Samozrejme! Tu je návod na prípravu mletého hovädzieho mäsa so špagetami:
Ingrediencie:
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 1 konzerva (400 g) nasekaných paradajok
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 lyžica olivového oleja
- soľ a čierne korenie na dochutenie
- 400 g špagiet
- čerstvý parmezán, nastrúhaný (voliteľné)
Mleté hovädzie mäso so špagetami
Postup:
- V veľkom hrnci priveďte k varu osolenú vodu a uvarte špagety podľa návodu na obale. Keď sú špagety al dente, sceďte ich a odložte bokom.
- Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte doň cibuľu. Opekajte cibuľu, kým nezmäkne. Následne prisypte cesnak a ďalej smažte približne 1 minútu.
- Na panvicu pridajte mleté hovädzie mäso a varte, až sa úplne zatiahne a jemne rozpadne. Priebežne premiešavajte, aby sa mäso rovnomerne prepieklo.
- Pridajte nasekané paradajky a paradajkový pretlak. Dobre premiešajte a nechajte zmes na miernom ohni variť asi 10 – 15 minút, aby sa chute prepojili a ochutili.
- Podľa chuti dochutíme soľou a čiernym korením.
- Podávajte mleté hovädzie mäso na špagetách. Na ozdobenie môžete použiť nastrúhaný parmezán.
Dúfam, že sa vám podarí vytvoriť výborné hovädzie mäso so špagetami! Prajem dobrú chuť!
2) Mleté hovädzie mäso na špagety
Špagety s mletým hovädzím mäsom sú jedným z najpopulárnejších pokrmov po celom svete. Tento chutný recept predstavuje skvelý spôsob, ako si pripraviť rýchlu a výživnú večeru alebo obed. S jednoduchými surovinami a krátkym postupom si môžete vychutnať naozaj lahodné jedlo, ktoré si zamilujete.
Ingrediencie na prípravu
Na prípravu špagiet s mletým hovädzím mäsom budete potrebovať nasledujúce zložky:
- 400 g mletého hovädzieho mäsa
- 300 g špagiet
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 400 g konzervovaných rajčín
- 1 čajová lyžička sušenej bazalky
- 1 čajová lyžička sušeného oregana
- soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
- olivový olej na vyprážanie
Jednoduchý postup na prípravu špagiet s mletým hovädzím mäsom
Príprava je jednoduchá a rýchla. Najprv uvarte špagety podľa pokynov uvedených na obale. Medzitým na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Keď cibuľa zmäkne, pridajte pretlačený cesnak a mleté hovädzie mäso. Smažte, až kým mäso nezíska zlatistú farbu a nie je dobre prepečené.
Potom prisypte konzervované rajčiny, sušenú bazalku, oregano, soľ a čierne korenie. Nechajte zmes variť na nízkej teplote približne 15 minút, aby sa chute prepojili. Uvarené špagety sceďte a premiešajte ich s omáčkou. Pred podávaním môžete ozdobiť čerstvou bazalkou.
Tento recept je ideálny na rodinné večere alebo ako pokrm na oslavy. Vyskúšajte ho ešte dnes a užite si vynikajúcu chuť špagiet s mletým hovädzím mäsom!