Toto je jednoduchý návod na prípravu mletých rezňov s pečeňovým krémom:
Ingrediencie:
- 500 g mäsovej zmesi (napríklad rovnaké množstvo bravčového a hovädzieho mäsa)
- 1 stredne veľká cibuľa, drobne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, drobne nasekané
- 2 vajcia
- 3 polievkové lyžice múky
- soľ a korenie podľa chuti
- rastlinný olej na vyprážanie
Mleté rezne s pečeňovým krémom
Príprava:
- V mise zmiešajte mleté mäso, cibuľu, cesnak, vajcia, múku, soľ a korenie. Dobre premiešajte, aby sa všetky suroviny spojili.
- Na strednom ohni rozohrejte panvicu s dostatočným množstvom oleja.
- Vytvarujte z mäsovej zmesi placky a opatrne ich vhodte do horúceho oleja na panvici.
- Opražte mleté rezne z oboch strán do zlatista, pričom skontrolujte, či sú vo vnútri prepečené. Môžete použiť vidličku na overenie.
- Vyberte mleté rezne z panvice a položte ich na tanier so servítkou, aby ste odstránili prebytočný olej.
Pečeňový krém:
Ingrediencie:
- 250 g jemne nasekanej pečene
- 1 veľká cibuľa, drobne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, drobne nasekané
- 200 ml smotany na šľahanie
- Soľ a korenie podľa chuti
- Rastlinný olej na opraženie cibule
Príprava:
- Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu s cesnakom, kým nebudú mäkké a zlatisté.
- Pridajte jemne nasekanú pečeň a opražte ju, kým sa nezmäkne a nie je dobre prepečená.
- Skombinujte smotanu so soľou a korením, potom ju pridajte do panvice s opečenou pečeňou. Dobre premiešajte a nechajte vrieť, kým sa zmes nezahustí.
- Ochutnajte a podľa potreby dokoreňte a dosoľte.
- Na tanieri servírujte mleté rezne a nalejte na ne horúci pečeňový krém. Môžete podávať so zemiakmi na pare alebo varenými cestovinami.
Verím, že vám tento recept bude chutiť!
2) Mleté rezne s pečeňovým krémom
Mleté rezne s pečeňovým krémom sú populárne a sýte jedlo, ktoré si nájde svoje miesto na stole v každej domácnosti. Tento recept vám ponúkne jednoduché a chutné riešenie.postupom, ktorý zvládne skutočne každý a výsledok vás určite osloví. Tradičné rezne obohatené o jemný pečeňový krém vytvorí vyváženú kombináciu chutí, ktorou potešíte svojich blízkych.
Ingrediencie na mleté rezne
Na prípravu tohto jedinečného pokrmu budete potrebovať nasledujúce suroviny:
- 500g mletého mäsa (bravčové alebo hovädzie)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 vajcia
- 200g strúhanky
- soľ a korenie podľa osobnej chuti
- olej na vyprážanie
Príprava pečeňového krému
Okrem mletých rezňov vyrobíme aj chutný pečeňový krém. Na jeho prípravu budete potrebovať:
- 300g kuracej pečene
- 1 cibuľa
- 200ml smotany
- soľ, korenie a bylinky podľa chuti
Postup prípravy
Začneme s prípravou mletých rezňov. Cibuľu a cesnak nasekáme na drobné kúsky a na panvici ich opražíme do zlatista. Kombinujeme mleté mäso s opraženou cibuľou, cesnakom, vajíčkami, soľou a korením. Z tejto zmesi vytvarujeme ploché rezne, ktoré obalíme v strúhanke a na rozohriatom oleji vyprážame do zlatohnedej farby.
Na prípravu pečeňového krému na panvici osmažíme cibuľu a následne pridáme nakrájanú kuraciu pečeň. Opražíme do zmäknutia, potom pridáme smotanu a dochutíme soľou, korením a bylinkami. Miešame, kým nedosiahneme hladkú konzistenciu.
Servírovanie
Hotové mleté rezne podávame teplé s pečeňovým krémom. Možete ich doplniť zemiakovou kašou alebo čerstvým zeleninovým šalátom. Tento recept si zamilujete, pretože spája úžasné chute a je ideálny na každodenné obedy či večere.