Mliečna zemiaková polievka s vajcom, ako ju pripravujem ja u nás doma. A chutí všetkým.
Ingrediencie:
- 4 veľké zemiaky, ošúpané a nakrájané na kocky
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 1 liter zeleninového vývaru
- 250 ml mlieka
- 2 vajcia
- Petržlenová vňať na dekoráciu
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
- Olej na opraženie
Mliečna zemiaková polievka s vajcom
Príprava:
- V hrnci rozohrejte olej a pridajte do neho nakrájanú cibuľu. Smažte do zosklovatenia.
- Pridajte pretlačený cesnak a kocky zemiakov. Opekajte ich niekoľko minút, kým nezačnú zemiaky jemne hnedať.
- Zalejte všetko zeleninovým vývarom a dochuťte soľou a korením podľa vlastnej chuti. Varíme, kým sa zemiaky úplne nerozvaria.
- V miske rozšľahajte vajcia.
- Kým varíte polievku, pridajte mlieko a nechajte zovrieť.
- Pomaly primiešajte rozšľahané vajcia a stále ich miešajte, aby sa polievka zahustila.
- Nechajte povariť ešte niekoľko minút, aby sa vajcia dôkladne uvarili.
- Podávajte teplú, posypanú petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
2) Mliéčna zemiaková polievka s vajcom
Ak hľadáte chutný a zdravý recept, mliečna zemiaková polievka s vajcom je skvelou voľbou. Tento výrazný pokrm je nielen chutný, ale aj ľahko pripraviteľný. Pozrime sa na ingrediencie a postup, ktorý vám pomôže vytvoriť tento vynikajúci pokrm.
Ingrediencie potrebné na polievku
Na prípravu mliečnej zemiakovej polievky s vajcom budete potrebovať nasledujúce suroviny: 500 g zemiakov, 1 cibuľu, 1 liter mlieka, 2 vajcia, 3 lyžice masla, soľ a korenie podľa chuti, a čerstvú petržlenovú vňať na ozdobenie. Tieto základné prísady sú postačujúce na prípravu štyroch porcií chutnej polievky.
Postup prípravy mliečnej zemiakovej polievky
Začnite tým, že si ošúpané a nakrájané zemiaky rozdelíte na malé kocky. Cibuľu nasekajte na jemno. V hrnci roztopte maslo a pridajte k nemu nakrájanú cibuľu. Smažte do zlatista, potom pridajte zemiaky. Opekajte ich niekoľko minút a následne pridajte liter vody. Varíme, kým zemiaky nezmäknú, zvyčajne to trvá približne 15-20 minút.
Keď sú zemiaky pripravené, pridajte mlieko do hrnca a nechajte polievku zovrieť. Medzitým uvarte vajcia na tvrdo, ošúpte ich a nakrájajte na kocky. Po dosiahnutí varu dochuťte polievku soľou a korením podľa vašich preferencií. Polievku ozdobte nakrájanými vajcami a čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou. Mliečna zemiaková polievka s vajcom je teraz pripravená na servírovanie!
Podávajte horúcu a vychutnajte si jej lahodnú chuť, ktorá vás zahreje a poteší. Dobrú chuť!