Mleté rezne s pečeňovým krémom

 

Toto je jednoduchý návod na prípravu mletých rezňov s pečeňovým krémom:

Ingrediencie:

  • 500 g mäsovej zmesi (napríklad rovnaké množstvo bravčového a hovädzieho mäsa)
  • 1 stredne veľká cibuľa, drobne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, drobne nasekané
  • 2 vajcia
  • 3 polievkové lyžice múky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • rastlinný olej na vyprážanie

 

Mleté rezne s pečeňovým krémom

Príprava:

  1. V mise zmiešajte mleté mäso, cibuľu, cesnak, vajcia, múku, soľ a korenie. Dobre premiešajte, aby sa všetky suroviny spojili.
  2. Na strednom ohni rozohrejte panvicu s dostatočným množstvom oleja.
  3. Vytvarujte z mäsovej zmesi placky a opatrne ich vhodte do horúceho oleja na panvici.
  4. Opražte mleté rezne z oboch strán do zlatista, pričom skontrolujte, či sú vo vnútri prepečené. Môžete použiť vidličku na overenie.
  5. Vyberte mleté rezne z panvice a položte ich na tanier so servítkou, aby ste odstránili prebytočný olej.

Pečeňový krém:

Ingrediencie:

  • 250 g jemne nasekanej pečene
  • 1 veľká cibuľa, drobne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, drobne nasekané
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Rastlinný olej na opraženie cibule

Príprava:

  1. Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu s cesnakom, kým nebudú mäkké a zlatisté.
  2. Pridajte jemne nasekanú pečeň a opražte ju, kým sa nezmäkne a nie je dobre prepečená.
  3. Skombinujte smotanu so soľou a korením, potom ju pridajte do panvice s opečenou pečeňou. Dobre premiešajte a nechajte vrieť, kým sa zmes nezahustí.
  4. Ochutnajte a podľa potreby dokoreňte a dosoľte.
  5. Na tanieri servírujte mleté rezne a nalejte na ne horúci pečeňový krém. Môžete podávať so zemiakmi na pare alebo varenými cestovinami.

Verím, že vám tento recept bude chutiť!

Mleté rezne s pečeňovým krémom-2

Kuracie stehná s cestovinami

Kuracie stehná s cestovinami

Čítať viac »

2) Mleté rezne s pečeňovým krémom

Mleté rezne s pečeňovým krémom sú populárne a sýte jedlo, ktoré si nájde svoje miesto na stole v každej domácnosti. Tento recept vám ponúkne jednoduché a chutné riešenie.postupom, ktorý zvládne skutočne každý a výsledok vás určite osloví. Tradičné rezne obohatené o jemný pečeňový krém vytvorí vyváženú kombináciu chutí, ktorou potešíte svojich blízkych.

Ingrediencie na mleté rezne

Na prípravu tohto jedinečného pokrmu budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 500g mletého mäsa (bravčové alebo hovädzie)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 vajcia
  • 200g strúhanky
  • soľ a korenie podľa osobnej chuti
  • olej na vyprážanie

Príprava pečeňového krému

Okrem mletých rezňov vyrobíme aj chutný pečeňový krém. Na jeho prípravu budete potrebovať:

  • 300g kuracej pečene
  • 1 cibuľa
  • 200ml smotany
  • soľ, korenie a bylinky podľa chuti

Postup prípravy

Začneme s prípravou mletých rezňov. Cibuľu a cesnak nasekáme na drobné kúsky a na panvici ich opražíme do zlatista. Kombinujeme mleté mäso s opraženou cibuľou, cesnakom, vajíčkami, soľou a korením. Z tejto zmesi vytvarujeme ploché rezne, ktoré obalíme v strúhanke a na rozohriatom oleji vyprážame do zlatohnedej farby.

Na prípravu pečeňového krému na panvici osmažíme cibuľu a následne pridáme nakrájanú kuraciu pečeň. Opražíme do zmäknutia, potom pridáme smotanu a dochutíme soľou, korením a bylinkami. Miešame, kým nedosiahneme hladkú konzistenciu.

Servírovanie

Hotové mleté rezne podávame teplé s pečeňovým krémom. Možete ich doplniť zemiakovou kašou alebo čerstvým zeleninovým šalátom. Tento recept si zamilujete, pretože spája úžasné chute a je ideálny na každodenné obedy či večere.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *