Ak chcete pripraviť marinované kuracie krídla v mede, môžete postupovať nasledovne:
Potrebné suroviny:
- 1 kg kuracích krídiel
- 3 lyžice medu
- 3 lyžice sójovej omáčky
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- rastlinný olej na pečenie
Marinované kuracie krídla v mede
Postup:
- V miske alebo vrecúšku zmiešajte med, sójovú omáčku, nasekaný cesnak, citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie. Tento zmes nazveme marináda.
- Kuracie krídla dôkladne umyte a osušte kuchynským papierom.
- Vložte kuracie krídla do misky a zalejte ich marinádou. Dobre premiešajte, aby boli krídla rovnomerne potreté marinádou. Nechajte ich marinovať v chladničke aspoň 30 minút, ideálne však niekoľko hodín alebo cez noc.
- Pripravte si plech alebo pekáč a potrite ho rastlinným olejom. Týmto sa zabráni priľnutiu krídel k pekáču.
- Ohrejte rúru na 200 °C.
- Rozložte marinované kuracie krídla na pripravený plech a pečte ich v rúre asi 20-25 minút, alebo kým nie sú pekne zlatohnedé a dobre prepečené.
- Ak máte radi viac karamelizovanú chuť, môžete krídla počas pečenia občas potrieť zvyšnou marinádou.
- Po upečení nechajte krídla krátko vychladnúť a servírujte s prílohou podľa vášho výberu.
Dúfam, že si pochutnáte na týchto marinovaných kuracích krídlach v mede. Dobrú chuť!
2)
Kuracie krídla sú obľúbený pokrm na rôznych oslavách a grilovačkách. Ak hľadáte originálny recept, ktorý dodá krídlam jedinečnú chuť, marinované kuracie krídla v mede sú tou správnou voľbou. Tento recept s jednoduchými ingredienciami vás zaručene nadchne.
Ingrediencie
Aby ste si pripravili marinované kuracie krídla v mede, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 1 kg kuracích krídel
- 3 lyžice medu
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžička cesnaku v prášku
- 1 lyžička papriky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup prípravy
Začnite tým, že dôkladne umyjete kuracie krídla. V strednej miske zmiešajte med, sójovú omáčku, olivový olej, cesnak v prášku, papriku, soľ a korenie. Týmto marinádom dôkladne potrite kuracie krídla a nechajte ich marinovať v chladničke minimálne 2 hodiny, ideálne cez noc.
Po marinovaní si predhrejte rúru na 200°C. Kuracie krídla položte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte ich 30 až 35 minút, pričom ich počas pečenia nezabudnite otočiť, aby sa pekne prepekli a skaramelizovali. Podávajte s obľúbenou prílohou a užite si tento delikátny pokrm!
Výborný recept, skvelá chuť!
Kuracie krídla sú vždy skvelá voľba, tento recept určite vyskúšam!
Tento recept vyzerá jednoducho a chutne, ďakujem za tip!
Mňam, tento recept vyzerá skvelo! Určite ho vyskúšam na rodinnej oslave.
Tento recept je super! Milujem kuracie krídla, takže toto musím vyskúšať.
Chcel by som sa poďakovať za tento skvelý recept. Určite ho vyskúšam.
Recept sa mi veľmi páči, určite ho vyskúšam. Myslím si, že to bude veľmi chutné jedlo.
Tento recept vyzerá veľmi jednoducho a chutne. Mám rada nové recepty a tento sa určite pokúsim uvariť.
Milujem kuracie krídla, tento recept je skvelý. Ďakujem za inšpiráciu!