Malinová plnka na tortu

Malinová plnka je skvelá voľba pre všetky milovníkov sladkostí, ktorí si chcú vychutnať tortu s čerstvou a lahodnou chuťou malín. Táto plnka je veľmi jednoduchá na prípravu a prinesie do vášho domova vôňu letného ovocia.

Ingrediencie:
– 500 g čerstvých malín
– 150 g cukru
– 1 citrón (šťava)
– 2 lyžice škrobovej múky
– 1 vanilkový cukor
– 1 štipka soli

 

Malinová plnka na tortu

Postup:
1. Maliny umyte a dôkladne ich očistite od stoniek.
2. V hrnci zmiešajte maliny s cukrom, citrónovou šťavou, vanilkovým cukrom a soľou.
3. Na miernom ohni za občasného miešania nechajte zmes variť asi 10 minút, až kým sa maliny nezmäknú.
4. Rozmiešajte škrobovú múku s malým množstvom vody a pridajte ju do varu.
5. Varíme ešte 1-2 minúty, až kým zmes nezhustne.
6. Nechajte plnku vychladnúť a potom ju použite na náplň svojej torty.

Táto malinová plnka je skvelou voľbou pre rôzne druhy tort, či už v kombinácii s čokoládou, vanilkou alebo orechmi. Svieža chuť malín dodá vašej torte špeciálnu chuť a zaručene poteší vaše chuťové bunky. Skúste túto lahodnú plnku a vaši hostia budú určite nadšení!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *