Tu sú niektoré vynikajúce recepty na prípravu kuracieho mäsa:
- Kuracie mäso s cesnakom a bylinkami:
- V miske skombinujte olivový olej, nasekaný cesnak, čerstvé bylinky (napríklad tymián, rozmarín, petržlen) a soľ.
- Na kuracie kusy urobte malé zárezy a natrite ich marinádou. Nechajte aspoň 30 minút odpočívať.
- Grilujte alebo opečte na pánvi, kým nebudú kuracie kúsky vo vnútri úplne prepečené.
- Kuracie mäso s medom a sójovou omáčkou:
- V miske zmiešajte sójovú omáčku, med, mletú červenú papriku a dobre premiešajte.
- Kuracie kúsky ponorte do tejto marinády a nechajte odležať aspoň 1 hodinu.
- Opečte na pánvi alebo upiecť v rúre, kým mäso nie je dobre prepečené.
- Kuracie mäso s cesnakom a citrónom:
- Kuracie prsia nakrájajte na tenké plátky a dochuťte soľou a korením.
- Na pánvi rozohrejte olivový olej a ochraňte cesnak, kým nezhnedne.
- Pridajte kuracie prsia a opekajte, kým nie sú dôkladne prepečené.
- Servírujte s rezancami, ryžou alebo zeleninou.
Mleté kuracie mäso – recepty
Ingrediencie:
- 500 g mletého kuracieho mäsa
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 stredná mrkva (nastrúhaná)
- 1 vajce
- 3-4 polievkové lyžice strúhanky (podľa potreby môžete pridať aj viacej)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1/2 čajovej lyžičky papriky (mletej)
- 1/2 čajovej lyžičky sušenej majoránky (voliteľné)
- Olej na vyprážanie
Postup:
-
Príprava zeleniny: Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno. Na pánvi s malým množstvom oleja ich opražte do zlatohneda. Pridajte nastrúhanú mrkvu a krátko ju poduste, aby zmäkla. Nechajte vychladnúť.
-
Miešanie zmesi: Do veľkej misy vložte mleté kuracie mäso, vychladnutú cibuľu s mrkvou, rozšľahané vajce, strúhanku, soľ, korenie, papriku a majoránku. Všetko dôkladne premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
-
Tvorba fašírok: Z pripravenej zmesi formujte malé fašírky. Môžete ich vytvoriť do guľatých alebo plochých tvarov podľa vlastného vkusu.
-
Vyprážanie: Na pánvi rozohrejte olej a fašírky opražte z oboch strán dozlatista, približne 3-4 minúty na každej strane. Po vyprážaní ich uložte na papierovú utierku, aby ste odstránili prebytočný olej.
-
Podávanie: Kuracie fašírky môžete servírovať s obľúbenou prílohou – veľmi dobre sa hodia napríklad s varenými zemiakmi, ryžou alebo čerstvým šalátom.
Tipy:
- Ak máte radi pikantnejšie pokrmy, môžete pridať aj chili korenie alebo iné koreniny podľa preference.
- Do fašírok môžete pridať aj bylinky, ako sú petržlen alebo bazalka, pre osviežujúci pocit.
Prajem dobrú chuť!