Rád vám poskytnem recept na mleté teľacie mäso zabalené v kapustových listoch. Tu je jednoduchý návod:
Ingrediencie:
- 8 veľkých listov kapusty
- 500 g mletého teľacieho masa
- 1 cibuľa, najemno nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, pomleté
- 1 vajce
- 1/2 šálky strúhanej mozzarelly
- 1/4 šálky strúhaného parmezánu
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencií
- 1 konzerva paradajkového pretlaku (400 g)
- 2 lyžice olivového oleja
Mleté teľacie mäso v kapustových listoch
Návod na prípravu:
- V hrnci priveďte osolenú vodu do varu. Kapustové listy ponorte do vriacej vody a varte 3-5 minút, kým nezmäknú. Potom ich sceďte a nechajte vychladnúť.
- Na panvici rozohrejte olivový olej a opražte cibuľu spolu s cesnakom, až kým nebudú priesvitné. Odstráňte z tepla a nechajte vychladnúť.
- V miske skombinujte mleté mäso, vajce, strúhanú mozzarellu, strúhaný parmezán, orestovanú cibuľu a cesnak, sladkú papriku a soľ a korenie podľa chuti. Dobre premiešajte.
- Na každý kapustový list položte lyžicu plnky a rolovanie pevne uzavrite. Pokračujte, kým využijete všetky kapustové listy a mleté mäso.
- V hrnci zohrejte paradajkový pretlak. Keď začne vrieť, pridajte zrolované kapustové listy. Znížte teplotu a varte ich zakryté po dobu 15-20 minút, až kým nie je mäso dôkladne prepečené.
- Podávajte horúce, ozdobené strúhaným parmezánom.
Tento recept vám poskytne možnosť vychutnať si lahodné mleté teľacie mäso obalené v kapustových listoch. Dobrú chuť!
2) Mleté teľacie mäso v kapustových listoch
Kapusta je výborná a nutrične hodnotná zelenina, ktorá môže slúžiť ako základ pre rôzne pokrmy. Dnes sa pozrieme na originálny recept, ktorý využíva mleté teľacie mäso zabalene v kapustových listoch. Tento recept je nielen chutný, ale aj zdravý a skvele sa hodí na rodinné obedy alebo večere.
Ingrediencie
Na prípravu tohto pokrmu budeme potrebovať nasledujúce súčasti:
- 500 g mletého teľacieho mäsa
- 8 veľkých listov kapusty
- 1 cibuľa, na jemno nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, rozomleté
- 100 g ryže
- 1 vajce
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- olej na opraženie
- 1 konzerva paradajok
- čerstvá petržlenová vňať na posypanie
Návod na prípravu
Najprv si pripravíme ryžu v osolenej vode, až kým nebude al dente. Medzitým na panvici rozohrejeme olej a opražíme cibuľu s cesnakom do zlatista. V miske skombinujeme mleté teľacie mäso, uvarenú ryžu, cibuľu a cesnak, vajce, soľ a korenie. Dobré zmesou naplníme kapustové listy a pevne ich zabalíme.
Na dno pekáča rozotrieme trochu paradajkového prelivu a na vrch uložíme zrolované kapustové listy. Prelejeme zvyšným prelivom a pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C približne 45 minút, až kým kapusta nezmäkne. Pred podávaním posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou. Skvelé jedlo je pripravené!