Na výrobu marcipánovej náplne budete potrebovať:
– 200g mandlí
– 200g práškového cukru
– 2 vajcia
– 1 polievková lyžica medu
– čajová lyžička škorice
Marcipánová náplň
Postup:
1. Mandle si opražíme na suchej panvici dozlatista a následne ich necháme vychladnúť.
2. Opečené mandle umiestnime do mixéra a spracujeme na jemnú múčku.
3. Pridáme práškový cukor, vajcia, med a škoricu.
4. Všetko dôkladne premiešame, čím vznikne hustá marcipánová hmota.
5. Hotovú marcipánovú náplň môžeme využiť na plnenie koláčov, tort, šišiek alebo iných sladkých pochúťok.
Tento recept je veľmi jednoduchý a rýchly na realizáciu, a určite vás osloví svojou chuťou a vôňou. Prajeme dobrú chuť!