Medový koláč plnka

Medový koláč sa radí medzi klasické slovenské dezerty, ktoré sú obľúbené nielen počas sviatkov, ale aj pri rôznych oslavách a príležitostiach. Má sladkú a jemnú chuť, ktorú dotvára med a koreniny zahrnuté v recepte. Ak máte záujem pripraviť tento chutný koláč s bohatou plnkou, riaďte sa nasledujúcim postupom:

Na prípravu cesta budete potrebovať:
– 300 g múky
– 150 g zmäknutého masla
– 1 vajce
– 100 g práškového cukru
– 1 ČL prášku do pečiva
– 1 ČL mletej škorice
– 1 ČL mletého muškátového orieška
– 2 PL medu

Na prípravu plnky:
– 200 g mletých orechov
– 150 g cukru
– 1 ČL mletej škorice
– 1 ČL mletého muškátového orieška
– 1 PL medu
– 1 vajce

 

Halušky do hráškovej polievky

Halušky do hráškovej polievky

Čítať viac »

Plnka pre medový koláč

Následujúci postup:
1. V miske dôkladne zmiešajte múku, prášok do pečiva a koreniny (škoricu a muškátový oriešok).
2. K tejto zmesi pridajte zmäknuté maslo, práškový cukor, vajce a med. Dôkladne vypracujte hladké cesto.
3. Cesto rozvaľkajte a následne preneste do formy vystlanej papierom na pečenie.
4. Všetky ingrediencie na plnku dôkladne premiešajte a rovnomerne naneste na cesto.
5. Na vrch položte pásiky cesta, čím vytvoríte mriežkový vzor.
6. Pečte na teplote 180 °C približne 25-30 minút, až kým koláč nezíska peknú zlatistú farbu.

Po upečení nechajte medový koláč vychladnúť a potom ho nakrájajte na štvorce. Skvele sa hodí k šálke kávy alebo čaju a určite poteší vás aj vašich hostí. Príjemnú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *