Marinované kuracie krídla v mede

 

Ako pripraviť medom marinované kuracie krídla, postupujte podľa nasledujúcich krokov:

Nepostrádateľné ingrediencie:

  • 1 kg kuracích krídel
  • 3 polievkové lyžice medu
  • 3 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekaného
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
  • soľ a čierne korenie podľa osobnej preferencie
  • rastlinný olej na potretie plechu

 

Kuracie krídla marinované v mede

Návod na prípravu:

  1. V miske alebo uzatvárateľnom vrecúšku spojte med, sójovú omáčku, nasekaný cesnak, citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie. Túto zmes nazveme marinádou.
  2. Kuracie krídla dôkladne umyte a vysušte pomocou papierových utierok.
  3. Vložte krídla do misy a zalejte ich marinádou. Dobre premiešajte, aby bola marináda rovnomerne rozložená. Nechajte ich marinovať v chladničke minimálne 30 minút, ideálne však niekoľko hodín alebo aj cez noc.
  4. Pripravte si plech alebo pekáč a potrite ho rastlinným olejom, aby ste zabránili prilepeniu krídel.
  5. Predohrejte rúru na 200 °C.
  6. Rozložte marinované krídla na pripravený plech a pečte ich v predhriatej rúre približne 20-25 minút, alebo kým sa nezafarbia do zlato-hnedej farby a nie sú dokonale prepečené.
  7. Ak preferujete karamelizovanejšiu chuť, môžete krídla počas pečenia občas potrieť zostávajúcou marinádou.
  8. Po upečení nechajte krídla chvíľu vychladnúť a podávajte ich s prílohou podľa vašich predstáv.

Dúfam, že si na týchto medom marinovaných kuracích krídlach pochutnáte. Dobrú chuť!

Marinované kuracie krídla v mede-2

Ako pripraviť ibištekový čaj?

Ako pripraviť ibištekový čaj?

Čítať viac »

2) Marinované kuracie krídla v mede

Kuracie krídla sú populárnym pokrmom na rôznych oslavách alebo grilovačkách. Ak hľadáte jedinečný recept, ktorý prinesie krídlám špeciálnu chuť, medom marinované kuracie krídla sú skvelou voľbou. Tento recept s jednoduchými prísadami vás určite očarí.

Ingrediencie

Aby ste si pripravili kuracie krídla marinované v mede, budete potrebovať nasledujúce zložky:

  • 1 kg kuracích krídel
  • 3 polievkové lyžice medu
  • 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 1 polievkovú lyžicu olivového oleja
  • 1 čajovú lyžičku cesnaku v prášku
  • 1 čajovú lyžičku papriky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup prípravy

Na začiatku dôkladne umyte kuracie krídla. V strednej miske zmiešajte med, sójovú omáčku, olivový olej, cesnak v prášku, papriku, soľ a čierne korenie. Touto marinádou dobre potrite kuracie krídla a nechajte ich marinovať v chladničke minimálne 2 hodiny, ideálne cez noc.

Po marinovaní si predohrejte rúru na 200°C. Kuracie krídla položte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte ich 30 až 35 minút, pričom ich nezabudnite pri pečení otočiť, aby sa rovnomerne prepekli a skaramelizovali. Podávajte s obľúbenou prílohou a užite si túto lahodnú delikatesu!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

9 Komentárov

  1. Finka Bystrik píše:

    Výborný recept, skvelá chuť!

  2. Daniel Kalisky píše:

    Kuracie krídla sú vždy skvelá voľba, tento recept určite vyskúšam!

  3. Bohdan85 píše:

    Tento recept vyzerá jednoducho a chutne, ďakujem za tip!

  4. Ijanik píše:

    Mňam, tento recept vyzerá skvelo! Určite ho vyskúšam na rodinnej oslave.

  5. Arpad36 píše:

    Tento recept je super! Milujem kuracie krídla, takže toto musím vyskúšať.

  6. Patrik20 píše:

    Chcel by som sa poďakovať za tento skvelý recept. Určite ho vyskúšam.

  7. Vmurcova píše:

    Recept sa mi veľmi páči, určite ho vyskúšam. Myslím si, že to bude veľmi chutné jedlo.

  8. Holubova Diana píše:

    Tento recept vyzerá veľmi jednoducho a chutne. Mám rada nové recepty a tento sa určite pokúsim uvariť.

  9. Ales Karvas píše:

    Milujem kuracie krídla, tento recept je skvelý. Ďakujem za inšpiráciu!