Ako pripraviť medom marinované kuracie krídla, postupujte podľa nasledujúcich krokov:
Nepostrádateľné ingrediencie:
- 1 kg kuracích krídel
- 3 polievkové lyžice medu
- 3 polievkové lyžice sójovej omáčky
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekaného
- 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
- soľ a čierne korenie podľa osobnej preferencie
- rastlinný olej na potretie plechu
Kuracie krídla marinované v mede
Návod na prípravu:
- V miske alebo uzatvárateľnom vrecúšku spojte med, sójovú omáčku, nasekaný cesnak, citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie. Túto zmes nazveme marinádou.
- Kuracie krídla dôkladne umyte a vysušte pomocou papierových utierok.
- Vložte krídla do misy a zalejte ich marinádou. Dobre premiešajte, aby bola marináda rovnomerne rozložená. Nechajte ich marinovať v chladničke minimálne 30 minút, ideálne však niekoľko hodín alebo aj cez noc.
- Pripravte si plech alebo pekáč a potrite ho rastlinným olejom, aby ste zabránili prilepeniu krídel.
- Predohrejte rúru na 200 °C.
- Rozložte marinované krídla na pripravený plech a pečte ich v predhriatej rúre približne 20-25 minút, alebo kým sa nezafarbia do zlato-hnedej farby a nie sú dokonale prepečené.
- Ak preferujete karamelizovanejšiu chuť, môžete krídla počas pečenia občas potrieť zostávajúcou marinádou.
- Po upečení nechajte krídla chvíľu vychladnúť a podávajte ich s prílohou podľa vašich predstáv.
Dúfam, že si na týchto medom marinovaných kuracích krídlach pochutnáte. Dobrú chuť!
2) Marinované kuracie krídla v mede
Kuracie krídla sú populárnym pokrmom na rôznych oslavách alebo grilovačkách. Ak hľadáte jedinečný recept, ktorý prinesie krídlám špeciálnu chuť, medom marinované kuracie krídla sú skvelou voľbou. Tento recept s jednoduchými prísadami vás určite očarí.
Ingrediencie
Aby ste si pripravili kuracie krídla marinované v mede, budete potrebovať nasledujúce zložky:
- 1 kg kuracích krídel
- 3 polievkové lyžice medu
- 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
- 1 polievkovú lyžicu olivového oleja
- 1 čajovú lyžičku cesnaku v prášku
- 1 čajovú lyžičku papriky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup prípravy
Na začiatku dôkladne umyte kuracie krídla. V strednej miske zmiešajte med, sójovú omáčku, olivový olej, cesnak v prášku, papriku, soľ a čierne korenie. Touto marinádou dobre potrite kuracie krídla a nechajte ich marinovať v chladničke minimálne 2 hodiny, ideálne cez noc.
Po marinovaní si predohrejte rúru na 200°C. Kuracie krídla položte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte ich 30 až 35 minút, pričom ich nezabudnite pri pečení otočiť, aby sa rovnomerne prepekli a skaramelizovali. Podávajte s obľúbenou prílohou a užite si túto lahodnú delikatesu!