Mletý kurací rezeň so syrom

Máte chuť na chutné jedlo? Rád by som vám predstavil recept na mletý kurací rezeň so syrom. Tu sú pokyny, ako ho pripraviť:

Prísady:

  • 500g kuracej mletej hmoty
  • 1 jemne nasekaná cibuľa
  • 2 strúčiky nasekaného cesnaku
  • 1 vajce
  • 1/2 šálky strúhanky
  • 1/2 šálky stvrdnutej žervé
  • 1/4 šálky mlieka
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 4 plátky syra (napr. eidam alebo ementál)

 

Mletý kurací rezeň so syrom

Rámec prípravy:

  1. Do misy premiešajte mletú kuraciu zmes, cibuľu, cesnak, vajce, strúhanku, stvrdnutú žervé a mlieko.
  2. Pridajte soľ a čierne korenie a dôkladne zamiešajte, až kým sa suroviny spojí.
  3. Vytvarujte zmes do tvaru rezňov a opatrne uložte na panvicu s trochou oleja. Opekajte na strednom ohni, kým nezhnednú a nezískajú zlatožltú farbu.
  4. Kým sa rezeň opeká, na každý z nich položte plátok syra a nechajte ho roztopiť.
  5. Podávajte s dusenou zeleninou alebo varenými zemiakmi.

Dúfam, že si zamilujete tento jednoduchý a chutný recept na mletý kurací rezeň so syrom! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa pýtať. Prajem dobrú chuť!

 

 

Horčicová omáčka k panenke

Horčicová omáčka k panenke

Čítať viac »

Ak hľadáte pôsobivý a chutný recept na mletý kurací rezeň so syrom, ste na správnom mieste! Tento pokrm je ideálnou voľbou na obed alebo večeru a určite poteší vašu rodinu aj priateľov. Na jeho prípravu potrebujete iba niekoľko základných ingrediencií a zopár jednoduchých krokov.

Ingrediencie potrebné na mletý kurací rezeň so syrom

Na prípravu mletého kuracieho rezňa so syrom sú potrebné:

  • 500 g mletého kuracieho mäsa
  • 100 g strúhaného syra (napríklad eidam alebo mozzarella)
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 1 vajce
  • 100 g strúhanky
  • soľ a korenie podľa vkusu
  • olej na vyprážanie

Postup na pripravenie mletého kuracieho rezňa so syrom

Na začiatok si nakrájame cibuľu na jemno a na panvici ju opražíme do zlatista. V miske spojíme mleté kuracie mäso, osmahnutú cibuľu, vajce a polovicu strúhaného syra. Dochutíme soľou a korením. Pre lepšiu chuť môžete pridať aj bylinky, ako sú petržlen alebo majoránka.

Následne z tejto zmesi vytvarujeme placky, do ktorých umiestnime zvyšok strúhaného syra. Opatrne uzavrieme placky a tvarujeme ich do podoby rezňov. Obalíme v strúhanke a na rozpálenej panvici s olejom ich vyprážame z oboch strán do zlatista.

Hotové mleté kuracie rezne podávame so zemiakmi alebo zeleninovým šalátom. Tento pokrm je nielen chutný, ale aj veľmi jednoduchý na prípravu. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Golonka Stefan píše:

    Recept znie skvele, pekne podrobny postup. Urcite vyskusam!

  2. Danica Molnar píše:

    Dakujem za recept, urcite ho vyskusam. Myslim si, ze bude chutit dobre.

  3. Abahna píše:

    Výborný recept! Už som ho vyskúšal a bol skutočne chutný.

  4. Slavomir25 píše:

    Môžem len súhlasiť, chutilo to všetkým aj mojej rodine.

  5. Cbielik píše:

    Jemné a ľahko sa to pripravuje. Určite sa to skúsim.