teplotu)
- 200 g cukru
- 4 vajíčka
- 200 g pšeničnej múky
- 1 balenie prášku na pečenie
- 250 g mascarpone
- 100 g práškového cukru
- 250 ml šľahačkovej smotany (na šľahanie)
Maková torta s mascarpone
Pokyny:
- Predhrejte rúru na 180°C a pripravte tortovú formu s papierom na pečenie.
- V hrnci ohrejte mlieko a nechajte v ňom napučať makovú múku približne 15 minút. Potom nechať vychladnúť.
- Maslo a cukor premiešajte do krémovej štruktúry. Postupne pridávajte vajíčka a dobre premiešajte.
- Do zmesi vmiešajte makovú múku, pšeničnú múku spolu s práškom na pečenie a premiešajte, kým nevznikne homogénna hladká hmota.
- Nalejte cesto do pripravenej formy a pečte v rúre asi 30-40 minút, alebo kým povrch nie je zlatohnedý a suchý.
- Nechajte korpus vychladnúť.
- V miske combinejte mascarpone s práškovým cukrom, až kým nezískate hladký krém.
- V inej miske šľahajte smotanu a potom ju opatrne zapracujte do mascarpone.
- Horizontálne rozrežte vychladnutý korpus na dve rovnaké časti.
- Medzi vrstvy korpusu natierajte vrstvu mascarpone krému a na vrch torty.
- Na záver tortu ozdobte strúhanou čokoládou alebo mandľovými plátkami.
- Pred podávaním nechajte tortu chladnúť v chladničke aspoň 2 hodiny.
Dúfam, že si túto chutnú makovú tortu s mascarpone vychutnáte!
2) Maková torta s mascarpone
Tento recept na makovú tortu s mascarpone je perfektným dezertom pre tých, ktorí chcú ochutnať kombináciu jemného mascarpone s lahodnou chuťou maku. Tortu je možné servírovať pri rôznych príležitostiach, od narodeninových osláv až po rodinné stretnutia. Poďme si prejsť potrebné suroviny a jednoduchý postup prípravy.
Potrebné suroviny na makovú tortu
Na prípravu budeme potrebovať nasledujúce suroviny:
- 250 g mletého maku
- 150 g cukru
- 4 vajcia
- 200 g masla
- 150 g mascarpone
- kôra z 1 citróna
- 2 lyžice práškového cukru na ozdobenie
- 1 balenie prášku do pečiva
- štipka soli
Pokyny na prípravu
Najskôr si predhrejte rúru na 180 °C a vymažte formu na tortu maslom a posypte múkou. V miske si vyšľahajte maslo s cukrom do peny, potom pridajte vajcia postupne. Dôkladne premiešajte a vmiešajte mletý mak, kôru z citróna a prášok do pečiva. Na záver starostlivo zapracujte mascarpone.
Hmotu vylejte do pripravenej formy a pečte približne 30-35 minút. Po upečení nechajte tortu vychladnúť a potom ju posypte práškovým cukrom. Táto maková torta s mascarpone je nielen vizuálne príťažlivá, ale aj veľmi chutná. Ohromte svojich hostí týmto vynikajúcim dezertom!
Mňam! Musím si túto tortu upiecť, znie to ako dokonalá sladká pochúťka pre milovníkov dezertov.