Toto je recept na polievku z morčacieho mäsa so zemiakmi:
Ingrediencie:
- 2 väčšie mrkvy, očistené a nakrájané na kocky
- 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kúsky
- 2 zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
- 1 strúčik cesnaku, jemne nasekaný
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie na ochutenie
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
Polievka z morčacieho mäsa so zemiakmi
Postup prípravy:
- Začnite tým, že si na strednom ohni rozohrejete olivový olej vo veľkom hrnci. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak, a orestujte ich dozlatista.
- Do hrnca pridajte mrkvu a zemiaky, a orestujte ich približne 5 minút, občas premiešajte.
- Nalejte zeleninový vývar do hrnca a pridajte mletú sladkú papriku, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte.
- Varíme na strednom ohni asi 20-25 minút, kým zelenina nezmäkne.
- Pomocou mixéra polievku jemne premixujte, kým nedosiahnete hladkú konzistenciu. Ak preferujete hrubšiu polievku, nemusíte ju tak veľmi mixovať.
- Podávajte horúcu polievku s čerstvou bylinkou na ozdobu. Môžete pridať kúsok chleba ako prílohu.
Dobrú chuť!

2) Morčacia polievka so zemiakmi
Ak máte záujem o lahodný a výživný recept na polievku, morčacia polievka so zemiakmi je výborná voľba. Tento pokrm poteší vašu rodinu a zahreje vás v chladných dňoch. Poďme sa spoločne pozrieť na potrebné ingrediencie a jednoduchý postup jej prípravy.
Ingrediencie
Na prípravu morčacej polievky so zemiakmi budete potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 400 g morčacieho mäsa (prsia alebo stehno)
- 3 stredne veľké zemiaky
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- 2 liter vody
- 1 bobkový list
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- šťava z polovice citróna
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup prípravy
1. Najprv si umyte a nakrájajte cibuľu, mrkvu a zemiaky. Morčacie mäso nakrájajte na malé kúsky.
2. V hrnci na strednej teplote zohrejte trošku oleja a pridajte cibuľu. Opečte ju do zlatista.
3. Potom pridajte morčacie mäso a opražte ho, kým nezhnedne. Následne pridajte mrkvu a zemiaky a premiešajte.
4. Zalejte celú zmes vodou, pridajte bobkový list, soľ a korenie. Nechajte polievku variť asi 30 minút, kým nebude mäso a zemiaky uvarené.
5. Po uvarení pridajte citrónovú šťavu a posypte čerstvou petržlenovou vňaťou pred podávaním.
Morčacia polievka so zemiakmi je nielen chutná, ale aj zdravá. Môžete ju podávať s čerstvým chlebom a vychutnávať si ju s celou rodinou.