Mleté teľacie mäso v kapustových listoch

 

Rád vám poskytnem recept na mleté teľacie mäso zabalené v kapustových listoch. Tu je jednoduchý návod:

Ingrediencie:

  • 8 veľkých listov kapusty
  • 500 g mletého teľacieho masa
  • 1 cibuľa, najemno nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, pomleté
  • 1 vajce
  • 1/2 šálky strúhanej mozzarelly
  • 1/4 šálky strúhaného parmezánu
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencií
  • 1 konzerva paradajkového pretlaku (400 g)
  • 2 lyžice olivového oleja

 

Mleté teľacie mäso v kapustových listoch

Návod na prípravu:

  1. V hrnci priveďte osolenú vodu do varu. Kapustové listy ponorte do vriacej vody a varte 3-5 minút, kým nezmäknú. Potom ich sceďte a nechajte vychladnúť.
  2. Na panvici rozohrejte olivový olej a opražte cibuľu spolu s cesnakom, až kým nebudú priesvitné. Odstráňte z tepla a nechajte vychladnúť.
  3. V miske skombinujte mleté mäso, vajce, strúhanú mozzarellu, strúhaný parmezán, orestovanú cibuľu a cesnak, sladkú papriku a soľ a korenie podľa chuti. Dobre premiešajte.
  4. Na každý kapustový list položte lyžicu plnky a rolovanie pevne uzavrite. Pokračujte, kým využijete všetky kapustové listy a mleté mäso.
  5. V hrnci zohrejte paradajkový pretlak. Keď začne vrieť, pridajte zrolované kapustové listy. Znížte teplotu a varte ich zakryté po dobu 15-20 minút, až kým nie je mäso dôkladne prepečené.
  6. Podávajte horúce, ozdobené strúhaným parmezánom.

Tento recept vám poskytne možnosť vychutnať si lahodné mleté teľacie mäso obalené v kapustových listoch. Dobrú chuť!

Mleté teľacie mäso v kapustových listoch-2

Zeleninová brokolicova polievka

Zeleninová brokolicova polievka

Čítať viac »

2) Mleté teľacie mäso v kapustových listoch

Kapusta je výborná a nutrične hodnotná zelenina, ktorá môže slúžiť ako základ pre rôzne pokrmy. Dnes sa pozrieme na originálny recept, ktorý využíva mleté teľacie mäso zabalene v kapustových listoch. Tento recept je nielen chutný, ale aj zdravý a skvele sa hodí na rodinné obedy alebo večere.

Ingrediencie

Na prípravu tohto pokrmu budeme potrebovať nasledujúce súčasti:

  • 500 g mletého teľacieho mäsa
  • 8 veľkých listov kapusty
  • 1 cibuľa, na jemno nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, rozomleté
  • 100 g ryže
  • 1 vajce
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olej na opraženie
  • 1 konzerva paradajok
  • čerstvá petržlenová vňať na posypanie

Návod na prípravu

Najprv si pripravíme ryžu v osolenej vode, až kým nebude al dente. Medzitým na panvici rozohrejeme olej a opražíme cibuľu s cesnakom do zlatista. V miske skombinujeme mleté teľacie mäso, uvarenú ryžu, cibuľu a cesnak, vajce, soľ a korenie. Dobré zmesou naplníme kapustové listy a pevne ich zabalíme.

Na dno pekáča rozotrieme trochu paradajkového prelivu a na vrch uložíme zrolované kapustové listy. Prelejeme zvyšným prelivom a pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C približne 45 minút, až kým kapusta nezmäkne. Pred podávaním posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou. Skvelé jedlo je pripravené!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *