Mleté bravčové bifteky

 

Ak máte chuť na mleté mäso z bravčoviny, pripravila som pre vás vynikajúci recept:

Čo budete potrebovať:

  • 500 g bravčového mletého mäsa
  • 1 väčšiu cibuľu, nakrájanú nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 vajce
  • 1/2 šálky strúhanky alebo rozdrveného chleba
  • 2 lyžice obľúbenej omáčky (napríklad kečup, worcestershire)
  • soľ a čierne korenie na ochutenie
  • olivový olej na opekanie

Pokyny na prípravu:

  1. V miske dôkladne zmiešajte mleté bravčové mäso, cibuľu, cesnak, vajce, strúhanku a omáčku.
  2. Premiešajte všetky ingrediencie, aby sa dobre spojili.
  3. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa preferencie.
  4. Formujte mäsovú zmes do plátkov podľa vašich predstáv.
  5. Na panvici s olivovým olejom opatrne osmažte bifteky z oboch strán, kým sa vnútri nedosiahne teplota približne 70 stupňov Celzia.
  6. Podávajte spolu s prílohou podľa vášho výberu, ako je napríklad zemiakový prívarok alebo pečené zemiaky.

Verím, že si vychutnáte svoje chutné a jednoduché mleté bravčové bifteky!

Mleté bravčové bifteky-2

2) Mleté bravčové bifteky

Ak túžite po lahodnom a nenáročnom recepte na mleté bravčové bifteky, ste tu správne. Tento recept skombinuje vynikajúcu chuť a jednoduchú prípravu, čo z neho robí ideálne jedlo na každodenné varenie. Mleté bravčové bifteky sú dokonalé na rodinné večere alebo stretnutia s priateľmi.

Ako pripraviť žĺtok pre bábätko?

Ako pripraviť žĺtok pre bábätko?

Čítať viac »

Potrebné prísady na mleté bravčové bifteky

Na prípravu mletých bravčových biftekov budete potrebovať tieto zložky:
– 500 g mletého bravčového mäsa
– 1 cibuľa, jemne nakrájaná
– 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
– 1 vajce
– 100 g strúhanky
– Soľ a čierne korenie podľa chuti
– 1 čajová lyžička paprika
– Olej na vyprážanie

Postup prípravy mletých bravčových biftekov

Najskôr na panvici osmažte cibuľu na oleji do zlatista. V miske zmiešajte mleté bravčové mäso, osmaženú cibuľu, cesnak, vajce, strúhanku, soľ, čierne korenie a papriku. Dôkladne premiešajte, aby sa zložky dokonale skombinovali.

Potom z tejto zmesi vytvorte malé bifteky a uložte ich na tanier. Na panvici zohrejte olej a vyprážajte bifteky do zlatista z oboch strán, približne 5-7 minút na každú stranu. Môžete ich podávať s obľúbenou prílohou, ako je zeleninový šalát.

Tento recept na mleté bravčové bifteky je nielen chutný, ale aj rýchly na prípravu. Užite si ich vynikajúcu chuť a prekvapte svoju rodinu alebo priateľov týmto jedinečným jedlom!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Jeden komentár

  1. Wera E. píše:

    Mleté bravčové bifteky sme si veľmi z manželom vychutnali.Ďakujem za recept.Spravim si ich aj nabuduce.Odporučam.