mleté korenie, bazalku a necháme všetko spolu variť, aby sa chute prelínali.
4. Medzitým uvaríme špagety podľa pokynov na obale a scedíme ich.
5. Hotové mäsové guľky podávame s paradajkovou omáčkou a špagetami.
Dobrú chuť!
4. Počas toho si pripravíme špagety podľa pokynov na obale.
5. Keď sú špagety hotové, scedíme ich a premiešame s mäsovými guľkami v paradajkovej omáčke.
6. Podávame okamžite a môžeme posypať nastrúhaným parmezánom.
Tip: Pre tých, ktorí majú radi ostrejšie jedlá, je možné pridať do omáčky niekoľko kúskov chilli papričky. Prajeme dobrú chuť!
Celkom zaujímavé video.
5) Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s mozzarellou
Na prípravu mäsových guľôčok v paradajkovej omáčke s mozzarellou budete potrebovať nasledujúce suroviny:
– 500 g mletého mäsa (hovädzie alebo bravčové)
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 vajce
– 3 polievkové lyžice strúhanej múky
– soľ, korenie a mletá červená paprika
– 1 plechovku krájaných paradajok
– 1 čajovú lyžičku cukru
– 1 guľku mozzarelly
– čerstvú petržlenovú vňať na dekoráciu
– olej na smaženie
Postup:
1. Cibuľu a cesnak jemne nasekáme. V miske zmiešame mleté mäso s cibuľou, cesnakom, vajcom, múkou a dochutíme soľou, korením a mletou červenou paprikou.
2. Z mäsovej zmesi tvarujeme malé guľky a opražíme ich na rozohriatej panvici s olejom do zlatista.
3. V ďalšom hrnci rozohrejeme olej a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájané paradajky, cukor a necháme omáčku pomaly dusiť asi 15 minút.
4. Do omáčky vkládame opečené mäsové guľky a necháme ich ešte krátko povariť.
5. Mozzarellu nakrájame na tenké plátky a pokladáme ju na vrch jedlá. Podávame s čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tento lahodný recept na mäsové guľky v paradajkovej omáčke s mozzarellou je skvelým tipom na rodinné večere alebo oslavy. Prajeme dobrú chuť!
6) Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s ryžou
Potrebujeme:
– 500 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo kuracie)
– 2 polievkové lyžice oleja
– 1 cibuľu, nasekanú na malé kúsky
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
– 1 lyžičku mletej sladkej papriky
– 1 lyžičku mletej rasce
– 800 g nasekaných paradajok (prípadne paradajkový pretlak)
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 1 šálku ryže
Postup:
1. V miske zmiešajte mleté mäso so soľou, čiernym korením, mletou sladkou paprikou a mletou rascou. Tvarujte guľky veľkosti tenisovej lopty.
2. Na panvici rozohrejte olej a orestujte na ňom cibuľu s cesnakom dozlatista.
3. Pridajte nasekané paradajky a nechajte omáčku zohriať. Podľa preferencií osoľte a okoreňte.
4. Do omáčky opatrne vložte mäsové guľky a varte na miernom ohni približne 20 minút, alebo kým nie sú mäsové guľky úplne uvarené.
5. Medzitým si pripravíme ryžu podľa pokynov na obale.
6. Podávame mäsové guľky v paradajkovej omáčke s uvarenou ryžou.
Dobrú chuť!

7) Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s knedľou
Budeme potrebovať tieto ingrediencie:
– 500 g mäsových guľiek
– 500 ml paradajkovej omáčky
– 1 žltú cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, čierne korenie a paprika podľa chuti
– olej na praženie
Pokyny:
1. Cibuľu a cesnak dôkladne nasekáme.
2. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme na ňom cibuľu s cesnakom, až cibuľa zmäkne.
3. Pridáme mäsové guľky a opražíme ich zo všetkých strán.
4. Následne pridáme paradajkovú omáčku a varíme približne 20 minút na miernom ohni.
5. Dochutíme soľou, korením a paprikou podľa preferencií.
6. Podávame s knedľou.
Dobrú chuť!
8) Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s kasou
Na prípravu mäsových guľôčok v paradajkovej omáčke s kasou budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 500 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo kuracie)
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, korenie a mletá paprika
– 2 vajcia
– strúhanku
– olej na smaženie
– 1 veľkú konzervu krájaných paradajok
– 2 lyžice paradajkového pretlaku
– 1 lyžica cukru
– 200 g kasy
Postup:
1. Cibuľu a cesnak nakrájame na jemno a osmažíme na oleji.
2. V miske zmiešame mleté mäso, osmaženú cibuľu a cesnak, vajcia, soľ, korenie a mletú papriku a dôkladne premiešame.
3. Z tejto zmesi tvarujeme guľky a obalíme ich v strúhanke.
4. Guľky opražíme na oleji, kým sa nezlatnú a chutne nevonia.
5. V hrnci zohrejeme pretlak, pridáme na kocky nakrájané paradajky, cukor, soľ a korenie a privedieme k varu.
6. Následne vmiešame guľky a necháme omáčku povariť ešte asi 10 minút.
7. Kazu uvaríme podľa pokynov na obale.
8. Hotovú kasu podávame s mäsovými guľkami v paradajkovej omáčke.
Dobrú chuť!
Pečený bôčik - 8x Dokonalý recept | Chutná Vareška

Pečený bôčik na osem spôsobov ktoré som pre vás pripravila. S kyslou kapustou, s ryžou, s jablkami, s karamelom, cesnakom, plnkou a ...
Recipe Ingredients:
5