Na marinované kuracie stehná budeme potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 4 vykostené kuracie stehná
– 4 strúčiky cesnaku, nasekaného
– 1 lyžica čerstvej nasekanej petržlenovej vňate
– 1 lyžica cukru
– 1 lyžica mletej papriky
– 1 lyžica soli
– 1 lyžička mletej čiernej papriky
– 1 lyžička mletej rasce
– 2 lyžice olivového oleja
– šťava z 1 citróna
Marináda na kuracie stehná – vykostené
Postup:
1. V miske zmiešajte cesnak, petržlenovú vňať, cukor, mletú papriku, soľ, mletú čiernu papriku, rasce, olivový olej a citrónovú šťavu. Vzniknutú marinádu dôkladne premiešajte.
2. Kuracie stehná dôkladne opláchnite pod tečúcou vodou a osušte kuchynským papierom.
3. Do marinády ponorte vykostené kuracie stehná a nechajte ich odpočívať v chladničke aspoň 4 hodiny, ideálne cez noc.
4. Pred pečením vyklopte kuracie stehná z marinády a nechajte cez chvíľu odstrejknuť. Preklopte na plech vyložený papierom na pečenie.
5. Pekte v predhriatej rúre na 200 stupňov Celzia približne 40-50 minút, prípadne až kým kurča nebude pekne zlatisto-hnedé a vnútri prepečené.
Marinované kuracie stehná môžete podávať s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad so zemiakovým šalátom, zeleninovým šalátom alebo so špargľou. Dobrú chuť!
Vyzera to super, urcite vyskusam! Dakujem za recept.
Toto sa mi paci, zdalo by sa mi to byt jednoduche na pripravu. Tesim sa na vysledok!
Skvely recept! Kuracie stehna su moje oblubene jedlo, takto marinovane este lepsie.
Skvelý recept! Určite vyskúšam.
Tento recept je úžasný, veľmi ma potešil. Ďakujem!
Ďakujem za skvelý tip na marinádu, toto určite vyskúšam.
Skvelý recept! Určite vyskúšam.
Tento recept je super, ľahko sa pripravuje a chutí skvele!
Neviem si to dočkať, kým vyskúšam tento recept. Znie veľmi chutne!
Tieto kuracie stehná sú jednoducho dokonalé. Vďaka za skvelý nápad!