Mletý biftek

 

Mleté hovädzie mäso predstavuje jemne mleté kúsky z hovädzieho steaku, ktoré je možné využiť pri príprave rozmanitých pokrmov. Tu je jednoduchý návod na mleté hovädzie mäso:

Ingrediencie:

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 strúčik cesnaku, jemne nasekaný
  • 1 cibuľa, nakrájaná na malé kocky
  • 1 vajce
  • 2 lyžice strúhanky alebo bezlepkovej strúhanky
  • 1 čajová lyžička horčice
  • 1 čajová lyžička worcesterskej omáčky
  • soľ a koreniny podľa vlastnej chuti

Postup:

  1. Väčšiu misku naplňte mletým hovädzím mäsom, cesnakom, cibuľou, vajcom, strúhankou, horčicou a worcesterskou omáčkou.
  2. Dobre premiešajte, kým sa všetky ingrediencie nie spoja. Môžete použiť rukavice, alebo lyžicu na miešanie.
  3. Pochutnajte na soli a korení podľa preferencií.
  4. Vytvorte z mletého mäsa malé placky; pripravte z nich hamburgery alebo ich opečte ako steak.
  5. Na rozohriatej panvici opečte mleté mäso z oboch strán, pokiaľ nie je vnútro úplne prepečené.
  6. Servírujte s obľúbenými prílohami, ako sú hranolky, zelenina alebo čerstvý šalát.

Mleté hovädzie mäso je výbornou voľbou pre tých, ktorí majú radi rýchle a chutné pokrmy. Môžete s ním

Mletý biftek-2

2) Mletý biftek

Ingrediencie:

  • 500 g mletého hovädzieho (možno zvoliť aj bravčové alebo zmes)
  • 1 menšia cibuľa (jemne nasekaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (lisované alebo jemne nasekané)
  • 1 vajce
  • 50 g strúhanky (prípadne už aj osolenej)
  • 1 čajová lyžička horčice (voliteľne)
  • 1 čajová lyžička worcesterskej omáčky (voliteľne)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička sušených bylín (napr. oregáno, tymián)
  • Olej na panvicu

Na servírovanie:

  • Čerstvý chlieb alebo hamburgerové žemle
  • Zeleninové prílohy (napr. šalát, uhorky, paradajky)
  • Kečup, horčica alebo majonéza podľa chuti

Postup:

  1. Príprava zmesi:

    Smotanovo syrová omáčka s kuracím mäsom

    Smotanovo syrová omáčka s kuracím mäsom

    Čítať viac »

    • V veľkej miske zmiešajte mleté mäso, nasekanú cibuľu, cesnak, vajce, strúhanku, horčicu, worcesterskú omáčku, soľ, korenie a bylinky. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky zložky spoločne spojili.
  2. Tvarovanie biftekov:

    • Vytvorte z mäsa ploché placky (biftek) s hrúbkou približne 1 cm. Môžete ich prispôsobiť veľkosti podľa vlastných preferencií.
  3. Smaženie:

    • Na panvici rozohrejte olej na strednej teplote. Vložte bifteky a smažte ich 4-5 minút z každej strany, alebo do momentu, kým nemajú zlatistú farbu a nie sú prepečené. Ak preferujete mäso menej prepečené, prispôsobte čas varenia.
  4. Podávanie:

    • Mletý biftek môžete servírovať s čerstvým chlebom, ako hamburger s prídavkom zeleninových príloh a omáčkami podľa chuti. Výborne sa hodí aj so zemiakmi alebo ryžou.
  5. Tip:

    • Experimentujte s pridaním rôznych korenín, ako sú paprika, koriander alebo chili, pre zaujímavejšiu chuť.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *