Mleté rezne s pečeňovým krémom

Tu je jednoduchý recept na prípravu mletých rezní s pečeňovým krémom:

Suroviny:

  • 500 g mletej zmesi mäsa (napr. bravčové a hovädzie mäso v pomere 1:1)
  • 1 stredne veľká cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 vajcia
  • 3 lyžice suchých múk
  • soľ a korenie podľa chuti
  • rastlinný olej na opekanie

 

Mleté rezne s pečeňovým krémom

Príprava:

  1. V miske zmiešajte mleté mäso, cibuľu, cesnak, vajcia, múku, soľ a korenie. Dôkladne premiešajte, kým sa všetky ingrediencie dobre nespoja.
  2. Varte voľnú panvicu s dostatočným množstvom oleja na strednom ohni.
  3. Vytvarujte placky z mäsovej zmesi a opatrne ich vysvihnite do horúceho oleja na panvici.
  4. Opražte mleté rezní na oboch stranách, kým nezískajú zlatohnedú farbu a vnútri nie sú úplne prepečené. Pomocou vidličky môžete skontrolovať, či sú dobre upečené.
  5. Vyberte mleté rezní z panvice a odložte ich na tanier so servíetami na odstránenie prebytočného oleja.

Pečeňový krém:

Suroviny:

  • 250 g pečene, jemne nasekanej
  • 1 veľká cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Rastlinný olej na opraženie cibule

Príprava:

  1. Na panvici zohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a zlatisté.
  2. Pridajte jemne nasekanú pečeň a opražte ju, kým nebude mäkká a dobre prepečená.
  3. Zmiešajte smotanu so soľou a korením a pridajte ju do panvice s opečenou pečeňou. Dobre premiešajte a nechajte vrieť, kým sa zmes nedostatočne nezhustí.
  4. Ochutnajte a prípadne dosoľte a dokoreňte podľa potreby.
  5. Na tanieri servírujte mleté rezní a na ne nalejte horúci pečeňový krém. Podávajte s dusenými zemiakmi alebo varenými cestovinami.

Dúfam, že tento recept vám bude chutiť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *