Melencová polievka - hríbová

 

Ak hľadáte recept na hríbovú krémovú polievku, tu je jednoduchý a chutný návod:

Suroviny:

  • 500 g húb (napríklad rôzne druhy hribov)
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 polievkové lyžice masla
  • 4 polievkové lyžice múky
  • 1 liter vývaru (môže byť zeleninový, hovädzí alebo hubový)
  • 200 ml smotany na varenie
  • soľ a čerstvé mleté čierne korenie podľa chuti
  • petržlenová vňať na ozdobenie

 

Melencová polievka – hríbová

Postup:

  1. Huby dôkladne umyte a nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu a cesnak nasekajte na drobno.
  2. Na panvici rozpáľte maslo a opražte na ňom cibuľu a cesnak, kým nezačnú zlato-hnednúť.
  3. Pridajte hríby a orestujte ich s cibuľou a cesnakom, kým sa tekutina z húb neodparí.
  4. Pridajte múku a dobre premiešajte, aby sa odstránila nepríjemná chuť múky. Krátko orestujte.
  5. Postupne pridávajte vývar a stále miešajte, kým nevznikne hladká zmes.
  6. Povarte polievku približne 10 minút, aby sa chute prepojili.
  7. Pomocou mixéra alebo tyčového mixéra rozmixujte polievku do hladkej, krémovej konzistencie.
  8. Do polievky pridajte smotanu a dobre zamiešajte. Dochutite soľou a čiernym korením.
  9. Podávajte polievku horúcu, posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou na zvýraznenie chuti a dekoráciu.

Dúfam, že sa vám táto hríbová krémová polievka bude páčiť!

Melencová polievka - hríbová-2

Ako variť džem?

Ako variť džem?

Čítať viac »

2) Melencová polievka – hríbová

Melencová polievka, známa aj ako hríbová polievka, je populárne jedlo v mnohých príbytkoch. Patrí medzi výživné a chutné polievky, ktoré sa dajú zvariť z rôznych druhov húb. V tejto forme vám ukážeme, ako si jednoducho pripravíte túto lahodnú polievku doma. S našimi tipmi a receptom sa rýchlo stane vašou obľúbenou voľbou počas chladnejších dní.

Ingrediencie na melencovú polievku

Predtým, než začnete s prípravou, zhromaždite nasledujúce suroviny:

  • 500 g čerstvých hríbov (napríklad hliva, šampiňóny alebo iné)
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1 dl smotany na varenie
  • soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup pri príprave melencovej polievky

Začnite jemným nasekaním cibule a mrkvy, ktoré osmažíte na panvici s trochou oleja, kým nezískajú zlatistú farbu. Pridajte nakrájané hríby a chvíľu ich restujte, kým nevydajú svoju šťavu. Následne pridajte na kocky nakrájané zemiaky a zalejte všetko zeleninovým vývarom.

Varte na miernom ohni približne 20 minút, kým zemiaky a mrkva nezmäknú. Po uvarení pridajte smotanu na varenie a dobre zamiešajte. Na konci dochutíte soľou a korením, a nakoniec ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou. Podávajte teplé a vychutnajte si lahodnú chuť melencovej polievky!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *